ovládací pultík na nadraží

Schémata, zapojení, návody, dotazy a postupy k využití v železničním modelářství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod zdeno » čtv 06 zář, 2018 6:21 am

na webu https://www.railnet.sk/view.php?cisloclanku=2018090001 je clánek o ovládacím pultíku pro Loconet a DCC.
---
Uz jsem o tom pisal, ze neco vymyslim a je to odezva na to, ze Loconet nekdo nema rad ;-)
Je to neskutecne variabilni a pro mensi nadrazi uplne idealni.
Je to system odkud-kam, teda se musi pokazde volit cesta.
---
Neni to urcene na kolotoce, teda betlehemy na čumendu.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1379
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod belgarat » čtv 06 zář, 2018 6:47 am

Cau.

Zajimal by mne soft - ta cast ridici logiky pro navestidla a vylouceni zjevnych chyb. Delam neco trochu jineho, primarne na rizeni navestidel v analogu, ale ideovy zaklad (vycteny z kodu) by mi pomohl. Zverejnis SW ?
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 787
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod zdeno » sob 08 zář, 2018 9:54 am

uplne jsem prepsal ovladaci program,
kde zustalo asi 1/3 volneho mista pro dalsi natvrdo zabudovane tabulky volby dalsich zhlavi,
dale se nejdrive voli druh cesty, teda -vlak, posun, priblizovacka- a az potom se voli na kterou kolej se pojede
pokud je zhlavi obsazene, neda se navolit jina cesta,
navolena cesta se zrusi stiskem jakehokoliv tlacitka, ale detekce obsazeni zhlavi zustava funkcni dal
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1379
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod fulda » sob 15 zář, 2018 5:05 pm

zdeno píše:
fulda píše:On totiž "jeden kablík loconetu" znamená šest vodičů, které se navíc zacvakávají způsobem, který není vhodný pro čela modulů, na rozdíl od systému prezentovaného v původním vlákně, a to i po rozšíření ze dvou na šest pinů (popsáno zde). MkTT jasně napsal, že víc než dva vodiče nechce, tak mu jich nenuť osm.


Nemyslim, ze kazdy chce smejdohracky od Roco a tak by nebylo dobre prezentovat jen tu svoji platformu.
Viz vlakno o Z21, kde se resi kraviny, ktere ma Loconet davno za sebou !!

Mno a to je další takovej. Kdyby jsi se alespoň podíval, o čem ty odkazy jsou.
To že si aktuálně hraji s Roco z21 nemusí nutně znamenat, že ho cpu všude. s Roco z21 si hraji proto, že mne zajímá co se z toho dá dostat.

To víš, někdo se zajímá jak co funguje, někdo jiný píše jak je všechno složité, aby to fungovalo a pokud to neobsahuje loconet, tak napíše rovnou, že je to špatné a fungovat to nemůže.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4091
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod zdeno » sob 15 zář, 2018 5:32 pm

fulda píše:Mno a to je další takovej. Kdyby jsi se alespoň podíval, o čem ty odkazy jsou.
To že si aktuálně hraji s Roco z21 nemusí nutně znamenat, že ho cpu všude. s Roco z21 si hraji proto, že mne zajímá co se z toho dá dostat.
To víš, někdo se zajímá jak co funguje, někdo jiný píše jak je všechno složité, aby to fungovalo a pokud to neobsahuje loconet, tak napíše rovnou, že je to špatné a fungovat to nemůže.


Ja nepisem o tom, ze ze si nesmis s nicim hrat, ale o tom, jak to povysujes nad vse ostatni a ostatni nekompromisne zhazujes !!
Proste dvojity metr !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1379
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod fulda » sob 15 zář, 2018 6:25 pm

zdeno píše:
fulda píše:Mno a to je další takovej. Kdyby jsi se alespoň podíval, o čem ty odkazy jsou.
To že si aktuálně hraji s Roco z21 nemusí nutně znamenat, že ho cpu všude. s Roco z21 si hraji proto, že mne zajímá co se z toho dá dostat.
To víš, někdo se zajímá jak co funguje, někdo jiný píše jak je všechno složité, aby to fungovalo a pokud to neobsahuje loconet, tak napíše rovnou, že je to špatné a fungovat to nemůže.


Ja nepisem o tom, ze ze si nesmis s nicim hrat, ale o tom, jak to povysujes nad vse ostatni a ostatni nekompromisne zhazujes !!
Proste dvojity metr !!

Život je krutý.
Ale zase mohu v klidu říci, že jsem těm které zavrhuji dal šanci, takže z větší části vím o čem mluvím.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4091
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod zdeno » ned 16 zář, 2018 6:21 am

fulda píše:Život je krutý.
Ale zase mohu v klidu říci, že jsem těm které zavrhuji dal šanci, takže z větší části vím o čem mluvím.


Takze priznavas, ze si neobjektivny ;-) Dobre vedet a vzdycky ti to pripomenem !!
---
Tezko presvedcis nekoho na horsi a slozitejsi.
Problem je, ze ani Roco uz neveri sve sbernici a podporuje Loconet.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1379
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod Brejla » ned 16 zář, 2018 6:26 am

zdeno píše:Tezko presvedcis nekoho na horsi a slozitejsi.
Problem je, ze ani Roco uz neveri sve sbernici a podporuje Loconet.


Na toto nejlépe pasuje všeobecně známé přísloví: Zloděj křičí chyťte zloděje ...
Brejla
 
Příspěvky: 839
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod zdeno » ned 16 zář, 2018 6:36 am

Brejla píše:
zdeno píše:Tezko presvedcis nekoho na horsi a slozitejsi.
Problem je, ze ani Roco uz neveri sve sbernici a podporuje Loconet.

Na toto nejlépe pasuje všeobecně známé přísloví: Zloděj křičí chyťte zloděje ...

Chtelo by to fakta a ne jen zoufale vykriky do tmy.
Jinak napisane, ukaz, co jsi ty dokazal nebo vytvoril ??
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1379
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod Brejla » ned 16 zář, 2018 7:02 am

zdeno píše:
Brejla píše:
zdeno píše:Tezko presvedcis nekoho na horsi a slozitejsi.
Problem je, ze ani Roco uz neveri sve sbernici a podporuje Loconet.

Na toto nejlépe pasuje všeobecně známé přísloví: Zloděj křičí chyťte zloděje ...

Chtelo by to fakta a ne jen zoufale vykriky do tmy.
Jinak napisane, ukaz, co jsi ty dokazal nebo vytvoril ??


Na to, abych vyvracel zoufalou demagogii je můj čas příliš vzácný :mrgreen:
Brejla
 
Příspěvky: 839
Registrován: sob 18 črc, 2015 8:25 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod belgarat » ned 16 zář, 2018 7:15 am

Myslim ze LocoNetu dost fandis, dokud bude mit misto specifikace "tohle" (http://www.digitrax.com/static/apps/cms ... dition.pdf) nebude mozne jej brat jako seriozni spolecnou technologickou platformu. Do strany 6 docela dobry, ale od strany 8 naprosto nepouzitelny. Prilis velke riziko, ze pri tak vagnim protokolu nekdo neco udela "jinak" a zarizeni spis nebudou nez budou fungovat. Jako sbernice pro proprietarni protokol a "ROCO-specialni" opkody a jejich vyznamy je to ale super, to se jim musi libit.

Edit: plevelime dalsi vlakno, nepresuneme se s hadkama LocoNet / prekombinovane navrhy nekam do zumpy ?
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 787
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod zdeno » ned 16 zář, 2018 7:19 am

Brejla píše:Na to, abych vyvracel zoufalou demagogii je můj čas příliš vzácný :mrgreen:

Ale na to pisat kraviny cas mas. Kdyby si si aspon do huby neondil !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1379
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod fulda » ned 16 zář, 2018 8:07 am

zdeno píše:Takze priznavas, ze si neobjektivny ;-) Dobre vedet a vzdycky ti to pripomenem !!
To ano, to přiznávám. Jak se říká "kdo jsi bez viny, hoď kamenem"

Ale zároveň k tomu dodávám, že jsem třikrát objektivnější než ty, takže ti poradím - raději mlč.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4091
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod Pavel-HP » ned 16 zář, 2018 9:48 am

... A ukamenovali ho ...
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Uživatelský avatar
Pavel-HP
 
Příspěvky: 695
Registrován: čtv 11 pro, 2008 2:47 pm
Bydliště: Praha

Re: ovládací pultík na nadraží

Příspěvekod zdeno » ned 16 zář, 2018 10:06 am

fulda píše:
zdeno píše:Takze priznavas, ze si neobjektivny ;-) Dobre vedet a vzdycky ti to pripomenem !!
To ano, to přiznávám. Jak se říká "kdo jsi bez viny, hoď kamenem"
Ale zároveň k tomu dodávám, že jsem třikrát objektivnější než ty, takže ti poradím - raději mlč.


samochvala smrdi ;-)
na zaklade ceho to tvrdis ?? Vsak jsi jeste nikdy Loconet nepochvalil.
Ne ze by nemel chyby, to se neda tvrdit o cemkoliv, ale zase neni ani o trosku horsi nez jina sbernice.
Uz jen to, ze tu nema skoro njakou podporu, tak je masivne rozsireny.
To o necem vypovida a nic na tom nezmenis.
---
Treba ten muj ovladaci pultik na Rocosmeti neudelas bez PC, ani nahodou ;-)
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1379
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Další

Zpět na Elektrika a elektronika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků