Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod belgarat » úte 07 kvě, 2019 10:11 pm

pred mazanim nezapomenout registry zalohovat ... ciste pro jistotu :)
TT epocha IVa-b; analog + NanoX, DR5000.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1295
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod simon-cz » čtv 09 kvě, 2019 10:58 am

Tak jsem jiz na to prisel, problem byl v integrovanych USB portech na zakladni desce.
Dal jsem do PC samostatnou PCI USB desku a jiz to slape.
Diky.
(pozn. preinstalace, odinstalace, vycisteni registru apod, nic nepomohlo, ani novy system)
H0, DCC, Digikeijs DR5000, sw.Rocrail, app.Z21,
simon-cz
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon 04 bře, 2019 7:30 am
Bydliště: Valašské Meziříčí

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod JirkaJ » pát 10 kvě, 2019 10:20 am

Jak se vám chová centrála s SW RocRail?
PC s RocRail mám připojené přes USB. Dle doporučení na RocRail webu přes loconet (Baudrate 57600, LocoBuffer). Připojenu Z21app přes WiFi a 2xMM_XpressNet.
Pokud ovládám loko z RocRail (RocView i andRoc), funkce a rychlost se mění na všech ovladačích, Z21app i MM(u MM ne ryclost). Pokud ovládám z MM nebo Z21app tak RocRail o tom neví, tyto informace nedostane.
Dříve jsem měl NanoX 2.5 od DCCdoma s integrovaným GenLi a tam se přenášeli z MM do RocRail funkce a výhybky, rychlost ne.
Co dělám špatně, dělá vám to totéž?
JirkaJ
 
Příspěvky: 10
Registrován: stř 27 pro, 2017 9:12 pm
Bydliště: Lysá nad Labem

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » stř 12 čer, 2019 11:59 am

Včera jsem se pokusil o instalaci nového Update V.1.5.4.
Centrála DR5000 spadla do Demo modu a nemůžu sní hnout.
Povedlo se někomu novou verzi nainstalovat.
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 91
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm


Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » stř 12 čer, 2019 9:10 pm

S update jsem neměl problém ani u své staré centrály, ani u nových centrál na skladě, které výrobce dodal s fw 1.5.3.
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1947
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod mkcompTT » stř 19 čer, 2019 7:13 pm

Zdravím kolegové. Potřeboval bych pomoc. V poslední době mi čím dál častěji blbne moje DR5000. Po zapnutí [GO] se mi sami rozjedou některé loko, některé příkazy musím posílat 2x, aby je loko vůbec vykonaly a také se mi někdy stává, že i když na připojené multimouse zastavím, loko jede na nejnižší stupeň dál. Nejsem si jistý, jestli je problém někde v nastavení (ne všechna asi přesně chápu) nebo je špatná centrála. Poradíte mi, prosím?
Uživatelský avatar
mkcompTT
 
Příspěvky: 361
Registrován: stř 20 dub, 2011 1:13 pm
Bydliště: Kladno

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » stř 19 čer, 2019 8:10 pm

mkcompTT píše:Zdravím kolegové. Potřeboval bych pomoc. V poslední době mi čím dál častěji blbne moje DR5000. Po zapnutí [GO] se mi sami rozjedou některé loko, některé příkazy musím posílat 2x, aby je loko vůbec vykonaly a také se mi někdy stává, že i když na připojené multimouse zastavím, loko jede na nejnižší stupeň dál. Nejsem si jistý, jestli je problém někde v nastavení (ne všechna asi přesně chápu) nebo je špatná centrála. Poradíte mi, prosím?

Zkusil jsi reset nebo update? A co myslíš těmi příkazy? Funkce?
N, epocha 5,6, Digitrax, DR5000, MGP, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1947
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » stř 19 čer, 2019 8:41 pm

Děkuji modeláři "sidlo" za nakopnutí, kde problém řešit.
Musím ale přiznat, že jsem tím ztratil celou neděli.
Zajímavé je, že DR5000 na několika počítačích obsazuje pokaždé jiné COM.
Rada Betatestera, že to funguje je nepoužitelná, protože verze 1.5.3
nebyla nikdy pro veřejnost uvolněna a uvolnění verze 1.5.4 nám zapomněl sdělit.
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 91
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod mkcompTT » čtv 20 čer, 2019 9:30 am

HonzaM píše:
mkcompTT píše:Zdravím kolegové. Potřeboval bych pomoc. V poslední době mi čím dál častěji blbne moje DR5000. Po zapnutí [GO] se mi sami rozjedou některé loko, některé příkazy musím posílat 2x, aby je loko vůbec vykonaly a také se mi někdy stává, že i když na připojené multimouse zastavím, loko jede na nejnižší stupeň dál. Nejsem si jistý, jestli je problém někde v nastavení (ne všechna asi přesně chápu) nebo je špatná centrála. Poradíte mi, prosím?

Zkusil jsi reset nebo update? A co myslíš těmi příkazy? Funkce?


Zkusil jsem update na verzi 1.5.4. Příkazy myslím funkce, ale i příkazy na změnu rychlosti. Příklad. Chci nastartovat, stisknu F8, na myši se rozsvítí F8, loko nic. Další stisk F8, na myši zhasne, loko nic, třetí stisk, na myši se rozsvítí F8, loko startuje. Obdobně je to se světly. Neděje se to vždy a není to stejných loko. Oproti tomu rozjezd po zapnutí [GO] centrály se děje vždy u stejných loko (na různách dekodérech). A to je asi největší problém. Je na prd, když se mi po zapnutí rozjedou dvě loko, blbě se pak shání dohromady:) Přemýšlel jsem, zda to nemůže být kvalitou signálu nebo nějakým rušením, ale myslím si, že tam nemám nic, co by ten systém mohlo rušit. Jinak si na tu centrálu nemůžu stěžovat, různé typy zpětných vazeb v poho, wifi a ovládání telefonem taky super....
Uživatelský avatar
mkcompTT
 
Příspěvky: 361
Registrován: stř 20 dub, 2011 1:13 pm
Bydliště: Kladno

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » čtv 20 čer, 2019 9:41 am

Děje se ti to i v případě, že Multimouse odpojíš a lokomotivy ovládáš jen pomocí sw centrály? Po update FW jsi obnovil firemní nastavení a znovu centrálu zkonfiguroval? Možná je to hloupost, ale zkusil bych vylučovací metodu. Centrálu bych odpojil od kolejiště a připojil k samostatné koleji mimo kolejiště, na ní postavil lokomotivy a otestoval vypínání a zapínání. Pokud by to nezlobilo, pak bych připojil myš a otestoval to s myší. Pokud by to opět nezlobilo, asi bych se soustředil na vlastní kolejiště.
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 659
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod mkcompTT » čtv 20 čer, 2019 10:02 am

Trixt píše:Děje se ti to i v případě, že Multimouse odpojíš a lokomotivy ovládáš jen pomocí sw centrály? Po update FW jsi obnovil firemní nastavení a znovu centrálu zkonfiguroval? Možná je to hloupost, ale zkusil bych vylučovací metodu. Centrálu bych odpojil od kolejiště a připojil k samostatné koleji mimo kolejiště, na ní postavil lokomotivy a otestoval vypínání a zapínání. Pokud by to nezlobilo, pak bych připojil myš a otestoval to s myší. Pokud by to opět nezlobilo, asi bych se soustředil na vlastní kolejiště.


Odpojit multimouse (v průběhu i před zapnutím) jsem zkusil, vliv to nemělo. Ostatní mě úplně tak nenapadlo. Zkusím to večer a napíšu...
Uživatelský avatar
mkcompTT
 
Příspěvky: 361
Registrován: stř 20 dub, 2011 1:13 pm
Bydliště: Kladno

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » čtv 20 čer, 2019 10:10 am

Problem je v tom, ze si centrala pamatuje posledni stav a pri zapnuti ho prevezme.
To je spatne a centrala by mela zacinat vzdycky vynulovana, krome systemovych parametru.
---
Jeste stale je to hracka a jeste dlouho bude, protoze ruzne parametry jsou provazane a navzajem se ovlivnuji a vsechno je nutne osetrit jako chybu.
Kdo nekdy programoval, tak pozna, ze prave osetreni chyb, kolizi a nedomyslenosti je ta nejtezsi prace.
---
A jeste to, ze opravou jedne chyby, vnesete dve dalsi, viz Murphyho zakony !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1693
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » čtv 20 čer, 2019 10:48 am

zdeno píše:Problem je v tom, ze si centrala pamatuje posledni stav a pri zapnuti ho prevezme.
To je spatne a centrala by mela zacinat vzdycky vynulovana, krome systemovych parametru.
Trochu problém je v tom, že lidi co tomu nerozumí propagují různé zlepšováky a změny.
Problematiku s definicí power up mode popsal Lenz už někdy v minulém století. Normálně je na to XpressNet packet "0x22 0x22 M X-Or-byte" (0010 0010 | 0010 0010 | 0000 0M00 | X-Or-byte) a jsou v něm popsány podmínky kdo a kdy se dá do pohybu.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4539
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Trixt » čtv 20 čer, 2019 11:37 am

zdeno píše:Problem je v tom, ze si centrala pamatuje posledni stav a pri zapnuti ho prevezme.

Jen bych poprosil upřesnit, poslední stav čeho si centrála pamatuje? Jak to bylo myšleno?
TT, panel 2520x1010 mm, epocha V, centrála DR5000, sběrnice LocoNet, sw RocRail
Trixt
 
Příspěvky: 659
Registrován: stř 13 čer, 2018 9:44 pm

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků