Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Jak se těšíte na zamračenou MTB?

TT nedělám, jen rád klikám ankety.
25
11%
TT dělám, ale zamračené jsou mimo obor mého zájmu.
11
5%
Půjdu do každé mutace.
4
2%
Alespoň jednu si koupím.
111
48%
Počkám jak bude vypadat.
33
14%
Počkám na zamračenou od Kuehna, i kdybych měl čekat 10 let.
40
17%
Nevím, neumím se vyjádřit.
5
2%

Celkem hlasů : 229

Re: Zamračená T478.1 od MTB v TT - diskuse

Příspěvekod Michal Dalecký » čtv 01 pro, 2011 4:04 pm

Tak jsem meril tu rychlost. V analogu pri vytoceni regulatoru na max. 16V ujel model okruh dlouhy presne 208cm za 7sekund. Tak a ted se namahejte :)
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod crea79 » čtv 01 pro, 2011 4:11 pm

bych se zeptal, je známo s jakýma barevnýma mutacema se počítá do budoucna pro výrobu bardotek?
crea79

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 01 pro, 2011 4:23 pm

Jarda H. píše:
Jeff Hopper píše: ...... Doufám, že jsem svým příspěvkem k zamračené od MTB nenarušil zdejší diskuzi o zamračené MTB

Nenarušil, ale zaplevelil :!: ...... ......... .........

Ps : já to budu mít jednodušší - DELETE :D a je to ! (není to jen můj názor, jsou i další stejného pohledu na věc) Takže prosím více klidu a rozumu, dík !!

Jasný vklidu to smaž - mě to bohužel nejde, co jsem potřeboval to jsem se po čtyřech stránkách dozvěděl. Že já jsem vůbec do toho fóra lez když je to jen pro Vás - tak pardón.
Jeff Hopper

Příspěvekod Jarda H. » čtv 01 pro, 2011 5:07 pm

Michal Dalecký píše: ....na max. 16V ujel model okruh dlouhy presne 208cm za 7sekund. Tak a ted se namahejte :)

Sakryš Michale :lol: .... než se strhne dlouhá řada dotazů, jak to tedy je, tak podle tabulky modelových rychlostí pro vel. TT by výše uvedený údaj odpovídal cca 128,35 km / hod. Snad jsem se nesekl ve výpočtu :oops:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Eda1975 » čtv 01 pro, 2011 6:57 pm

Potvrzuji správnost výpočtu :lol:
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod Trainmaniak » pát 02 pro, 2011 9:19 am

Díky za změření, Michale. Jen se směle zeptám, proč v analogu na 16 V? Od dětství až dodnes jsem si bláhově myslel, že se v analogu jezdí maximálně na 12 V (dokonce jsem v nějakých Start lokomotivách BTTB měl motor na 9 V). Když tedy vezmu, že 12 = 3/4 z 16, tak by TEORETICKY mohla maximální rychlost být 96 km/h. To by skoro šlo. :) Samozřejmě je nutno počítat s nějakou tolerancí. Oproti (edit: původním Brejlím, které jsem měl doma) je to rozhodně zlepšení.
Naposledy upravil Trainmaniak dne pát 02 pro, 2011 1:43 pm, celkově upraveno 1
Trainmaniak

Příspěvekod vvitty » pát 02 pro, 2011 9:55 am

Dovolim si jen mirne poopravit srovnani s Brejlovcem - v aktualne dodavanych modelech jiz maji byt take motorky MTB, namisto Mashimy pouzite v prvni vyrobni serii, takze rychlost je ted stejna.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod MOL » pát 02 pro, 2011 12:28 pm

vvitty píše:Dovolim si jen mirne poopravit srovnani s Brejlovcem - v aktualne dodavanych modelech jiz maji byt take motorky MTB, namisto Mashimy pouzite v prvni vyrobni serii, takze rychlost je ted stejna.

Tak může pan Báňa dodávat motorky do brejlovců Kühn, třeba na tom vydělá víc jak na brejlovcích
:twisted:
MOL

Příspěvekod cernos » pát 02 pro, 2011 12:43 pm

Koukám že někteří z nás dostali stejný nápad :mrgreen:
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

Příspěvekod Jeňa Sova » pát 02 pro, 2011 5:17 pm

Doufám, že se tu ještě nikdo neptal... Jsem na mobilu a prolézt celé vlákno je trošku komplikovanější.

Je v plánu i verze pro domácí barevnou úpravu jako u Brejlovců? Ono i u těch Brejlovců by mě zajímalo, jestli bude. Ví někdo víc?
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeff Hopper » pát 02 pro, 2011 6:52 pm

Dnes jsem navštívil svého dvorního dodavatele modelů a zamračené MTB budou již dodávány i do obchodní sítě -teda né všechny co si prodejce objedná, ale spíše přídělem - 8 dodaných na 30 objednaných - no i tak pokrok. 8) 8)

P.S. i z reprákem :lol:

Ještě k té rychlosti - můj MTB brejlovec je jen o chlup(cca 5 km) pomalejší než můj Roco brejlovec.(měřeno honěním se po okruhu) :wink:
Naposledy upravil Jeff Hopper dne pát 02 pro, 2011 6:55 pm, celkově upraveno 1
Jeff Hopper

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 02 pro, 2011 6:54 pm

OT se přejmenuj na reprák subvolfr :lol: :lol:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod vafram » sob 03 pro, 2011 8:51 am

Ahoj, kluci odpoví někdo, jestli jsou vyměnitelné nárazníky, bez toho abych řezal a vrtal? A ještě jedna věc, když se tu probírá výroba čehokoli a pro kohokoli. Na začátku se tu někde píše, že zamračená I. série z ČKD je limitní a pak se nenávratně změní forma. Je to pro majitele formy tak nákladná věc, aby si nafutroval skládek kastlema na časy pozdější? Nakonec by možná byl i zájem mezi modeláři.
vafram

Příspěvekod airwar » sob 03 pro, 2011 9:33 am

Trainmaniak píše:Díky za změření, Michale. Jen se směle zeptám, proč v analogu na 16 V? Od dětství až dodnes jsem si bláhově myslel, že se v analogu jezdí maximálně na 12 V (dokonce jsem v nějakých Start lokomotivách BTTB měl motor na 9 V). Když tedy vezmu, že 12 = 3/4 z 16, tak by TEORETICKY mohla maximální rychlost být 96 km/h. To by skoro šlo. :) Samozřejmě je nutno počítat s nějakou tolerancí. Oproti (edit: původním Brejlím, které jsem měl doma) je to rozhodně zlepšení.

Ideální je jezdit s těmito motorky kolem 10-12 voltů, jednak z hlediska hlučnosti a jednak proto že při této voltáži dosahují otáček kdy pracují nejefektivněji. Tudíž pokud v pásmu 10-12 voltů dosahuje model modelové rychlosti považoval bych to za ideální stav.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod JBr » sob 03 pro, 2011 11:53 am

vafram píše:Ahoj, kluci odpoví někdo, jestli jsou vyměnitelné nárazníky, bez toho abych řezal a vrtal? A ještě jedna věc, když se tu probírá výroba čehokoli a pro kohokoli. Na začátku se tu někde píše, že zamračená I. série z ČKD je limitní a pak se nenávratně změní forma. Je to pro majitele formy tak nákladná věc, aby si nafutroval skládek kastlema na časy pozdější? Nakonec by možná byl i zájem mezi modeláři.

Ta limitovanost tam je, ale je mensi, nez ji maluji obchodnici aktualne nabizejici modely. Ptal jsem se na to pana Bani mailem a jeho odpoved byla cca v tom smyslu, ze ma nalisovano do zasoby, ale zasoba proste jednou dojde. Jak rychle, to bude zalezet na objemu vyroby, pan Bana psal, ze vymalovano muze byt klidne do roka...
TT/D V/VI.
JBr

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)