Novinky v TT na rok 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2011

Příspěvekod DS Model » čtv 08 pro, 2011 5:06 pm

Ahoj,
Hektor Viamont právě míří na naše pulty. Můžeme se těšit :-)

Zdraví

David Strupp
Obchodní zástupce firmy Tillig
DS Model

Příspěvekod Colonel32 » čtv 08 pro, 2011 5:23 pm

Radši počkám na ČSD rychlíkáče od Kuehna, snad na ně někdy dojde, i kdyby to měla být stokusová limitka.
Colonel32

Příspěvekod volda » sob 10 pro, 2011 12:28 pm

Hektor je už zelený jak na stránkách Tillig tak v Sebnitz :P
volda

Příspěvekod jakubklouda » sob 10 pro, 2011 1:32 pm

Colonel32 píše:Radši počkám na ČSD rychlíkáče od Kuehna, snad na ně někdy dojde, i kdyby to měla být stokusová limitka.

podle fotek vypadaly od tilligu taky moc dobre... Tak se uvidi :-)
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod Colonel32 » sob 10 pro, 2011 1:53 pm

U mě je to otázka principu. Kdyby nebylo Kuehna, tak by je Tillig sám od sebe neudělal.
Colonel32

Příspěvekod jakubklouda » sob 10 pro, 2011 2:37 pm

to si nemyslim... neni to jen pro nas trh... Dela vic verzi... Ja zatim pochybuju ze kuehn udela csd verzi... uz 2 roky slibuje 2 tridu a porad ji nemame... Takze jsem rad ze ji tillig udelal. Aspon mame lepsi vyber...
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod Colonel32 » sob 10 pro, 2011 2:50 pm

Spíš jako že by nás Tillig doteď krmil zkrácenými Y ještě z dob BTTB... (jedno jestli čechy nebo němce)
Colonel32

Příspěvekod volda » sob 10 pro, 2011 6:03 pm

Bohužel pravda je oboje.Tillig se vylekal že by mohl přijít o značnou část kšeftu kvůli konkurenci a na vozy Y udělal nové formy s mraky mutací snad pro všechny dopravce.Kuehn byl sice první ale podle mě zaspal.Během těch 2 let už jsme mohli mít - sice jen 1 třídu (i když jsem sám viděl před rokem výlisky 2 třídy) - ČSD,ČD zelené a najbrta,blonski nebo klasiku ZSSK.Němci dostali snad jen ty oranžový. Je to škoda...a zbytečná. Tillig bude mít prodeje od Kuehnovských čekatelů....
volda

Příspěvekod DS Model » sob 10 pro, 2011 6:34 pm

No,...shodou náhod :-) jsem viděl oba vozy obou výrobců a subjektivně konstatuji, že oba mají něco do sebe. I když podle německých časopisů je lepší Kuehn (provedení detailů. např. rámečky kolem oken, jízdní vlastnosti atd..), mně se líbí vozy od obou výrobců. Ale asi je spolu do jedné soupravy dávat nebudu. Jednak se obávám, že by se stále rozpojovali :mrgreen: a druhak ty vozy z blízka opravdu stejné nejsou. Tak nějak vím, že Kuehn má zajímavé podklady pro verze ČSD a nebojím se toho, že je neudělá. Proč je to zpožděné je jasné. Čeká se na to pos.... kolejivo, které už by mělo být na trhu. Stojí to spoustu peněz. A výrobních kapacit. Proto teď není čas na vozy. Ale kolejivo je už hotové. :P

Tož tak.

Ahoj

ds
DS Model

Příspěvekod vape777 » stř 14 pro, 2011 9:28 pm

Koľajivo Kuehn TT už v predaji (http://www.modellbau-cms.de/kuehn/tt-gl ... /index.php). Zatiaľ len sety. Bližšie info na tt-board.
vape777

Příspěvekod olik » stř 14 pro, 2011 10:27 pm

vape777 píše:Koľajivo Kuehn TT už v predaji (http://www.modellbau-cms.de/kuehn/tt-gl ... /index.php). Zatiaľ len sety. Bližšie info na tt-board.

Hezke,ale k cemu Nam bude????? kazdej uz na necem jezdi a prekopavat celej panel kvuli tomu nebudu a myslom ze malokdo z nas,pokud tam jeste nekdo nema BTTB kolejivo,ono totiz to od Tilliga nebylo zadarmo :lol: :lol: :lol: To byla zbytecna investice,radsi mel naflakat vsechny verze Y nu a byl za vodou........
olik

Příspěvekod Colonel32 » stř 14 pro, 2011 10:44 pm

olik píše:Hezke,ale k cemu Nam bude????? kazdej uz na necem jezdi a prekopavat celej panel kvuli tomu nebudu a myslom ze malokdo z nas,pokud tam jeste nekdo nema BTTB kolejivo,ono totiz to od Tilliga nebylo zadarmo :lol: :lol: :lol: To byla zbytecna investice,radsi mel naflakat vsechny verze Y nu a byl za vodou........

Nemůžeš mít radost že kolejivo konečně je, a že je dobře že do budoucna bude mít Tillig konkurenci, že Kuehn konečně uvolnil výrobní kapacity aby začal vyrábět ty tvoje Y, zase musíš držkovat. Neviděl jsem od tebe snad jediný příspěvek, kde bys měl z něčeho radost, pořád je jen všechno špatně. To už je opravdu smutné.
Colonel32

Příspěvekod Donatelli » čtv 15 pro, 2011 2:27 am

Nemůžeš mít radost že kolejivo konečně je, a že je dobře že do budoucna bude mít Tillig konkurenci, že Kuehn konečně uvolnil výrobní kapacity aby začal vyrábět ty tvoje Y, zase musíš držkovat. Neviděl jsem od tebe snad jediný příspěvek, kde bys měl z něčeho radost, pořád je jen všechno špatně. To už je opravdu smutné.[/quote]

:lol: :lol: :lol:
Donatelli

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 15 pro, 2011 5:44 am

Olik píše:Hezke,ale k cemu Nam bude????? kazdej uz na necem jezdi a prekopavat celej panel kvuli tomu nebudu...

Jestli to nebude tím, že výrobce třeba zajímají i začínající modeláři, nejen ti stávající. Nebo myslíš, že jsme poslední generace a nikdo další už s modelařením nezačne? Že už žádné kolejiště nevznikne? :) Osobně už asi také nebudu moc kolejiva pořizovat, ale i tak jsem na to Kuehnovo zvědav. Třebas ho zkusím použít na případné budoucí dioráma. A zpoždění modelů... hmmm, já už jsem v jakési letargii, takže mě to vlastně vůbec netrápí. Obecně myšleno. Tillig, Kuehn... kdokoliv. Dívám se na to asi tak, že doma máme všichni už hezkou sbírku. A když nemám nový model, protože to výrobci trvá, mazlím se s těmi, které doma mám. Jediný model, na který nyní čekám, jsou Brejle (Kuehnovy samozřejmě). A vlastně mi ani moc nevadí, že ještě nejsou. Mám ještě Roco a ty nejsou nepovedené. Moje dokonce už i dobře jezdí. :) Stejně s tím zpožděním nic nenadělám. Až budou, tak budou. O to déle se můžu těšit (a šetřit). :) To samé platí o Y ČSD. Uvažoval jsem o kombinaci Tillig + Kuehn + případně Tillig BDs. Jenomže už to nenarvu do stanice, navíc jsem někde zahlédl zmínku o tom, že kombinovat oba asi nebude nejlepší pro oko. Patra ČSD jsem z hlavy vypustil úplně. Třeba někdy... :)
Trainmaniak

Příspěvekod Pietro » čtv 15 pro, 2011 9:04 am

Na první pohled to kolejivo od Kuehna vypadá schopně. Zejména výhybky s tou vodivou srdcovkou......
TT (prozatím trosky analogu) - under construction
Epocha (zatím bez rozlišení) asi přelom 3 a 4.
Pietro

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)