RailSys

Postupy, návody a dotazy k výrobě doplňků - stromy, porosty, stavby, no prostě vešketé příslušenství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

RailSys

Příspěvekod milan ferdián » čtv 28 bře, 2019 10:35 am

Pánové,potřebují poradit se systémem RailSys.O této stavebnici jsem si zjistil co se dalo,jenže jako vždy,velké "ALE".
Například nejsem schopen vystoupat ze suterénu do přízemí.Poměr stoupání mi vychází skoro na 1:16.Nelze vložit spirálu.Uprostřed rámů jsou dvě nosné příčky.Podle foto a popisu s nimi nejde posouvat a teď co s tím.Zatím jsem dospěl
jen k jednomu řešení,nechat suterén plavat a ponechat je pro příslušenství ke kolejiště a na to navrhnout kolejiště.
Poradíte mi :?: Získal někdo z vás nějaké zkušenosti :?:
Milan
Přílohy
RailSys.JPG
RailSys.JPG (98.19 KiB) Zobrazeno 830 krát
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: RailSys

Příspěvekod Miloš Pavlát » čtv 28 bře, 2019 11:33 am

Tady píšou:
Aby bylo možno přejíždět z jedné úrovně kolejiště do druhé nebo nad horním patrem vytvořit ještě jedno, jsou v nabídce systému RailSys výškové podpěry tvaru „H“. Pro jejich montáž se použijí příčné laťky s drážkou. Do ní se vlastní podpěra vkládá. Vzhledem k tomu, že lze podpěru umístit do libovolného místa laťky a laťku do libovolného místa mezi bočnice kolejiště a střední podélnou příčku, může být vzpěra umístěna v libovolném místě kolejiště. Vladní vzpěra se skládá ze spodní části, fixované v příčné laťce a dvou svislých latěk s drážkami. Do nich se vkládají nosné příčky. Ty lze samozřejmě umístit do libovolné výšky a dokonce i jejich sklonem simulovat naklonění tratě v oblouku.
Obrázek
Obrázek
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE,
0 začátečník
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 225
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: RailSys

Příspěvekod milan ferdián » čtv 28 bře, 2019 11:37 am

Miloši,ale já se potřebuji dostat ze suterénu na to horní patro a tam je problém.
Milan
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: RailSys

Příspěvekod Miloš Pavlát » čtv 28 bře, 2019 3:05 pm

Předpokládám, že stejný princip se dá aplikovat i na spodní patro a "H" zaříznout pod úrovní horního patra. Alespoň to tak píšou cituji: "Aby bylo možno přejíždět z jedné úrovně kolejiště do druhé nebo nad horním patrem vytvořit ještě jedno, jsou v nabídce systému RailSys výškové podpěry tvaru „H“." konec citátu. Nebo je možné "H" namontovat vzhůru nohama? Alespoň jsem to tak pochopil.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE,
0 začátečník
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 225
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: RailSys

Příspěvekod milan ferdián » čtv 28 bře, 2019 3:41 pm

Ano dá se aplikovat,ale stále mluvím o tom jak vystoupat stoupání,aby jsi se trefil výškově do otvorů v těch dvou prostředních nosníků.Polopaticky únosný poměr stoupání. :wink:
Milan
Přílohy
obr10.JPG
obr10.JPG (77.85 KiB) Zobrazeno 725 krát
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: RailSys

Příspěvekod milan ferdián » čtv 28 bře, 2019 4:02 pm

Tak jinač.Délka dráhy 2500 mm,výškový rozdíl 130 mm.Poměr stoupání vyjde 1:19/52 promile.A teď co s tím :?:
Milan
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: RailSys

Příspěvekod hank » čtv 28 bře, 2019 4:23 pm

milan ferdián píše:Poměr stoupání vyjde 1:19/52 promile.A teď co s tím :?:


Zubačka. Tramvaj. Lanovka.
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank
 
Příspěvky: 3264
Registrován: stř 24 čer, 2009 4:43 pm

Re: RailSys

Příspěvekod hank » čtv 28 bře, 2019 4:28 pm

Pokud si dobře vzpomínám, tak největší stoupání na adhezní tramvajové trati v bývalém Československu bylo v Jablonci nad Nisou na dnešním Mírovém náměstí - 105 ‰. A to tam bývala i nákladní doprava. :mrgreen:

Tím chci oklikou položit otázku, jestli je ten RailSys vůbec určený pro modely "normálních" železnic...
... i my dědci ještě můžeme být všelijak užiteční...
Es ist viel später als du denkst.
hank
 
Příspěvky: 3264
Registrován: stř 24 čer, 2009 4:43 pm

Re: RailSys

Příspěvekod milan ferdián » čtv 28 bře, 2019 4:31 pm

V HappyModel tvrdí že ano.Hezké náměty jsi uvedl,no na tom stoupání má vést dvojkolejná trať :lol: .
Milan
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10627
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: RailSys

Příspěvekod Myšpulín » čtv 28 bře, 2019 6:25 pm

Asi budeš muset Milane situovat vše na a nad horní úroveň.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1246
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: RailSys

Příspěvekod Jarda H. » čtv 28 bře, 2019 8:43 pm

milan ferdián píše:V HappyModel tvrdí že ano. ........


Systém jsem viděl jen na netu, na fotkách, ale z praxe vím, že při prodeji jsou prodejci (všeho možného :D ) schopní říkat cokoliv, aby prodali ! Praxe může být jiná, a čísla či spíše rozměry - jak zjistil Milan - nejdou vždy "ohnout" a vmáčknout do prostoru ....
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Uživatelský avatar
Jarda H.
 
Příspěvky: 2590
Registrován: čtv 30 srp, 2007 6:25 pm


Zpět na Výroba doplňků

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník