piko Digi1 pomoc

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » čtv 03 kvě, 2018 8:29 pm

Tak nerozumiem preco v manuali od digi1 tam píšu ze adresa je na spodnej strane loko. :-)
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod BohousP » pát 04 kvě, 2018 6:31 am

Rudolf píše:Štítek nemá s adresou lokomotivy nic společného.

Ruda


72936A je typ lokomotivy (https://www.google.cz/search?ei=8vvrWsj ... cUV7Jw8KaU), pod tím bude nejspíš datum výroby (měsíc, rok) a asi nějaké číslo sestavy, dílny a pod.
Nové lokomotivy s dekodérem přichází z výroby (skoro) vždy s adresou CV1=3. Bohužel, z tvého popisu ani jasnovidec nepochopí, co jsi dělal a jak.
Zadáva sa číslo podľa manuálu : pri Roco npr. B + LOKO + 6 , a tak sa postupuje aj pri ostatných loko , samozrejme že tak ako sa káže v MANUÁLI od každého výrobcu.
,
Zadanie adresi som skúšal na všetky možné spôsoby. Skúšal som adresy aj náhodne. Ale napripkad na Roco loko je adresa na loko zospodu tak by nemalo dôjsť k omylu.

To, co je naspodu lokomotivy se do ovladače ani zadat nedá. Když pracuješ s technikou, musíš to, co děláš, také umět popsat.
Nejlepší bude najít si ve svém okolí (třeba i pomocí tohoto fóra) někoho, kdo tomu rozumí a bude ochotný ti pomoct. Možná to bude mít za 5 minut ... Neber to jako urážku, nikdo učený z nebe nespadl.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1972
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » pát 04 kvě, 2018 8:12 am

Tak robím tak ako píšu v manuali od piko digi1. Preto som sem písal lebo som predpokladal že niekto kto sem chodi ten systém ma a napise.... Hej robí sa to takto a takto.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » pát 04 kvě, 2018 8:16 am

djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod dudlifuk » pát 04 kvě, 2018 6:03 pm

napis mi do SZ odkial si, skusim ti pomoct
dudlifuk
 
Příspěvky: 133
Registrován: ned 15 led, 2017 9:40 pm
Bydliště: TT

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod vrbav » pát 04 kvě, 2018 6:28 pm

Nepoznám Piko Digi a nemám s ním skúsenosti......
ak nevieš adresu lokomotívy, tak si ju zmeň cez Piko Digi, v proramovacom režime nasatav cv1 /adresa lokomotívy/ napr. na 0001 a potom v rezime jazdy zadaj adresu 0001 a musí ti to fungovať.......

asi tak nejako sa dá všeobecne postupovať , pokial neviem adresu loko......

alebo skúšaj cv1 = 0001 až XXXX, písal si, že predtým tie loko jazdili, tak asi mali nejaké normálne /krátke/ adresy.....

napíš do SZ odkial si, rozchodíme to......
vrbav
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned 18 zář, 2011 8:52 pm
Bydliště: Považská Bystrica

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » pát 04 kvě, 2018 7:08 pm

Práve pred asi hodinou som zistil kde bol problém. A to podstate veľmi jednoducha vec čo by asi ani nikoho nenapadla. Jeden čip v senzore bol spaleny ktory pravdepodobne bol dosť podstatný. Takže teraz len musim zohnať ďalší senzor digi1.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod BohousP » sob 05 kvě, 2018 5:48 am

Senzor ???
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 1972
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod vrbav » sob 05 kvě, 2018 7:37 am

však si písal, že ovládač reaguje na piko kocku, rozsvietením Ledky........
poradím ti vyhod to a kup si set ROCO s MM a budeš spokojný, je to jednoduché na ovládanie....ale je to na tebe
vrbav
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned 18 zář, 2011 8:52 pm
Bydliště: Považská Bystrica

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » sob 05 kvě, 2018 7:40 am

Kocka ano zle som sa vyjadril. Tam zhoreni čip bol. Kúpiť nieco za 400€ by bolo fajn ale je to podľa mňa dost keď nieje kolajisko veľké.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod vrbav » ned 06 kvě, 2018 8:45 am

za 60€ Roco kocka + MM na burze vlaky.net
vrbav
 
Příspěvky: 107
Registrován: ned 18 zář, 2011 8:52 pm
Bydliště: Považská Bystrica

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod chripkoj » ned 06 kvě, 2018 11:03 am

keď si zoženieš MM, zosilovač Roco kocka Ti darujem. A vykasli sa na Piko digi1
chripkoj
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 20 říj, 2015 1:18 pm
Bydliště: Poprad

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » ned 06 kvě, 2018 2:19 pm

Chripkoj: Ďakujem. MM problém zohnať nieje ked pozeral aj na webshopoch.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod djjosh » ned 06 kvě, 2018 5:32 pm

vrbav: na vlaky.net som to hladal ale nenašiel asi to už predal.
djjosh
 
Příspěvky: 18
Registrován: sob 18 bře, 2017 5:21 pm

Re: piko Digi1 pomoc

Příspěvekod komori » ned 06 kvě, 2018 5:55 pm

Určitě jí mají Elektrické vláčky - Kbely
nebo i Ben-Zebra.
Cena cca 2.600,-

Nebo hledej zde:
http://inzerce.modelbazar.cz/prodam/zel ... =MULTIMAUS
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 79
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Myšpulín a 3 návštevníků