virtualni kolejiste

Software pro železniční modelářství, simulátory, ovládání, plánování....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

virtualni kolejiste

Příspěvekod zdeno » úte 14 srp, 2018 3:43 pm

Nepoznate nahodou neco, co by dokazalo nahradit skutecne kolejiste s nastavenim adres vyhybek, navestidel, pohybem vlaku a detekcemi ?
Neco podobne jako TrainSimulator, ale s vazbami na TrainControler ?
---
proste si vyzkouset kolejiste pred vybudovanim ;-)
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1561
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: virtualni kolejiste

Příspěvekod Myšpulín » úte 14 srp, 2018 5:49 pm

Pokud ti jde o simulaci řízení, tak TrainControler. Pokud o CabView, tak to neporadím.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1176
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: virtualni kolejiste

Příspěvekod zdeno » stř 15 srp, 2018 5:59 am

Diky, nevedel jsem, ze TC ma simulator ;-)
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1561
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: virtualni kolejiste

Příspěvekod Myšpulín » stř 15 srp, 2018 4:26 pm

Určitě mrkni k Martinovi Pintovi, něco tam o tom bude mít. Výhoda simulace je v tom, že funguje okamžitě, když není připojeno kolejiště, tedy i bez licence. Jedinou nevýhodou je to, že myší musíš přepínat DO tak, jak by to dělal vlak.
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín
 
Příspěvky: 1176
Registrován: stř 24 led, 2007 7:43 pm
Bydliště: Hostinné

Re: virtualni kolejiste

Příspěvekod zdeno » stř 15 srp, 2018 4:32 pm

S M. Pintou jsem debatil na Skype, vysvetlil mi osobne, jak se to da udelat.
Nic slozite to neni.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1561
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: virtualni kolejiste

Příspěvekod mpinta » stř 15 srp, 2018 6:15 pm

Myšpulín píše:... Výhoda simulace je v tom, že funguje okamžitě, když není připojeno kolejiště, tedy i bez licence. Jedinou nevýhodou je to, že myší musíš přepínat DO tak, jak by to dělal vlak.

Jenom pro nižší verze, než 7. Od verze 7 (všechny podverze) už to dělá automaticky právě Simulátor. Nastavuje ovšem jen Indikátory.
Pokud je tedy detekce obsazení (DO) udělána např. pomocí jazýčkových relé, je nutno na DO použít Flagmany a ty je nutno nastavovat opravdu ručně.
To jen na upřesnění.
Martin (LokoPin)
Uživatelský avatar
mpinta
 
Příspěvky: 619
Registrován: úte 08 led, 2008 11:55 am
Bydliště: Písek


Zpět na Software

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník