Multimouse Roco nova lokomotiva

Absolutní začátky s modelovou železnicí. Dotazy na úplně základní věci.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod 951 » ned 30 pro, 2018 11:30 am

Hezké odpoledne,
Koupil jsem z druhé ruky lokomotivu a rad bych si ji uložil do myšky...problem však je, ze netušim adresu lokomotivy (pokud by loko byla z vyroby měla by adresu 3)..poradi prosim nekdo krok za krokem? Jak ji nastavit na adresu 3?
Mockrát děkuji.
951
 
Příspěvky: 29
Registrován: ned 24 srp, 2014 6:12 am

Re: Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod Miloš_P » ned 30 pro, 2018 12:13 pm

Doporučuju nejprve přečíst manuál k Multimaus, je to tam jasně popsáno.
Jinak stačí do CV1 zapsat požadovanou adresu.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 396
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod Ivan » ned 30 pro, 2018 12:44 pm

Neřešte jakou má adresu, naprogramujte ji novou do CV1 a přidejte si do myšky novou loko.
Muze to být klidně i adresa 3. Jen pozor, myška CV nečte, to co zobrazí je jen přednastavené volba v myši.
TTmini Jizerka III/IV ep. (1.3m2, DCC Lenz) ... hlavně že mne to baví!
Uživatelský avatar
Ivan
 
Příspěvky: 113
Registrován: ned 06 říj, 2013 8:06 am

Re: Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod 951 » ned 30 pro, 2018 1:40 pm

Novou do CV1...polopaticky prosím..
951
 
Příspěvky: 29
Registrován: ned 24 srp, 2014 6:12 am

Re: Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod Kajinek11 » ned 30 pro, 2018 1:58 pm

1. podržet tlačítko MENU myši než naskočí výběr menu
2. dát CV MODIFICATION
potvrdit OK
3. zmáčknout 1
potvrdit OK
4. zadat požadovanou hodnotu CV (třeba 123)
potvrdit OK

a pak normálně přidat novou lokomotivu NEW LOCO a k ní zadat, že má adresu 123.

Pokud to z mého popisu nechápeš, tak se podívej do manuálu k MM.
Kajinek11
 
Příspěvky: 442
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod fulda » ned 30 pro, 2018 3:56 pm

951 píše:Jak ji nastavit na adresu 3?

Klávesa [↑] a k tomu klávesa [1], pak napsat požadovanou adresu (3) a stisknout klávesu [OK]
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4396
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod look23 » ned 30 pro, 2018 4:34 pm

K čemu je myš připojená? Černá krabice, šedá krabice nebo něco jiného?

Pomůže to při dalším postupu.
H0, ČSD epocha IV
look23
 
Příspěvky: 348
Registrován: ned 17 lis, 2013 2:20 pm

Re: Multimouse Roco nova lokomotiva

Příspěvekod hopeter » ned 30 pro, 2018 5:00 pm

Opravdu je v manuálu celkem srozumitelně popsáno jak přidat lokomotivu do knihovny multimausu a přiřadit jí požadované CV1. CV1 , tedy lépe řečeno hodnota uložená v CV1 je adresa dekodéru lokomotivy. Továrně bývá hodnota 3 ale může se nastavit jiné číslo podle rozsahu CV1.
Při ukládání nové lokomotivy se taky bude MM ptát na počet rychlostních stupňů , tam stačí potvrdit nejrozšířenější údaj tj. 28
Tady je návod https://www.roco.cc/doc/an/1/cz/10810_multimaus_cz_200612.pdf
strana 37/38 - uložení nové lokomotivy , 42/43 nastavení CV1.
Pozor neplést si číslo v knihovně a hodnotu CV1.
Ať se daří.
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1850
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec


Zpět na Začátečnické dotazy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků