George V. píše:...no díky provedení toho měchu je u mne patrovka pasé, taky podvozky nic moc (za tu cenu...). Ono letos bude za co utrácet

...
Zkoušel někdy někdo samovýrobu? On ten měch je zcestnej i na rovině, možná by nebylo od věci si to dodělat - když to bude různě křivý, tak jenom dobře. Kdysi jsem udělal na TT patro vlnovec z průklepáku, probarvil na tmavě šedo a podlepil drátama, pak ohnul do tvaru čela a vlepil přímo na karoserii. Nádherně to vypadalo a trvalo hodně let, než si dráty našly cestu ven. Díky čepům nad krajníma nápravama to ale byla bolístka v esíčkách, tam se mu chtělo ven, když šly skříně do střihu (např. tramvaj 15T). Další pro někoho nevýhoda by mohla být ta, že jsou skříně navzájem trvale spojené, ale kdo má vůz trvale na kolejích, mohl by si ho takhle vylepšit. Pro mě je Bp srdeční záležitost a i když tohle neni moje parketa, chci do něj jít a samosebou měchy předělat - když bude zájem, nafotim.
Jak tu už bylo psáno, Y/B 70 nebo dokonce Bmo/Bmto patra vypadaj v oblouku podstatně hůř než tovární měch od Rivarossiho, a vlastně i to bylo pro mě rozhodující, když jsem začal dělat ameriky - vlak s 40 - 50ft vagony na poloměru r600 vypadá relativně normálně oproti centimetrovejm fukám mezi nárazníky v obloucích

H0, ep. II-VI: DRG, DR, DB, MÁV, PKP, RŽD
USA
Digitrax - SCFXD8 Super Chief Xtra 8 Amp Duplex Radio