z21start, z21 a Z21

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod sidlo » pon 26 bře, 2018 7:00 am

Nebo si změníte síťovou masku na 255.255.254.0 (binárně 11111111.11111111.11111110.00000000) a obě podsítě tím spojíte do jedné (ze všech zařízení budete mít přístupné obě podsítě 192.168.0.nnn a 192.168.1.nnn) :lol:
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1876
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod BohousP » úte 27 bře, 2018 7:45 am

sidlo píše:Nebo si změníte síťovou masku na 255.255.254.0 (binárně 11111111.11111111.11111110.00000000) a obě podsítě tím spojíte do jedné (ze všech zařízení budete mít přístupné obě podsítě 192.168.0.nnn a 192.168.1.nnn) :lol:

Tu masku musíte pochopitelně změnit na všech zařízeních v obou sítích. (Samozřejmě, dá se s tím i různě laborovat, ale to už je spíš pro odborníky na sítě.)
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
Uživatelský avatar
BohousP
 
Příspěvky: 2176
Registrován: stř 12 kvě, 2010 9:17 am
Bydliště: Praha - Malešice

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod HonzaL » stř 05 pro, 2018 8:24 am

Nechci zakládat nové téma a tak píšu dotaz sem.Lze s centrálou z21start a MM ztlumit zvuky Hektora? Zvuky mám od Jacka.
HonzaL
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned 28 dub, 2013 10:11 am

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod jipol57 » stř 05 pro, 2018 9:20 am

HonzaL píše:Nechci zakládat nové téma a tak píšu dotaz sem.Lze s centrálou z21start a MM ztlumit zvuky Hektora? Zvuky mám od Jacka.

S touto sestavou by to mělo bez problémů jít. Zadáš CV266 vyčteš původní hodnotu a zapíšeš nižší.
jipol57
 
Příspěvky: 183
Registrován: pát 06 dub, 2018 5:18 pm

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod HonzaL » stř 05 pro, 2018 10:52 am

Děkuji za radu, nevěděl jsem, na kterém CV se zvuky nastavují. Stále se s digitálem učím.
HonzaL
 
Příspěvky: 34
Registrován: ned 28 dub, 2013 10:11 am

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod hummus » stř 05 pro, 2018 10:58 am

To, kterým CV se měni všeobecná hlasitost zvuků zálezí na dekodéru který použiješ.
Pokud máš zvuky od Jacka, tak se dá předpokládat, že jde o Zimo a tam se mění hlasitost zvuku na CV 266.
HO - DCC, IVb
Uživatelský avatar
hummus
 
Příspěvky: 343
Registrován: pon 04 pro, 2006 8:13 am
Bydliště: Praha 9

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod HonzaM » stř 05 pro, 2018 4:28 pm

A2C píše:Som si aj myslel ale potom nechápem poznámku od HonzaM

Kterou máš na mysli?
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1823
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod dudlifuk » stř 05 pro, 2018 6:48 pm

HonzaM píše:
A2C píše:Som si aj myslel ale potom nechápem poznámku od HonzaM

Kterou máš na mysli?

Honzo , A2C tu poznamku pisal 15.unora, myslis ze ta debata je stale aktualna ?? reagujes na desat mesiacov staru rozpravu
dudlifuk
 
Příspěvky: 158
Registrován: ned 15 led, 2017 9:40 pm
Bydliště: TT

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod Sandy » stř 26 pro, 2018 3:02 pm

Nevím, jestli to patří sem.
Mám upgradovanou z21 start. Používám jí s aplikací z21 nebo MM. Dělal jsem si údržbu digitalizovaných loko a všechno šlapalo jak mělo. S jedinou výjimkou. Do loko 555.01 ROCO jsem instaloval dekoder LENZ Standard V2 (ten používám i v jiných mašinách). Aplikace z21 mi není schopna přečíst ani nastavit žádné CV a přitom MM s tím nemá žádný problém. U ostatních lokomotiv je jedno, jestli používám aplikaci z21 nebo MM. (dekodery používám různé LENZ Silver +, ZIMO MX62X, MX63x, MX64X i ten LENZ Standard V2.)
Kde dělám chybu?
Sandy
 
Příspěvky: 977
Registrován: čtv 26 říj, 2006 4:42 pm
Bydliště: Černošice

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod tomas-biza » úte 01 led, 2019 3:49 pm

Ahoj, prosím o radu. Po delší době jsem připojil z21 start k PC a nedaří se mi připojit k centrále. Po stisku talčítka Connect v Z21_Maintenance mi vyskočí chyba. viz obrázek. Máte někdo prosím tip co stím? Naposledy vše fungovalo jak má, vše zůstalo beze změn, PC, kabely, všechen sw. Díky moc za pomoc.
Přílohy
z21.png
Zatím ve fázi výzkumu...
Uživatelský avatar
tomas-biza
 
Příspěvky: 91
Registrován: úte 01 led, 2013 8:27 pm
Bydliště: Veselí nad Lužnicí

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod fulda » úte 01 led, 2019 6:02 pm

Nejčastější příčiny jsou:
  • Špatně nastavený firewall
  • Špatný antivirus, který si hraje na firewall
  • Špatně nastavené IP

Kterou z těchto chyb můžeš vyloučit?
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4452
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod tomas-biza » úte 01 led, 2019 6:22 pm

fulda píše:Nejčastější příčiny jsou:
  • Špatně nastavený firewall
  • Špatný antivirus, který si hraje na firewall
  • Špatně nastavené IP

Kterou z těchto chyb můžeš vyloučit?

Ahoj Fuldo, díky moc ta radu, opravdu je problém ve Firewallu... ještě jednou díky.
A vše nej do nového roku...
Zatím ve fázi výzkumu...
Uživatelský avatar
tomas-biza
 
Příspěvky: 91
Registrován: úte 01 led, 2013 8:27 pm
Bydliště: Veselí nad Lužnicí

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod sidlo » pon 21 led, 2019 8:03 am

Je tu někdo z okolí Chotěboře kdo by provozoval Z21 černou?
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1876
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod daba12 » pon 21 led, 2019 9:25 pm

Sice to není až tak úplně okolí, ale o víkendech jsem v Kutné Hoře. Mám Z21, začínám, takže to nemám moc vyzkoušené.
daba12
 
Příspěvky: 16
Registrován: čtv 04 říj, 2018 1:52 pm

Re: z21start, z21 a Z21

Příspěvekod Tomas Lebeda » stř 20 bře, 2019 8:48 am

Nevíte jakou hardwarovou verzi má Wifi router dodávaný v balíčku s kódem na odblokování - Roco 10814
Podle fotky by se mělo jednat o router TP-Link - TL-WR841N.
Chtěl bych ho zapojit v síti jako Access point a dle údajů výrobce by tento router měl funkci AP nabízet až od hardwarové verze V 12.
Takže řeším, zda pořídit tento v balíčku nebo koupit kód samostatně a router samostatně.
Hardwarová verze by se měla dát zjistit na štítku zadní strany routru, bohužel fotku zadní strany jsem na Roco nenašel.
https://www.tp-link.com/cz/support/faq/46/
Tomas Lebeda
 
Příspěvky: 199
Registrován: úte 24 led, 2017 12:41 pm
Bydliště: Praha 6

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků