Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod belgarat » pon 26 lis, 2018 12:49 pm

zdeno píše:Asi tak, venoval jsem tomu spoustu casu a byl bych vlastne sam proti sobe, kdybych tvrdil opak.
V soucasne dobe je to celkem dobra centrala na domaci pouziti a layouty do 10 jezdicich loko.


Zajimalo by mne z ceho plyne to prakticke omezeni 10 loko. Nestiha ji CPU, nebo ma nejakou blbou spravu "slotu" lokomotiv ?
TT analog + digital ep. IVa-b; NanoX.
Nemodelar, greenhorn, pseudoprogramator, pindac nesmyslu
belgarat
 
Příspěvky: 1061
Registrován: čtv 27 pro, 2012 9:36 pm
Bydliště: Hřebeč u Kladna

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » úte 04 pro, 2018 5:52 pm

Na stránkách Digikeijs je již zase odkaz na nový
Software 1.5.1
Stahovat můžete na stránkách - http://support.digikeijs.com/display/DS/DR5000-ADJ
Akorát prodejci o tom opět mlčí.
Naposledy upravil komori dne čtv 10 led, 2019 3:42 pm, celkově upraveno 1
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Kajinek11 » sob 08 pro, 2018 11:48 am

Mohu se zeptat jaká verze firmware může být v MM aby to plně komunikovalo s centrálou?
Kajinek11
 
Příspěvky: 410
Registrován: stř 07 pro, 2011 11:12 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » sob 08 pro, 2018 1:07 pm

Nově ve verzi 1.5.1

Firmware:
Doplněna možnost nastavení typu a protokolu centrály na XpressNet
Doplněna podpora F13 – F20 umožňující přenos informace mezi více MultiMausy
Doplněno zobrazení informace o tom, že je lokomotiva ovládána jiným ovladačem (blikající symbol lokomotivy)
Doplněna možnost čtení CV-POM pro MultiMaus (od FW V1-04) a WLANmaus (od FW V1-07)

Aplikace:
Zcela přepracován proces instalace – instalátor je samorozbalovací a zjednodušuje update - před instalací není nutné odstranit předchozí verzi
Změněno zobrazení stránky volby vlastností pro verzi XpressNet a typu centrály
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1728
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod komori » čtv 10 led, 2019 3:39 pm

Na stránkách Digikeijs je odkaz na nový
Software 1.5.2
Stahovat můžete na stránkách - http://support.digikeijs.com/display/DS/DR5000-ADJ
A naši prodejci o tom opět mlčí.
TT, DCC, NanoX-Paco, DR5000, TC9 Gold a TP9
komori
 
Příspěvky: 85
Registrován: pát 03 srp, 2012 3:45 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod ales.kovar » čtv 10 led, 2019 4:01 pm

Tak, ona ta změna, je poměrně nepodstatná. Ale dík za info.
Mimochodem, mé čerstvé zkušenosti s touto novou centrálou jsou zatím velice pozitivní.
ales.kovar
 
Příspěvky: 30
Registrován: pát 21 čer, 2013 9:57 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » pát 11 led, 2019 2:39 pm

komori píše:Na stránkách Digikeijs je odkaz na nový
Software 1.5.2
Stahovat můžete na stránkách - http://support.digikeijs.com/display/DS/DR5000-ADJ
A naši prodejci o tom opět mlčí.

Tenhle sw je na uvedeném webu od včerejška. Naši odběratelé centrálu dostanou vždy s aktuálním fw, přestože výrobce ještě i tento týden centrály dodává s fw 1.5.0. Bohužel ani své prodejce často o uveřejnění neinformuje. Jako člen skupiny "betatesters" mívám nové verse s předstihem a všichni naši zákaznící měli centrály s fw 1.5.1 již před uveřejněním na firemním webu Digikeijsu. Ale od Tebe je záslužné že o oficiálním uveřejnění informuješ. Asi by to stačilo bez té poslední věty.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1728
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod VladoH0 » sob 19 led, 2019 10:01 pm

Zdravim
Ako sa daju k DR5000 pripojit dva multimousy ?
VladoH0
 
Příspěvky: 35
Registrován: pát 25 kvě, 2018 8:07 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod HonzaM » sob 19 led, 2019 10:40 pm

VladoH0 píše:Zdravim
Ako sa daju k DR5000 pripojit dva multimousy ?

Přes rozbočení XpressNetu, lze použít například DR5098 nebo DR5099, ale ty mají pro vás zbytečně moc zásuvek, pro dva Multimausy stačí nějaké jednoduché rozbočení.
N, epocha 5,6, DR5000, TC9 Gold
http://www.1ku160.cz
HonzaM
 
Příspěvky: 1728
Registrován: úte 05 úno, 2013 9:01 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » ned 20 led, 2019 8:53 am

VladoH0 píše:Zdravim
Ako sa daju k DR5000 pripojit dva multimousy ?

Pomocí Univerzálního rozbočovače :mrgreen:
Nebo pomocí Inteligentního rozbočovače :mrgreen:
Nebo pomocí telefonní rozdvojky, roztrojky nebo rozpětky
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4357
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Pater » ned 20 led, 2019 5:53 pm

fulda píše:Nebo pomocí telefonní rozdvojky, roztrojky nebo rozpětky


Na telefonní rozdvojky a rozpětky pozor, invertují piny (roztrojku nemám, takže nevím).
Uživatelský avatar
Pater
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř 20 črc, 2011 4:52 pm
Bydliště: Karviná

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Fox » ned 20 led, 2019 6:09 pm

Kup to na DCCdoma a nemáš problém
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 413
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod fulda » ned 20 led, 2019 8:00 pm

Pater píše:
fulda píše:Nebo pomocí telefonní rozdvojky, roztrojky nebo rozpětky
Na telefonní rozdvojky a rozpětky pozor, invertují piny (roztrojku nemám, takže nevím).
Možná záleží na kusu, já mám hrst od každého a neobrací. Ale je pravda, že rozpětky jsou mechanicky hodně nekvalitní. Mno za necelých 50 se to dá omluvit.

Na druhou stranu - asi se to nehodí pro amatéry.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
Uživatelský avatar
fulda
 
Příspěvky: 4357
Registrován: pon 09 srp, 2010 8:08 am
Bydliště: Praha - Uhříněves

Předchozí

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků