DCC Plus Plus (Jirka_US)

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod belgarat » úte 31 črc, 2018 8:40 am

Odboceno z tematu NanoX 3.6, prispevek o DCC++. Zakladam nove tema, protoze DCC++ si ho zaslouzi, a NanoX si nezaslouzi plevelit diskusi o DCC++

Jirka_US píše:
belgarat píše:Off topic: venoval jsem trochu casu tomu ze jsem si znovu prosel ten super genialni projekt DCC++ ...

Narazil jsi snad na nejaky dukaz nebo analyzu, ktera by snad byla nekvalitni ? Pokud ano co konkretne ? Prosim fakta.

Nenarazil, vis, po prakticky vic nez ctvrtstoleti programovani, od starickych assembleru az po Javu (uz vychazejici z mody), komercne i otevrene, navrhu "systemu" od kopiraku na ZXS pres desktop IDE po rozsahlejsi web aplikace, si troufnu rict, ze v tomto oboru nemusim nutne spolehat na analyzu treti strany, tohle je "muj" pisecek. Base Station neni velka.

Jirka_US píše:
belgarat píše: Neni to spatny projekt ... ale proboha, co je na nem tak uzasneho, resp. vubec nasledovani-hodneho ? KROME nastaveni a konstant pro timery je to dost primocary "bastl".

Tak pro spoustu lidi je urcite zajimave, ze je to funkcni DCC stanice dle NMRA za ca. $10

To tezko, protoze jeji napojitelnost na existujici systemy (XPressnet, LocoNet) je, mam dojem, dost nedotazena. Bez toho je pouzitelna leda jako "proof of concept", ne jako reseni. Diskutovali jsme treba o pripojeni ovladace. Jeden - mozna, specialne pro tento projekt. Vice ovladacu - problem: base station neumi.



belgarat píše:
A urcite je uzasne a skvele, ze jsou lide, kteri na rozdil od tebe neodmitli se tento stack ucit (jak jsi verejne o sobe prohlasil) a pracuji dal na dalsich verzich a vylepsenich

Tak zaprve, DCC++ neni zadny stack. Stack je uceleny system komponent. DCC++ je pouhy prototyp. Tolik nenavidena Wikipedia uvadi relativne snesitelnou definici "stacku": https://en.wikipedia.org/wiki/Solution_stack. To rozhodne DCC++ neni. Chapu, ze pokud neznas skutecne "stacky" tak ti ten projekt musi pripadat naprosto uzasny ... ale to z nej systemove reseni neudela.

Zadruhe vylepseni. Tak schvalne - ktere to jsou ?

Ze 70 forku jsem nasel asi 3, ktere pridavaji alespon neco. Par dalsich v lepsim pripade opravuje typo chyby, ale ani ty nejsou zaclenene zpet do zakladniho projektu; skoda.
* WiFi + webserver (aktivni projekt)
* LCD keypad
* Raspberry klon
* Wifi remote sensor
* nedodelany (pre-alpha) railcom support
* neco s LocoNetem, nejsem odbornik

Ano mas pravdu, lide nad tim obcas neco udelaji, z tech 70 forku asi 7-8ks. Porad to ale neni ani zdaleka souper pro NanoX, ktere si kazdy muze doma postavit, a ani vsechny forky dohromady DCC++ k NanoX nepriblizi. Mozna az nekdo z prototypu udela skutecne centralu, ale prozatim je to dost ztrata casu. Jak rikas, je super, ze "to lide zkouseji", to se prave s proof-of-concept dela. Zkouseni. Chce to dozrat, tak treba dalsich 5-6 let. TED to k nasazeni uceleny system neni.

Treba si jen predstav ... tolik povidani v komentari o tom jak musi byt ISR funkce rychla, ze je jenom 58usec aby se generoval DCC signal. A potom vesele indexuje pole namisto pointerove aritmetiky, pouziva deleni, jeste ze je GNUC relativne schopne tohle zoptimalizovat. Asi si to jen namlouvam, ale IMHO jde napsat lepe, zejmena kdyz ji autor povazuje za nejkritictejsi vec celeho projektu. Kdyby navic mela Xpressnet rozhrani, budes mit dalsi "nejkritictejsi misto" (protoze zalezi na casovani).

Je mi lito, ze Tvuj oblibeny projekt neni genialni, ani uceleny, ale tak to proste je. Je to jeden projekt mezi tisici dalsich, nevycniva. Tim nerikam ze je spatny. Ale je nesmyslne jej oslavovat tak, jako to delas Ty.
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 763
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod Jirka_US » úte 31 črc, 2018 1:35 pm

Jen par poznamek.
- nevim jestli jsi zaregistroval, ale ja na rozdil od tebe zadne superlativy (a uz vubec ne, ze bych neco oslavoval) v souvislosti s DCC++ nepouzivam s vyjimkou komentaru na cenu,s poukazem nato, ze je to jedna z moznosti uvodu do DCC.
- k SW (tedy jak je napsan) jsem se ja nikdy, alespon ne na tomto DF nevyjadroval, takze jsem ho nemohl ani logicky hodnotit.
- slovo stack jsi pouzil ty, ja jsem ho jen citoval, takze nerozumim proc ted rozporujes sam sva slova....
- ja jsem mel pripojeno k DCC++ vice nez 15 ovladacu, ted si uplne napamatuji presne cislo..., takze se zamysli, asi delas nekde chybu....tady tvrdis jake mas zkusenosti s psanim SW a na druhou stranu nejsi schopen vycist ani jak tam pripojit vice nez jeden ovladac ? Mozna, ze by neskodilo nejdrive chvili premyslet a pak psat....
- srovnani DCC++ a NanoX je zde:
viewtopic.php?f=6&t=10044&start=30
Naposledy upravil Jirka_US dne sob 04 srp, 2018 11:27 pm, celkově upraveno 1
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1164
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod belgarat » úte 31 črc, 2018 3:03 pm

Jirka_US píše:Jen par poznamek.
- nevim jestli jsi zaregistroval, ale ja na rozdil od tebe zadne superlativy (a uz vubec ne, ze bych neco oslavoval) v souvislosti s DCC++ nepouzivam s vyjimkou komentaru na cenu,s poukazem nato, ze je to jedna z moznosti uvodu do DCC.

Kazdy si muze najit podle "DCC++", kde vsude ji propagujes jako reseni. Pokud jsi samozrejme sve posty jiz nezmenil.

Jirka_US píše:- k SW (tedy jak je napsan) jsem se ja nikdy, alespon ne na tomto DF nevyjadroval, takze jsem ho nemohl ani logicky hodnotit.

Jelikoz DCC++ doporucujes, logicky z toho plyne ze jsi ji nejak vyhodnotil, a vysledek byl (pro tebe) pozitivni. Jinak meles o necem, co jsi ani nezkousel posoudit. Edit: jeste mne napadlo, ze "uzivatelsky odzkousis" a na zaklade "black box testovani" projekt bez blizsiho zkoumani prosazujes.

Jirka_US píše:- slovo stack jsi pouzil ty, ja jsem ho jen citoval, takze nerozumim proc ted rozporujes sam sva slova....

Prvni vyskyt slova "stack" ve zrejsi konverzaci je:
Jirka_US píše:A urcite je uzasne a skvele, ze jsou lide, kteri na rozdil od tebe neodmitli se tento stack ucit

Ja totiz pouzil slovo "bastl". To je neco jineho.

Update:
Jirka_US píše:- ja jsem mel pripojeno k DCC++ vice nez 15 ovladacu, ted si uplne napamatuji presne cislo..., takze se zamysli, asi delas nekde chybu....tady tvrdis jake mas zkusenosti s psanim SW a na druhou stranu nejsi schopen vycist ani jak tam pripojit vice nez jeden ovladac ? Mozna, ze by neskodilo nejdrive chvili premyslet a pak psat....

mno, tak v zakladu ma DCC++ Ethernet ci serial interface. Serial interface pro jeden DCC++ Controller, vic to neumi. Ve chvili, kdy pridas JMRI tak ano -- pres JMRI a jeho network/web sluzby zcela jiste pripojis libovolny pocet aplikaci a/nebo dotykacu. To ale vyzaduje rizeni pocitacem ... coz treba NanoX nebo DR5000 (nutne) nevyzaduje, a presto vice ovladacu pripoji. Rekl bych, ze pravdu mame oba:
1/ k DCC++ jde pripojit vice ovladacu, i kdyz potrebuje dalsi doplnky aby to vubec bylo mozne. Stejne bych mohl argumentovat, ze k NanoX jde prece pripojit mobil dotykac, coz mi prislo pres caru.
2/ v zakladu projekt DCC++ s nicim takovym nepocita. Ma jediny command interface a obsluhuje najednou jedineho klienta. Dokud se ten neodpoji, maji ostatni smulu (ale to je bezny zpusob u http sluzeb).

V jedne veci se ale chci konceptu DCC++ (Arduina a Wiringu) zastat: kdyz jsem hledal podklady, tak jsem nasel Zdenovo tvrzeni, ze "wiring je ukecany a spotrebuje cas procesoru". Neber ho vazne, nevi poradne o cem mluvi. Slusne napsane C++ dokaze GCC prelozit tak, jak to Zdeno napise v BASICu ve svych nejlepsich dnech. Ovsem nesmis pouzivat operace, kterymi optimalizator zmates. Navic - jelikoz vime, ze NanoX utahne (sic!) 16 lokomotiv a ma CPU @4Mhz, a Arduino UNO bezi na 16MHz, dovolim si tipnout ze slusnejsi programator z toho vymackne mozna vice nez dokaze po DCC protokolu prenest.
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 763
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod belgarat » pát 03 srp, 2018 1:26 pm

Hura ! konecne jsem se (nekolika iteracich) dozvedel, kde jsem pouzil slovo "stack" ! Ne ze by mi Jirka_US poslal odkaz na muj vyrok nebo citaci, ale nastesti jsem jej nasel full text vyhledavanim. Tady je:

belgarat píše:Naprosto odlisnou tematiku (DCC++, jeho styl zarizeni usporadani a jeho komunitu) jsi sem zatahl Ty - ja se o ni neminim bavit, protoze nebudu studovat dalsi "full stack" - rozhodne mne zdrojak a zpracovani DCC++ nepresvedcil, ze to je kvalitnejsi architektura.

viewtopic.php?f=6&t=5391&p=234447&hilit=stack#p234447

V danem kontextu bylo "full stack" nadsazene a pejorativni (coz Jirka nepochopil, jako obvykle), nebot puvodni tema hovorilo o nahrade MiniMause (coz znamena nahrada Xpressnet zarizeni jinym zarizenim). Pri nasazeni DCC++ by bylo nutne vyhodit xpressnet (neni propojeni na sbernici, jen seriovy drat pro Controller). Nebo zapojit pro ovladani JMRI coz zase znamena wifi, zrejme dotykace pres wifi (skrze JMRI). Takze jeden standardizovany stack vyhodit a nahradit nesourodou smesici neceho ... co se za stack neda povazovat. Naprosto nesmyslny navrh (v danem kontextu) protoze vynucuje dalekosahle zmeny. Ale dulezite je o DCC++ psat, je jedno zda to dava smysl.

Bohuzel, Jirka_US vynika v chytani za slovicka, tak to mam za to. Asi je to to nej nej nejdulezitejsi ;))

(edit: veta mi koncila uprostred, upraveno)
Naposledy upravil belgarat dne pát 03 srp, 2018 3:18 pm, celkově upraveno 1
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 763
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod BohousP » pát 03 srp, 2018 3:15 pm

DCC++ používá jako koncový stupeň motorový shield osazený L298. Populární centrále NanoX Jirka_US vytýká velký úbytek napětí na koncovém stupni - na DMOS tranzistorech a snímacím odporu. Při dvou ampérech (povolené maximum pro L298) je to 2.2V [ (2*0.3+0.5)ohm *2A]
Použitý výkonový stupeň L298 obsahuje bipolární koncové tranzistory, kterých max. saturační napětí pro dvojici je až 4,9V (viz datasheet - druhý řádek zespodu), k tomu připočítat ještě úbytek na snímacím odporu 0.2V. Suma sumárum, 5.1V. Ve výkonu to představuje ztrátu 10.2W vs. 4.4W pro NanoX (při max. proudu 2A povoleném pro motorshield, NanoX snese 4A).
Jednoznačně výhodné :mrgreen: .
Přílohy
Screenshot_2018-08-03-17-20-59.png
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1918
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod MiG » pát 03 srp, 2018 4:56 pm

Až tak tlačit na pilu nemusíš.
Ten H můstek je dvojitej a je povolenej paralelní chod, takže to vychází (když se povede) jen na 3.125V na můstku (střed) a 0.2V na snímacím odporu pro 3A verzi. To už je skoro srovnatelný s jedním L6203, ne?
Ale já ten manuál moc neštudoval.
Nebudem z toho dělat kovbojku, jako experti. :-)
MiG
 
Příspěvky: 640
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod belgarat » pát 03 srp, 2018 5:14 pm

Heads-up: kdyz uz mne Jirka_US naucil pracovat se zdejsim vyhledavacem, nasel jsem furu dost "mimo misu" postu o DCC++ tak je trochu tridim. Chtel vedet proc si myslim ze "adoruje DCC++"; myslim ze to bude jasne patrne.

Dale poprosim o pomoc: Krome jineho se mne Jirka_US dotazuje (zjevne netusi ktere by to mohly byt), ktere jeho prispevky jsou ofenzivni resp. primo ci neprimo shazuji ostatni spoludiskutujici. Tak budete li mit chut, tak mi poslete mailem/sz linky na "uvedeni vasich vyroku na pravou miru", ktere se vas dotkly, at nemam tolik prace s hledanim reprezentativniho vzorku: Kdybych mel psat vsechno, tak pretecu kvotu na delku SZ ;))
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 763
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod MiG » pát 03 srp, 2018 5:49 pm

Fakt si někdo myslí, že budu zabíjet čas takovým hledáním?

Já to tady už v podstatě jednou psal.
Všechny příspěvky, kde profesor Slepice učí Orla lítat.
MiG
 
Příspěvky: 640
Registrován: sob 14 úno, 2015 11:55 pm

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod belgarat » sob 04 srp, 2018 5:34 pm

Z vyberu nesmyslu o DCC++ mne prozatim snad nejvice pobavilo toto:

Myslim, ze s nastupem DCC++ centraly to pujde hodne rychle zejmena u modelaru, kteri dosud neuvazovali o pripojeni pocitace, tak brzy zjisti jak je to jednoduche a hlavne je prilis nemusi zajimat debata LocoNet vs. Xpressnet,S88, ani jedno neni nezbytne treba.

viz viewtopic.php?f=6&t=10120&p=197198#p197198

Takze zpetnou vazbu budeme dostavat jak... jo! Dlouhe draty do DCC++ a pak USB do JMRI, aha. Nebo kratke draty do DCC++ a dloooouhy USB kabel do JMRI, a aby mohly byt dratky kratke (coz by mely, kvuli ruseni) tak tech DCC++ budeme potrebovat asi vic ... a vic portu v pocitaci (nebo dobry HUB). A to je super reseni!

DCC++ nema Xpressnet vubec, LocoNet snad ano (https://github.com/ClubNCaldes/LNetDCCpp), ale je to nejaka one-man show (kvalitu nehodnotim, neznam LocoNet). Ano, uzivatele ty sbernice nemusi zajimat protoze DCC++ je na vsechno. Jenom musi k rizeni pouzivat pocitac, a vlastne dodelat i vsechno dalsi ostatni. Kdepak zapojit UTP drat do konektoru ;) pekne jeden vodic po druhem, a nesplest se !

Myslim ze po 2 letech je nastup DCC++ jasny: github repositar mrtvy, a dokonce ani forky nedodavaji (jinak asi dobre veci, jako opravy chyb) do hlavniho projektu.


Edit: nahodou jsem narazil na prehled DIY DCC projektu: https://dccwiki.com/DCC_Projects ... cim je treba DCC++ tak uzasna oproti rekneme OpenDCC (vyjma ceny) ?
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 763
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod Jirka_US » sob 04 srp, 2018 8:41 pm

belgarat píše:Takze zpetnou vazbu budeme dostavat jak... jo! Dlouhe draty do DCC++ a pak USB do JMRI, aha. Nebo kratke draty do DCC++ a dloooouhy USB kabel do JMRI, a aby mohly byt dratky kratke (coz by mely, kvuli ruseni) tak tech DCC++ budeme potrebovat asi vic ... a vic portu v pocitaci (nebo dobry HUB). A to je super reseni! ?

1) Ty mas nejake srovnani sumove imunity vstupu u Atmel "procesoru" vs obvody u S88 od Paca (ktery to mimochodem dost orezal ) ? Co to v tvem pripade znamena "kratke" draty a dloooouhy USB kabel, mysleno konkretni delku v cm, kterou uz povazujes za neprijatelnou ?
2) Myslis, ze pro prumerne (velikosti) ceske kolejiste je zapotrebi vice nez 2 USB kabelu (2 Mega) ? A ca.$2 za 1ks Arduino Nano v pripade kdy je Mega zbytecne. Kolik myslis, ze jich na takovem kolejiste potrebujes ?
3) A pro kolejiste ala moduly prece pouziji WiFi nebo BT nerozumim proc bych mel tahat USB kabely obrazne receno pres telocvicnu ?
4) A ten kdo bude dnes stavet kolejiste vetsi nez v bode 2, tak s velkou pravdepodobnosti bude pouzivat jine technologie nez je DCC++ nebo snad dokonce S88 od Paca a uz vubec ne XpressNet.
5) Nemyslis, ze nez tady zacnes delat nejake zavery, ze by bylo vhodnejsi si treba takove kolejiste nakreslit a udelat si nejake rozlozeni komponent co ceho je treba? Myslim, ze by to pro tebe melo vetsi uzitek nez se zde negativne vymezovat prot necemu co jsi zatim pravdepodobne ani nezkusil ? To je mozna jeden zasadni rozdil mezi mnou (a spoustou slusnych modelaru po celem svete vcetne CR) a tebou, ja zasadne davam prednost faktum a a idealne na vlastni oci (dnes s pomoci technologii i bez nakladu na cestovani), ty jsi takovy postup razantne a opakovane odmitnul, takze necht si kazdy udela obrazek.....
6) A hlavne se rozhodne neomezuji jen na jednu konkretni technologii. Ten kdo ma MM, a jeste ke vsemu obrazne receno "zadarmo" jako ja ze starsetu, tak si prece nebude porizovat (pokud samozrejme neni samotnou motivaci srovnani, zvedavost atd.) neco jineho jen proto, ze je to levne (tedy ani DCC++) tedy alespon ne ekonomicky informovany clovek, na druhou stranu si myslim, ze DCC++ jako doplnek pro vycteni CV k MM za ty prachy (ca. $10) neni spatny. Nebo ten kdo chce oddelit DCC trakci a prislusenstvi u MM, tak DCC++ s RPi zero w pro prislusentsvi by snad mohlo byt celkem ekonomicky prijatelne reseni, navic ziska moznost ovladani tabletem nebo telefonem, moznost staveni vlakovych cest atd. Jen podotykam, ze v takove konfiguraci je mozne prislusenstvi pripojene na DCC++ ovladat primo z ovladace MM.
Nebo mas nejake jine srovnatelne (ekonomicky a technicky) reseni nez jen nekolik nepodlozenych spekulaci bez jakychkoliv faktu ?
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1164
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod BohousP » ned 05 srp, 2018 5:53 am

Mimochodem, Jirko, ne všechno, co považuješ za nedokonalé, vymyslel Paco. S88 rozhodně ne. https://dccwiki.com/S88#History_of_S88. Ani to zapojení, které v zaostalé Evropě nejvíc "frčí", nepochází od něj.
Já si také myslím, že RS od Lenze je lepší. Ale jak víš, ne každý si kupuje Rolls Royce.
Naposledy upravil BohousP dne ned 05 srp, 2018 5:58 am, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1918
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod belgarat » ned 05 srp, 2018 5:54 am

Ale jo, DCC++ je super platforma DoDo (dodelej doma). Priznavam, ze mne unavuje diskuse, kde kdyz zjistis ze neco nefunguje, vytahnes jako kralika z klobouku nejakou dalsi komponentu, nebo doplnek ktery ubohou nedodelanou DCC++ BaseStation vylepsi. Vlastne dodelanou, protoze cil projektu neni neco co pokryje potreby kolejiste, ale JEN dcc centrala (bez niceho dalsiho).

Kdyz vytahnu z klobouka k NanoX Borguv Arduino Shield, tak bude i NanoX na Ethernetu a dokonce pujde ovladat i dotykacem jako Z21. Samozrejme, ze kdyz vezmes obvod se spoustou I/O nozicek a dodelas mu vsechno kolem - tak nakonec ziskas cokoliv potrebujes.

Mimochodem - za ekonomickou uvahu o Arduino Nano @ S88 dekuji. Ty stradace a serepeticky dohromadu opravdu asi stoji vic, kdybych byl schopnejsi, tak tam narvu jen Atmel a bude to dokonce i malinkate.

P.S.: viz tez heslo Dodo ve wikipedii ;)
Belgarat (nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu)
belgarat
 
Příspěvky: 763
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod fulda » ned 05 srp, 2018 6:56 am

BohousP píše:Mimochodem, Jirko, ne všechno, co považuješ za nedokonalé, vymyslel Paco. S88 rozhodně ne. https://dccwiki.com/S88#History_of_S88. Ani to zapojení, které v zaostalé Evropě nejvíc "frčí", nepochází od něj.
Já si také myslím, že RS od Lenze je lepší. Ale jak víš, ne každý si kupuje Rolls Royce.
Lidí, kteří neustále tvrdí o něčem, že to či ono pochází od někoho jiného, ačkoli jsem je několikrát opravil je tu víc. Pak se diví, když jim z toho vychází bludy.

S88 je pochopitelně profesionální výrobek, když to je od Märklína že Jirko?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4047
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod Jirka_US » ned 05 srp, 2018 11:20 am

BohousP píše:Mimochodem, Jirko, ne všechno, co považuješ za nedokonalé, vymyslel Paco. S88 rozhodně ne. https://dccwiki.com/S88#History_of_S88. Ani to zapojení, které v zaostalé Evropě nejvíc "frčí", nepochází od něj.
Já si také myslím, že RS od Lenze je lepší. Ale jak víš, ne každý si kupuje Rolls Royce.

Kde jsem prosim Te tvrdil, ze to pochazi nebo, ze to vymyslel Paco ? Vzdyt tam mas jasne napsano konstrukce S88 od Paca....tedy odkaz na DIY Paca
Tedy tim jsem chtel rici, ze "verze" od Paca je trochu "orezana" oproti ostatnim verzim, ktere jsem videl v nemecke literature...NIkde jsem v mem prispevku nehodnotil samotnou S88....
A nedostatky jsou popsany zde:
http://www.s88-n.eu/s88-rj45-en.html
a nepsal jsem je ja....
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1164
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Re: DCC Plus Plus (Jirka_US)

Příspěvekod Jirka_US » ned 05 srp, 2018 11:34 am

belgarat píše:Ale jo, DCC++ je super platforma DoDo (dodelej doma). Priznavam, ze mne unavuje diskuse, kde kdyz zjistis ze neco nefunguje

Kde jsem psal, ze neco nefunguje ? Repektive co ti nefunguje ?
Jinak trochu mimo tema, odkaz na Arduino S88 je zde:
https://rudysmodelrailway.wordpress.com ... tor-board/
a projekt s XpressNetem ala Z21 je zde:
http://pgahtow.de/wiki/index.php?title=Z21_mobile
Takze tam snad najdes co ti chybi u DCC++....zbytecne se dobyvas do otevrenych dveri, nejdrive jsem mel pocit, ze snad chces DCC++ na neco vyuzit, pokud ne tak tady mas link na projekty, ktere snad lepe uspokoji tve potreby....
Jirka
Jirka_US
 
Příspěvky: 1164
Registrován: sob 08 kvě, 2010 5:56 am

Další

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků