Centrála DR5000

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » stř 26 zář, 2018 6:39 am

HonzaM píše: a podobných k tomu nepotřebuje externí router.

zkousel jsem pripojit Engine Driver na tabletu a to nefunguje,
ten program pozaduje jeste ovladaci port a ten se neda na DR5000 nastavovat !!
Teda prime propojeni mezi tabletem a DR5000 NENI mozne !
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1561
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Fox » stř 26 zář, 2018 6:40 am

Ad tlačítka na DR5000: z mých zkušeností se každopádně přimlouvám, aby byla dostupná na ruku, jako EMERGENCY STOP. Používám k DR5000 řídicí SW iTrain a při pokusech se může stát, že program "zabloudí", nebo se ztratí komunikace mezi ústřednou a PC a červené tlačítko na DR5000 je poslední možnost.
Taky jsem uvažoval, že u rozlehlých layoutů a tam, kde ústředna není zrovna u ruky, by šlo udělat primitivní pomocný obvod s relátkem, které by natvrdo odpojilo přívod DCC do kolejí. Ovládání takového relátka by mohlo být i na více místech kolem kolejiště...
Naposledy upravil Fox dne stř 26 zář, 2018 6:45 am, celkově upraveno 1
TT, domácí kolejiště (dosud ve výstavbě), DR5000, iTrain...
Uživatelský avatar
Fox
 
Příspěvky: 357
Registrován: stř 02 bře, 2016 12:50 pm
Bydliště: kousek od Prahy

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Miloš Pavlát » stř 26 zář, 2018 6:42 am

Aha, už jsem to pochopil. Při propojení s modulištěm! Omlouvám se.
Miloš Pavlát
H0 ROCO LINE s podložím+geoLINE
Roco 10764+GenLi MAXI+Rocrail+Asus EeePC 1002HA+WIN 10
Uživatelský avatar
Miloš Pavlát
 
Příspěvky: 170
Registrován: stř 05 lis, 2014 7:27 am
Bydliště: Praha 3 - Vinohrady

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Miloš_P » stř 26 zář, 2018 6:49 am

fulda píše:Ještě stojí za úvahu se podívat na tu z21. Zatím jsem tu slyšel jen o používání aplikace z21, což budí dojem, že se jedná jen o napodobeninu.
Pokud se dobře koukám na cenu, tak vlastní z21 je o dost levnější, tedy pokud použiješ nějakou ze start setu (2200 běžná tržní cena) a dokoupíš si odblokování (cca 700), tak dostaneš centrálu i s ovladačem a zdrojem (2900).

Ale neber to jako chválu z21. Za poslední půl rok jsem reortoval dvě zásadní systematické chyby a na obě byla reakce, že to stejně nikdo nepoužívá a že to nebudou opravovat.

Nevím, jak to myslíš s tou napodobeninou. Z21 je aplikace (zdarma) a mám za to, že funguje s více centrálama. Jinak ten základní set od ROCO z21+MM neobsahuje router, takže pokud nemám zrovna v šuplíku nějaký nepotřebný, tak je to ještě cca 500 Kč za router.
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 350
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod sidlo » stř 26 zář, 2018 6:51 am

zdeno píše:zkousel jsem pripojit Engine Driver na tabletu a to nefunguje,
ten program pozaduje jeste ovladaci port a ten se neda na DR5000 nastavovat !!
Teda prime propojeni mezi tabletem a DR5000 NENI mozne !

Zdeno děláš unáhlené závěry. Mobilních aplikací je více. Protokolů pro mobilní aplikace je také více. Existují kombinace mobilní aplikace × správný protokol × DR5000.
Uživatelský avatar
sidlo
 
Příspěvky: 1731
Registrován: ned 27 dub, 2014 7:32 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » stř 26 zář, 2018 7:19 am

sidlo píše:Zdeno děláš unáhlené závěry. Mobilních aplikací je více. Protokolů pro mobilní aplikace je také více. Existují kombinace mobilní aplikace × správný protokol × DR5000.


napisal jsem konkretni aplikaci, teda mne nezajimaji jine aplikace.
Na co mi jsou, kdyz mam Android tablet ?? Pokud poznas aplikaci na Androida, tak sem s ni.
Teda takovou, ktera spolupracuje s DR5000 naprimo !!
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1561
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod snowbear » stř 26 zář, 2018 8:47 am

zdeno píše:
sidlo píše:Zdeno děláš unáhlené závěry. Mobilních aplikací je více. Protokolů pro mobilní aplikace je také více. Existují kombinace mobilní aplikace × správný protokol × DR5000.


napisal jsem konkretni aplikaci, teda mne nezajimaji jine aplikace.
Na co mi jsou, kdyz mam Android tablet ?? Pokud poznas aplikaci na Androida, tak sem s ni.
Teda takovou, ktera spolupracuje s DR5000 naprimo !!


Jakym protokolem se ten "Engine Driver" pokousi s centralou komunikovat? Na DR5000 se toho da nastavit pomerne hodne, ale o spouste moznosti jeji vyrobce taktne mlci...
TT, DR5000, Rocrail
snowbear
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 30 srp, 2018 11:42 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » stř 26 zář, 2018 9:15 am

snowbear píše:Jakym protokolem se ten "Engine Driver" pokousi s centralou komunikovat? Na DR5000 se toho da nastavit pomerne hodne, ale o spouste moznosti jeji vyrobce taktne mlci...

Engine Driver je aplikace na webu https://enginedriver.mstevetodd.com/ jsou tam odkazy na JMRI, kterym se to ovlada a jsou tam i popisy kodu.
napriklad: http://jmri.sourceforge.net/help/en/pac ... ocol.shtml
---
Jinak mam koupene ESP001, ktere umoznuje ovladat az 5 ovladacu soucasne. To uz mam hotove a zprovoznene.
Problem je, ze aj to potrebuje IP adresu a nejaky port. To se mi podarilo vyresit a zprovoznit za pomoci Zavovi.
Taky bych chtel zprovoznit chytry telefon s touto aplikaci naprimo na ESP01, ale nejak na to nemam cas a chut.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1561
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod snowbear » stř 26 zář, 2018 9:31 am

zdeno píše:
snowbear píše:Jakym protokolem se ten "Engine Driver" pokousi s centralou komunikovat? Na DR5000 se toho da nastavit pomerne hodne, ale o spouste moznosti jeji vyrobce taktne mlci...

Engine Driver je aplikace na webu https://enginedriver.mstevetodd.com/ jsou tam odkazy na JMRI, kterym se to ovlada a jsou tam i popisy kodu.
napriklad: http://jmri.sourceforge.net/help/en/pac ... ocol.shtml
---
Jinak mam koupene ESP001, ktere umoznuje ovladat az 5 ovladacu soucasne. To uz mam hotove a zprovoznene.
Problem je, ze aj to potrebuje IP adresu a nejaky port. To se mi podarilo vyresit a zprovoznit za pomoci Zavovi.
Taky bych chtel zprovoznit chytry telefon s touto aplikaci naprimo na ESP01, ale nejak na to nemam cas a chut.


Na Vami odkazovane domovske strance Engine Driveru se, ale v castech "About" a "Prerequisites" pise, ze tento komunikuje s "JMRI WiThrottle ", nebo "MRC Wifi", nebo "Digitrax LnWi" nikoliv primo s centralou.
TT, DR5000, Rocrail
snowbear
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 30 srp, 2018 11:42 am
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod zdeno » stř 26 zář, 2018 9:44 am

snowbear píše:Na Vami odkazovane domovske strance Engine Driveru se, ale v castech "About" a "Prerequisites" pise, ze tento komunikuje s "JMRI WiThrottle ", nebo "MRC Wifi", nebo "Digitrax LnWi" nikoliv primo s centralou.

Mne se to podarilo obejit a dokazem komunikovat primo s ESP-01, ale tam jsem skoncil,
protoze dokazem jen navazat komunikaci (spojeni), ale nedokazem prenaset dalsi prikazy.
Problem jsou chybova hlaseni a pouzivani AT prikazu je dost otravne a nepratelske.
Uživatelský avatar
zdeno
 
Příspěvky: 1561
Registrován: pon 11 črc, 2011 8:54 am

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod elvis.jarous » čtv 27 zář, 2018 10:03 am

Miloš_P píše:Já taky ovládání mobilem nepoužívám, ale např. pro návštěvy je to dobrá a i dost efektní věc. Pošlu jim nastavení na mobil a můžou si zájezdit a nepotřebuju mít žádné další ovladače. Sám jezdím s MM s centrálou z21 start. Investice 1100 Kč navíc za WiFi mě přijde v celkových nákladech na digitalizaci celkem nevýznamná. K DR5000 bych zase musel dokupovat MM nebo WiFi MM, takže by to asi vyšlo v podstatě na stejno.
Nechci prosím rozjíždět další debatu, co je lepší. To to byla moje volba a jsem spokojený.

Jinak myslím, že třeba ta aplikace Z21 na 10' tabletu je pro ovládání kolejiště docela použitelná. Na malém displeji mobilu je to dost k ničemu.

Ahoj,
synek má telefén 5" a já 6 " a ovládání mašinek přes displej v aplikaci Z21 je úplně v pohodě. Multimyš jsem ještě nevytáhnul :mrgreen: navíc se telefonem skvěle programuje :!: multimyš mě dělala problémy.
kolejiště bude ve staré ložnici 5x4m
http://elvisjarous.rajce.idnes.cz/Moje_depo
Uživatelský avatar
elvis.jarous
 
Příspěvky: 249
Registrován: čtv 28 bře, 2013 2:59 pm
Bydliště: Nymburk

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » čtv 27 zář, 2018 10:09 am

Když já bych chtěl dotykovým displejem přehazovat výhybky. Nechce se mi pižlat tlačítkový panel. A přepínat je myší mi přijde zcestné (vyzkoušeno a již nikdy více).
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2258
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Miloš_P » čtv 27 zář, 2018 11:06 am

MirekTT píše:Když já bych chtěl dotykovým displejem přehazovat výhybky. Nechce se mi pižlat tlačítkový panel. A přepínat je myší mi přijde zcestné (vyzkoušeno a již nikdy více).

Nic ti v tom nebrání. Aplikace Z21 to umožňuje. Záleží na velikosti kolejiště, velikosti displeje telefonu a kvalitě tvého zraku :D .
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 350
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod MirekTT » čtv 27 zář, 2018 11:08 am

Konečně přímočará informace, kterou jsem v tomto vláknu přestřelek potřeboval. Dík.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT
 
Příspěvky: 2258
Registrován: stř 03 pro, 2008 7:39 pm

Re: Centrála DR5000

Příspěvekod Miloš_P » čtv 27 zář, 2018 11:35 am

Mrkni do tohohle vlákna
viewtopic.php?f=1&t=11470&start=45
Uživatelský avatar
Miloš_P
 
Příspěvky: 350
Registrován: stř 20 pro, 2006 9:40 pm
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků