Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Příspěvekod Mirek Moc » sob 28 led, 2012 7:56 pm

Tak už také patřím mezi majitele brejlovce od Kuehna ( konkretně 750 243) a musím říci , že je to opravdu špička. Stejně jako když Kuehn přestavil patráky Bmto.
Kdyby jsem mu měl dát vysvědčení tak : Jízdní vlastnosti - výborné,detailní zpracování - výborné, detailní potisk a barva - výborná. Tím pádem získal v mém vozovém parku brejlovců první příčku :!:
Trochu se děsím :o co bude ten super tajný model. Aby na něj ( nebo na ně) zbylo dostatek financí :D
Mirek Moc

Příspěvekod aldrin » sob 28 led, 2012 8:15 pm

No me malinko zarazilo, ze tam chybi jakykoliv manual. Coz o to, ale po Bastardovi jsem cekal alespon nejakou vychytavku na koncovy svetla, kdyz uz pouziva jen 6. pin. No nic tam neni. Jen dve pajeci plosky, ale bohuzel manual k tomu nedavaj. Prijde mi to skoda, v dobe kdy i do N davaj X12, x18 dat do takovy masiny jen takhle malej dekoder. Kdyz jsem si precet recenzi na BR 150 od ESU v H0, tak tohle minimalne trochu zamrzi...
aldrin

Příspěvekod zderem » sob 28 led, 2012 8:48 pm

Tak jsem dnes zakoupil dlouho očekávané brejle, dosadil dekodéry a počal testovací jízdy. Povrchové zpracování perfektní! O tom žádná. Ale jízdní vlastnosti mě teda vůbec nenadchly. Když to porovnám s chováním bastarda od téhož výrobce, jsem v trochu v rozpacích. Chod lokomotivy prostě není plynulý! Při postupném přidávání se mašina rozjíždí skokově i když mám navoleno 128 jízdních stupňů. Zoušel jsem laborovat s hodnotami rozjezdu a brždění, ale nemá to na uvedené skutečnosti vliv. Když to potom člověk porovná se sametově jemným chodem Hektora, tak to už se snad nedá ani srovnávat. Ještě se chlácholím, že si to třeba časem sedne, ale nevím. Mám dva brejlovce. V jednom je lenz a v druhém kuehn dekodér.
zderem

Příspěvekod aldrin » sob 28 led, 2012 9:07 pm

Co tam mas za dekoder. Me se v N osvedcilo pri tomhle Zimo. A je fakt, ze jsem s nim umoudril i Herkula od Pika v TT. Tady v Praze TT nemam, jen zkusebni kolej a na ty se mi choval celkem mravne... Zkusil bych si pohrat s charakteristikou motoru. Ja tam mam silver a dal si mi brouka do hlavy jsu to jeste testnout.
aldrin

Příspěvekod zderem » sob 28 led, 2012 9:19 pm

Chci jen upozornit, že to chování brejlovců není nic tak šleného, jak to možná z mého popisu vyznívá, ale když to mám možnost srovnat právě s tím bastardem, který má opravdu excelentní jízdní vlastnosti, rozdíl tam trochu je.
zderem

Příspěvekod Pája » sob 28 led, 2012 9:28 pm

Pánové,tak jsem se mu podíval na střívka,tak vymazlenou mašinu,jsem nečekal ani od Kuehna.
Aldrine,ty tam máš jen 2 pájecí plošky? Máš asi nějakého konkurenčního brejlouna,já tam mám 13 pájecích plošek,tak že je óbr prostor na vyblbnutí se s elektronickými fígly.Prý by to mělo po úpravách umět ovládat dálkové a posunovací režim ČSD (možná i ČD),jen přijít jak na to.
Prvotní info,bacha na anténku na střeše,moc tam nedrží (je jen vsunutá) ,já jí zalepil herkulesem a to samý dole vzduchové nádrže.
Jo,kastle se sundá odehnutím okrajů,já vsunu vizitky mezi kastli a rám.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod aldrin » sob 28 led, 2012 9:36 pm

Proc bych na to jako mel prichazet. To by snad melo bejt v navodu, nebo na strankach vyrobce. A kdyz uz ne v cestine, tak bych prosil alespon anglicky. Jen si rikam, proc neco pajet, kdyz je x vicefunkcnich patic...
aldrin

Příspěvekod Pája » sob 28 led, 2012 9:54 pm

Já nevím co furt remcáte,tak si to nekupujte,tečka.Češi jsou tímto remcáním mezinárodně pověstní.Ty na to nepřicházej,my co jsme schopní a ochotní aspoň trošku si na to přídeme a zveřejníme to,aby takový jako ty to měli na zlatém podnosu.
Chudák David,z vlastní iniciativy to veze přímo od Torstena Kuehna,ještě den předem ani on sám jistě nevěděl,že budou.Jeho paní po cestě dělala účetnictví,aby to v Praze na parkovišti mohl hned za tepla (hnusnej mráz) z kufru auta expedovat a furt to není dost dobrý.Na Kuehnových stránkách je poslední info,že budou.
Např Tilligovu V36 (tu novou) mám už půl roku a ač je tam návod,tak je prd platnej,páč tam není jak objednat okna a světlovody a není tam ani vše od elektriky-takže dle tebe Tillig je taky OUT.
Pája

Příspěvekod busta » sob 28 led, 2012 10:05 pm

Je povinnosťou pri predaji akéhokoľvek produktu aby obsahoval návod a podrobné informácie o produkte v jazyku krajiny, kde sa predáva. Čo reklamácia ak to neodborne poškodím? A s aldrin-om súhlasím. Prečo vymýšlať?
busta

Příspěvekod mizl » sob 28 led, 2012 10:24 pm

Kluci nehádejte se zbytečně. David to přivezl na rychlo do Čech, aby jsme modely dostali co nejdřív. Třeba návod nestihli dát do balení. Čert ví jak to bylo. Z Davidem se dá mluvit. Myslím , že David určitě dá na svůj web návod co a jak. A nebo je tu další řešení : obrátit se přímo na Davida. Určitě to dá do pořádku.
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod Jarda H. » sob 28 led, 2012 10:28 pm

mizl píše: .... A nebo je tu další řešení : obrátit se přímo na Davida. Určitě to dá do pořádku.

Správně pane kolego !! Jinak pánové - všeobecně : řada věcí se dám řešit přímým dotazem na Davida S a ne sem do fóra ! Mail, vzkaz na webu, SZ z fóra .... Udržme forum věcné, konkrétní, něco přinášející ! Zvažte obsah svých příspěvků :D !

PS : chybějící český návod tady na fóru nikdo nevyřeší, David S. vám jistě ochotně vše vysvětlí, doplní, dodá atd.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Pája » sob 28 led, 2012 10:31 pm

Netvrdím,že takto je to 100pro správně,ale....je to fakt horká novinka a podrobný návod a k tomu v češtině jsem ještě neviděl u žádného modelu lokomotivy co jsem měl jak v N,tak TT,tak H0.

Vrátím se k tématu,pod imitací nádrže je kovovým závažím dané místo na oválný reproduktor 19,5x13,5 mm ,nevíte někdo který výrobce takovýto dělá ? A odtud vedou dvě dírečky skrze celý kovový rám až nahoru k místu s dekodérem,asi připravené na protažení repro-kablíků.

David vám momentálně toho o moc víc neřekne,než co tu píši.Ten tišťák uvnitř byl na Davidův popud na poslední chvíli upraven,aby ty česká specifická světla vůbec nějak uměl,tak snad to nějak zvládneme zatím bez návodu.
Pája

Příspěvekod vape777 » sob 28 led, 2012 10:47 pm

Pája píše:Vrátím se k tématu,pod imitací nádrže je kovovým závažím dané místo na oválný reproduktor 19,5x13,5 mm ,nevíte někdo který výrobce takovýto dělá ? A odtud vedou dvě dírečky skrze celý kovový rám až nahoru k místu s dekodérem,asi připravené na protažení repro-kablíků.

Podľa rozmerov to sedí pre Uhlenbrock Art.-Nr. 31180 13,5 x 19,5 x 4 mm, 1 W (8 Ohm).
Aký je ten priestor hlboký?
Ja by som totiž tiež do očakávaného okuliarnika rád zabudoval zvuk ale skôr sa prikláňam k Zimo.
vape777

Příspěvekod Pája » sob 28 led, 2012 10:57 pm

David připravuje/teprve bude speciální nabídku: Zimo dekodér MX648 se zvukem Brejlouna za hodně dobrý peníz,já si počkám.
Celková hloubka cca 5,1 mm ,cca 1,5 mm ode dna je rantlík,je to tam užší o cca 1 mm kolem dokola.
Pája

Příspěvekod DS Model » sob 28 led, 2012 11:37 pm

Ahoj,
ohledně jízdních vlastností - pár mašinek mělo malinko hrkavé rozjezdy. Údajně je to proto, že motor při rozjezdu, při pomalých rychostech, nemá takovou sílu. No..to moc neberu. Nemáme jen Brejlovce, že. Nicméně, nechal jsem ty "herky" chvíli jezdit po okruhu a po cca 20-30 minutách zajíždění si to celkem sedlo a teď už je to OK.
V každém případě, posílejte mi na můj e-mail, prosím přímo, poznatky, připomínky. Lecos se nechá ještě doladit.
[url]modely@modelyasport.cz[/url]

Návod - přiznám se, že jsem do krabičky nakouknul, jestli je tam nějaký papír a dál jsem to neřešil. Nějak teď není času nazbyt..
O nějaké schéma nebo zapojení PCP jsem Kuehnovi už napsal. Tak snad se dočkáme dřív, než to Pája odpálí :-)

Zvuk - Kuehn doporučuje nějaký modul od Dietze v kombinaci s dekodérem N045. Co já mám informace, tak pan Dietz se ještě moc nepředvedl (u Brejlovce). Zvuk, který je na mých stránkách( najdete to ve videích) je s dekodérem Zimo MX 648 (je to ten novější a menší??), zvuk - projekt je od Artolu.. Repro Uhlenbrock, číslo si nepamatuju, ale někdo to tu psal, tak asi ten. Tvarově tam snad jiný ani nesedí. A toho Dietze prověřím..

V každém případě spoléhám na vaší tvořivost, já jsem elektronický analfabet. Pokud přijdete na způsob, jak to upravit, sem s tím. Pak se pokusím třeba i o nějakou lepší nabídku.

Ahoj
David
DS Model

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)