Problém s regulací otáček

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod MiG » čtv 25 říj, 2018 12:30 pm

Je otázka, jestli se ten dekodér ve vaší mašině něčím něčeho kovového nedotýkal a na vysočině je izolován.
Případně, jestli se nedotýká některý kontakt konektoru NEM652 i toho, čeho by neměl.

V TT u BR52 s vanovým tendrem se taky dějí "divné" věci, když si nepohlídám izolaci kontaktních pásků propojujících tendr s mašinou vůči kovovému krytu tendru.

Je taky možnost, že dekodéru lépe chutná proud z vysočinského zesilovače buzeného vysočinskou centrálou. Ale to už je duchařina.
Pravdou je, že může být duchařina i nalezení místa, kde dochází k nežádoucímu kontaktu, protože to místo nemusí být na první pohled zřejmé.
MiG
 
Příspěvky: 691
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » čtv 25 říj, 2018 12:45 pm

MiG píše:Je otázka, jestli se ten dekodér ve vaší mašině něčím něčeho kovového nedotýkal a na vysočině je izolován.
Případně, jestli se nedotýká některý kontakt konektoru NEM652 i toho, čeho by neměl.


Na 100% nedotýkal. Zkoušel jsem jej i bez karoserie loko pouze na pojezdu, kdy byl ve vzduchu a držel pouze na vodičích /napadlo mě, jestli se příliš nehřeje/ A dělalo to furt. Ať tedy slouží na Vysočině a já si pořídím nějaký jiný :wink:
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1246
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod fulda » čtv 25 říj, 2018 12:48 pm

Znovu bych se zeptal na ten obsah CV7 a CV8 a pak bych se zeptal na to, jakou máš centrálu.

Pokud chceš nějaké technikálie, tak jsem si všiml, že některé dekodéry špatně snáší, když pro ně prochází v DCC balík paketů těsně za sebou. (Rychlost a směr, funkce F0-F4, funkce F5-F12, ...)

Jindra
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4241
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » čtv 25 říj, 2018 12:56 pm

fulda píše:Znovu bych se zeptal na ten obsah CV7 a CV8 a pak bych se zeptal na to, jakou máš centrálu.

Pokud chceš nějaké technikálie, tak jsem si všiml, že některé dekodéry špatně snáší, když pro ně prochází v DCC balík paketů těsně za sebou. (Rychlost a směr, funkce F0-F4, funkce F5-F12, ...)

Jindra


Hodnoty CV 7 a CV 8 zkusím zjistit. Jinak centrály mám ROCO z21 s wifi routerem a na minikolejišti z21 start s červenou myší - dělalo to na obou.
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1246
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod fulda » čtv 25 říj, 2018 2:58 pm

hank61 píše:Hodnoty CV 7 a CV 8 zkusím zjistit. Jinak centrály mám ROCO z21 s wifi routerem a na minikolejišti z21 start s červenou myší - dělalo to na obou.
Ano, z21 jsi tu tuším zmiňoval. Vím, že ta právě dělá to posílání všeho za sebou.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4241
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » čtv 25 říj, 2018 3:17 pm

fulda píše:
hank61 píše:Hodnoty CV 7 a CV 8 zkusím zjistit. Jinak centrály mám ROCO z21 s wifi routerem a na minikolejišti z21 start s červenou myší - dělalo to na obou.
Ano, z21 jsi tu tuším zmiňoval. Vím, že ta právě dělá to posílání všeho za sebou.


Jindro. Kámoš z Vysočiny má MM s černou kostkou a naprosto bez problémů. Požadované CV tak ovšem není možné zjistit.
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1246
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod Sandy » pát 26 říj, 2018 6:05 am

hank61 píše:
fulda píše:
hank61 píše:Hodnoty CV 7 a CV 8 zkusím zjistit. Jinak centrály mám ROCO z21 s wifi routerem a na minikolejišti z21 start s červenou myší - dělalo to na obou.
Ano, z21 jsi tu tuším zmiňoval. Vím, že ta právě dělá to posílání všeho za sebou.


Jindro. Kámoš z Vysočiny má MM s černou kostkou a naprosto bez problémů. Požadované CV tak ovšem není možné zjistit.

Můžu ti půjčit černou ROCO kostku, Na z21 si přečteš naprogramované hodnoty CV a přes ROCO kostku je znovu zadáš.A uvidíš, co se bude dít. Můžeš eliminovat jeden z možných problémů.
Sandy
 
Příspěvky: 912
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod fulda » pát 26 říj, 2018 6:40 am

hank61 píše:
fulda píše:
hank61 píše:Hodnoty CV 7 a CV 8 zkusím zjistit. Jinak centrály mám ROCO z21 s wifi routerem a na minikolejišti z21 start s červenou myší - dělalo to na obou.
Ano, z21 jsi tu tuším zmiňoval. Vím, že ta právě dělá to posílání všeho za sebou.

Jindro. Kámoš z Vysočiny má MM s černou kostkou a naprosto bez problémů. Požadované CV tak ovšem není možné zjistit.

Pořád platí, že v zásadě o tvém problému nic nevím, takže všechno to jsou jen plané úvahy a spekulace. Černá kostka nedělá cut-out pro RailCom, to je zase jiná hra.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4241
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod zdeno » pát 26 říj, 2018 7:03 am

fulda píše:v zásadě o tvém problému nic nevím, takže všechno to jsou jen plané úvahy a spekulace.

Asi nejdulezitejsi bude rozlisit, ci to dela centrala nebo dekoder ?
---
Anebo kombinace centraly a dekoderu, aj to jsem uz zazil,
kdy RKDCC melo problemy s ESU.
RKDCC ma striktne 10-bit preambuli a ESU dekoder vyzadoval nekdy 10 a nekdy 11 bitu preambuli.
Zajimave bylo, ze to nekdy fungovalo a nekdy ne, viz hore napisane.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1529
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod Sandy » pát 26 říj, 2018 7:54 am

zdeno píše:
fulda píše:v zásadě o tvém problému nic nevím, takže všechno to jsou jen plané úvahy a spekulace.

Asi nejdulezitejsi bude rozlisit, ci to dela centrala nebo dekoder ?
---
Anebo kombinace centraly a dekoderu, aj to jsem uz zazil,
kdy RKDCC melo problemy s ESU.
RKDCC ma striktne 10-bit preambuli a ESU dekoder vyzadoval nekdy 10 a nekdy 11 bitu preambuli.
Zajimave bylo, ze to nekdy fungovalo a nekdy ne, viz hore napisane.

Zdeno, díky. Tato vyčerpávající odpověď hankovi61 i nám, ostatním laikům, nesmírně pomohla.... :roll:
Sandy
 
Příspěvky: 912
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: Problém s regulací otáček

Příspěvekod hank61 » pát 26 říj, 2018 9:26 am

Díky všem za informace. Apropó. Dekodéry už nemám, a tak už ani nezjistím požadované info. Jinak moje z21 a asi 10 dalších lokomotiv spolu fungují naprosto bez problémů :wink:
Hraju si, a aby mě to bavilo, nemusím to brát kdovíjak vážně. :-)
http://hankovystranky.cz/
Uživatelský avatar
hank61
 
Příspěvky: 1246
Registrován: sob 15 bře, 2014 5:42 pm
Bydliště: Hořovice a Louny

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník