Kolejiště 4900x3900 H0

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: Abe Simpson, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » ned 06 led, 2019 5:39 pm

Ano, kolejiště je podle mě dokonalé, zkoušel jsem zase kreslit ale nemam toliko mista na Harmanec.Ale motiv je to proste nadhernej.
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod look23 » ned 06 led, 2019 7:49 pm

Tak videa jsou dostupná na youtube i bez FB.
https://www.youtube.com/watch?v=eMqGiEkrCJw
https://www.youtube.com/watch?v=RQ63Iu3Swqg
https://www.youtube.com/watch?v=wmraerKrd6w


elvis.jarous píše:Ano, kolejiště je podle mě dokonalé, zkoušel jsem zase kreslit ale nemam toliko mista na Harmanec.Ale motiv je to proste nadhernej.

Tak šla by určitě vymyslet nějaká jiná slovenská alternativa.


Pozn. Kolejiště je až do neděle veřejně přístupné. Tak můžete vyrazit na výlet do Tišnova.
H0, ČSD epocha IV
look23
 
Příspěvky: 361
Registrován: ned 17 lis, 2013 2:20 pm

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod milan ferdián » pon 07 led, 2019 9:47 am

milan ferdián píše:Souhlas look23.Elvisi já taky nemám facebook a taky si jej nebudu pořizovat,ale mám spřátelené duše,takže na ty FB se někdy dostanu.Jestli se nepletu,tak ty jsi sám zde vložil video z jeho kolejiště.Video bylo úchvatné a ukázalo,že čím jednodušší řešení,super zpracování krajiny a detailů,tím kolejiště vypadá lépe :wink: .
Milan

O.T.
Ještě doplním takovou perličku.Na některé FB s tématikou železničního modelářství se dostanu,ale nebudu je jmenovat.
Proč?Na jeden jsem se chtěl přidat "ke skupině".Místo schválení nebo zamítnutí,na druhý den FB už neexistovalo :mrgreen: .
Milan
---výluka od 3.6. do 30.6.19.---
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10355
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » úte 08 led, 2019 7:43 pm

Zdravíčko,
tak protože mám zase směny a hlavně-musim si od čárání i odpočinout(od posledně jsem v tom ležel skoro furt když jsem nebyl v práci v noci) a jsem i vyhořelej :mrgreen: :mrgreen: tak vkládám další variaci na téma "dvoukolejka je tam jako pěst na pr...." :roll:
Prostě chci projet eletriky po okraji panelu.Jak bych to jinak mohl udělat. Na depo kašlu, i když je to pěkná věc. Netvrdím že jsem tímhle skončil ale je to nejstřízlivější.Si mylím a teď si dávám voraz.....do víkendu :wink:
Přílohy
Elvisov 3D.jpg
Elvisov.jpg
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod milan ferdián » úte 08 led, 2019 8:17 pm

Umíš,umíš,když se snažíš :wink: .Velmi šikovný plánek.Milan
---výluka od 3.6. do 30.6.19.---
Uživatelský avatar
milan ferdián
 
Příspěvky: 10355
Registrován: ned 30 pro, 2007 5:48 pm

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod look23 » úte 08 led, 2019 8:44 pm

Projet elektriky jde i s přípřeží dieslových lokomotiv a bez drátů :wink:
H0, ČSD epocha IV
look23
 
Příspěvky: 361
Registrován: ned 17 lis, 2013 2:20 pm

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » úte 08 led, 2019 8:57 pm

tak moc děkuju za pochvalu!!! →ze které mám teda nesmírnou radost. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A jinak neznalost programu a železnice se z počátku dosti projevila. S ročním synkem se jezdíme s kočárkem dívat na nádraží, na hlavák tady v nymburce a k závorám, tam jak stál Železnej dědek s párou na začátku filmu. Malej to zbožňuje a přitom se pohupuje :wink: A postupně se prokousávám programem a jde mi už docela dobře ovládat, měřit vzdálenosti když vlkádám spojky atd...
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » sob 12 led, 2019 11:09 am

zkusil jsem zdramatizovat okraj vložením třetí-vnitřní koleje, kde by se mohlo jezdit na lokálku a ostatní dvě koleje by tak mohly frčet neomezeně.....
co Vy na to... :mrgreen:
Přílohy
trojkole2j.jpg
trojkolej.jpg.jpg
trojkolej.jpg
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod lajblt » sob 12 led, 2019 12:44 pm

Méně je někdy více. Třetí kolej to dost pokazila. Nehledě na to, že zářez vzadu pod mostem by v přírodě ani nevydržel a sesunul se na hlavní trať.
lajblt
 
Příspěvky: 778
Registrován: ned 06 bře, 2011 7:38 pm

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » sob 12 led, 2019 8:15 pm

je to nepřirozené. To je pravda. :wink:Tak to zase na čas balim. Jdu se babrat s obtiskama na rybáky a DSko. :mrgreen:
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod TomBart » pon 14 led, 2019 10:30 am

Méně je někdy více.
Do tohohle maglajsu udělat krajinu, aby to za něco stálo. Tedy aby to působilo dojmem, že je trať do krajiny a nikoliv naopak. No nevím, nevím.

Asi by bylo fajn si nejdříve ujasnit, co chci a potom si reálně přiznat, jestli na to mám (nejen prostor).

Určitě by šlo využít ten prostor uvnitř kolejště. A pokud chci za každou cenu elektriku a nemám na ní prostor, tak není špatná varianta viz KŽM Přerov. Tedy stačí jen proplést elektrifikovanou dvoukolejku.
TomBart
 
Příspěvky: 457
Registrován: čtv 21 pro, 2006 10:14 am
Bydliště: Chrudim

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » pon 14 led, 2019 2:59 pm

No to Přerovské jsem shlédl kdysi a tý dvoukolejky jsem si nějak extra nevšiml.Tak nevypadá to zle , dvoukolejka stačí v pohodě. Nechal bych to jak to je, ten můj poslední layout s dvoukolejkou jen se pověnovat detailům a krajince aby měl člověk nástřel. To moje kolejiště se mi líbí hodně, kolega mi ještě tvrdí že bych ho měl udělat tlustší od zdi, to si ale nemyslím. ono stačí použít úpravu co je na tý trojkolejce, tam jsem posouval tratě a jen vymazat tu třetí kolej, respektive upravit layout dvoukolejky, za kterou jsem byl pochválen a jen posunout tratě lokálky podle layoutu trojkolejky. Je tam více místa mezi tratěma.
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » pon 01 dub, 2019 12:09 pm

nedá mi to a tak občas zasednu k wintracku a zkouším.
Hýbal jsem s obloukem za výjezdem z tunelu-dolní rameno(herkules s cisternami se tam plazí).Není tam takový zlom. Dále jsem obě ramena mírně zesílil od zdí, aby kolem dvoukolejky bylo víc místa od jednokolejky. Jednokolejku jsem vlastně upravil úplně všude a hraju si se stanicí jednokolejky-horní rameno. Dostal jsem od kolegy set kolejí B+C+D ROCO geoline na plastovém podloží a s mým startsetem mám dvoukolejný ovál s odstavnýma kolejema, kde jsem zjistil, že na velký výhybce mi vozy acme bmee vykolejují i když tam je víc než doporučený radius 450, je tam asi 500 radius. takže a vozech acme budu muset lehoulince pilovat. co se týče odstupu kolejí, na tom startsetu to vychází 75mm asi. upravil sjsem vzdálenost na 65mm při minimálním vnitřím poloměru 450mm s dvě soupravy bmee acme se vedle sebe vlezou dobře :mrgreen: Z toho mám nesmírnou radost. A při hraní si, jsem zjistil, že rokácký spřáhla tak jako podloží těch kolejí asi časem zkřehne. Kolejová podloží praskají a spřáhla se mi rozletěla už asi 4ks.
Edit:
Pokud budete mít náladu, můžete mi trošičku poradit ohledně uspořádání a logiky stanice jednokolejky na horním rameni čili malé nádražíčko. Chtěl jsem to uspořádat tak, aby byla stanice otevřená směrem do prostoru a kdyby byla na druhé straně směrem dovnitř kolejiště , byl by za ní dost sráz směrem k dvoukolejce.Když je takhle na kraji, nemusím k ní nějak bastlit silnici.
Přílohy
IMG_20190316_150236.jpg
kolejea.jpg
koleje 4.jpg
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » pon 29 dub, 2019 11:15 am

tak jsem zas něco vymyslel
Přílohy
duben3.jpg
duben2.jpg
duben1.jpg
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Kolejiště 4900x3900 H0

Příspěvekod elvis.jarous » pon 29 dub, 2019 11:20 am

Skryťák je asi zvláštní.....
Přílohy
duben5.jpg
duben4.jpg
centrála Digikeijs DR5000 s aplikací Z21 http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 354
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků