MP1

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: MP1

Příspěvekod fulda » pát 04 led, 2019 9:11 pm

Sandy píše:
Trixt píše:Sandy, osobně si myslím, že máš opravdu hroznou smůlu. Koupil jsem celkově 32 přestavníků MP1 a u žádného jsem zatím nezaznamenal žádný problém.

Jo, to mi v Řepích řekli taky. A navíc mě podezírají, že jsem si to způsobil schválně. A navíc jsem přišel o záruku, protože jsem odšrouboval spodní desku....
Uvidím v pondělí. Dneska to odmítli přede mnou vyzkoušet.

Co že jsi to odšrouboval a tím přišel o záruku?
Koukám do návodu na položku "Změna zdvihu", nebo jsi toho snad rozebral ještě víc než ti radí návod?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4334
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » sob 05 led, 2019 12:05 am

Sandy, s tou zárukou je to divné, neb když měníš zdvih, tak musíš ty dva šroubky odšroubovat a spodní desku oddálit od těla přestavníku, jinak se zdvih změnit nedá. Já měnil zdvih u všech. ;)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 317
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: MP1

Příspěvekod Sandy » sob 05 led, 2019 7:05 am

To: fulda, trixt:
Hoši, díky za podporu. Podle úrovně diskuze na prodejně si myslím, že to bude pro pana šéfa první pohled do útrob přestavníku v životě. Uvidím v pondělí.
Kdyby ten přestavník byla verze 1, tak bych si to přeletoval sám. Tam vypadla DPS po odšroubování tří šroubků a mikrospínače byly lehce dostupné. U verze 2 je asi potřeba DPS z krabičky vypáčit a mikrospínače mi přišly dostupné hůře.
Sandy
 
Příspěvky: 946
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: MP1

Příspěvekod fulda » sob 05 led, 2019 7:50 am

Kontrolní otázka - s kým jsi v Řepích mluvil? Na prodejně často bývá "ten druhý" a ten má dost svérázné názory. S Michalem je normální domluva.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4334
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: MP1

Příspěvekod Sandy » sob 05 led, 2019 8:40 am

fulda píše:Kontrolní otázka - s kým jsi v Řepích mluvil? Na prodejně často bývá "ten druhý" a ten má dost svérázné názory. S Michalem je normální domluva.

Píšu pan šéf.... :wink:
Sandy
 
Příspěvky: 946
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: MP1

Příspěvekod hopeter » sob 05 led, 2019 1:29 pm

Mě připadá řešení na změnu zdvihu dost neštasně udělané. Nevím jak vypadá verze 2 , zatím mám jen ty původní ale při prvním rozebrání kvůli změně zdvihu se na mě vysypalo zevnitř skoro vše. Naštěstí jsem měl v dílně zameteno jinak bych některé díly ani nenašel.
O tom kolik mě jich přestalo fungovat aniž by byly v zápřahu už jsem psal výše.
Do nákupu dalších MP1 už se nehrnu , serva mě vyhovují lépe. Tolik moje osobní zkušenost. :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1768
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » sob 05 led, 2019 2:30 pm

hopeter: U verze 2 (mých 32 MP1) je změna zdvihu jednoduchá. Povolí se dva šroubky na straně u přesuvné destičky, na druhé straně je dno zaháknuté za plastové zobáčky a neotevře se jen tak samo. Není třeba ani šroubky úplně vyšroubovávat, přesuvná destička se dá vytáhnou, jen při povolení těch 2 šroubků. Nic mi u žádného přestavníku nevypadlo. ;)
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 317
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: MP1

Příspěvekod hopeter » ned 06 led, 2019 6:37 pm

Hold jsem asi smolař a nešika. :?
Píšu jen co se mě přihodilo a nikoho od nákupu MP1 nezrazuji ani do nákupu nenutím ( alespoň doufám ,že si to tak nikdo nevyloží ). Sám si ještě asi dva kusy koupím na výměnu v kolejišti , protože se mě nechce předělávat celou elektriku v analogu na serva ( i když ani tuto možnost nevylučuji ).
Na další kolejiště ale už pouze serva. :wink:
TT a G , epocha III / IV , jen si tak hraju ...,V jednoduchosti je síla... HOnza PETERa
Uživatelský avatar
hopeter
 
Příspěvky: 1768
Registrován: pát 20 pro, 2013 3:03 pm
Bydliště: Červený Kostelec

Re: MP1

Příspěvekod BohousP » pon 07 led, 2019 2:04 pm

TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2091
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: MP1

Příspěvekod rawen » pon 07 led, 2019 2:13 pm

Využiju tématu, abych se zeptal na související problém.
Mám přestavníky MP5. Jak přehazujete kolíček určující zdvih (stranový posun) přestavníku.
Nebo jinak - čím kolíček dostat ven, aniž by došlo k jeho "ožvýkání", přeštípnutí či jinému poškození. Já už jsem musel několikrát vrtat dírku z opačné strany, a tou kolík vystrčit.

Díky, Radek
TT moduly Olomouc
TT moduly Olomouc - diskuze
zahradní 30mm železnice od REGNERa
rawen
 
Příspěvky: 1403
Registrován: stř 08 dub, 2009 10:42 am
Bydliště: Prostějov

Re: MP1

Příspěvekod Trixt » pon 07 led, 2019 6:30 pm

Používám malé kleště bez zoubků (mají hladké čelisti). Žádný kolíček jsem neponičil. Vytahuje se dobře. Navíc ke každému MP1 jsem dostal plastový odlitek, na kterém je kromě jiného dle mě i náhradní kolíček.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 317
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Předchozí

Zpět na Nezařazeno (off topic)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků