Plan kolajiska V

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Plan kolajiska V

Příspěvekod milan ferdián » ned 27 lis, 2011 9:49 pm

radekkrupka píše:A to i hánulkáři neumí přenásobit koeficientem ruského rozhodu? 8)

Problém je v geometrii kolejivu.Vy TT-ečkaři máte jedno kolejivo od PILZE(KUHNA nepočtám)Kdežto HO-nulkaři XXXX druhů kolejiva a při přepočtu jim poloměr R310*1,379310345=427mm :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod radekkrupka » ned 27 lis, 2011 10:04 pm

milan ferdián píše:
radekkrupka píše:A to i hánulkáři neumí přenásobit koeficientem ruského rozhodu? 8)

Problém je v geometrii kolejivu.Vy TT-ečkaři máte jedno kolejivo od PILZE(KUHNA nepočtám)Kdežto HO-nulkaři XXXX druhů kolejiva a při přepočtu jim poloměr R310*1,379310345=427mm :wink:

A v čem tedy pomůže hánulkáři (který jeden na PECO XY), že dostane plánek pro Tillig Elite? To je na tom úplně stejně, výhybky nebo něco jiného nesedí. Ale to nebrání alespoň průměrně schopnému modeláři, aby si to přemaloval ve wintracku pro svoji geometrii. Já jsem ty plánky bral (kromě plánků na míru) vždycky jako inspiraci - jak může vypadat stanice a vedení trati v modelu, konkrétní nápady na vlečky a skryťáky atd :)

Já za sebe říkám, že jako téčkař si klidně prolezu i jiné měřítko, mě to tak stačí :)
radekkrupka

Příspěvekod czhunter » ned 27 lis, 2011 10:11 pm

Já to taky beru tak, že ty plánky mají být hlavně inspirativní.

To že si to pak každý musí natáhnout do svých rozměrů, na své měřítko, nebo do své geometrie kolejiva je přeci jasné, orientační přepočet měřítek je dobrý ke zjištění, jestli to má vůbec cenu zkoušet (nemá moc cenu zvětšovat plánek 800x2000 z TT do H0, když mám prostor 900x2400, ale i to může jít).
Snad nejde o to, abychom tu měli 100 stejných kolejišť, hlavně aby nikdo neměl jiný počet stromků, než je v plánku :lol:

Vlastně mi vůbec nevadí, když tam takové kolejiště budou, jen to zdůvodnění "proč" je takové divné :)
Naposledy upravil czhunter dne ned 27 lis, 2011 10:13 pm, celkově upraveno 2
czhunter

Příspěvekod milan ferdián » ned 27 lis, 2011 10:12 pm

No právě,kamenem úrazů jsou úhly výhybek od jednotlivých výrobců.Nejlíp by mi výhybky vyhovovaly od PILZE-STANDARD-15°.Je tam vše .PECO to už je 12°a už je problém,nemluvě o N-ku 10°.Setrack mi nesedí a ani nevím zda toto kolejivo je oblíbené mezi modeláři.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod PaMi » ned 27 lis, 2011 10:46 pm

Teď odbočuji od tématu, možná by si to zasloužilo nové vlákno.
Milane, Ty jsi tady navrhl desítky kolejišť. Nikde jsem ale neviděl vedle sebe návrh a následnou realizaci. Možná mi něco uniklo. Ale stejně si myslím, že by bylo zajímavé postavit vedle sebe Tvé krásné návrhy a jak probíhá realizace.
To by si možná zasloužilo vlastní web anebo minimálně zde na fóru sekci, kde by byly jednotlivá vlákna od návrhu po realizaci. Zatím spousta vláken končí Tvým doporučením.
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod deacon007 » ned 27 lis, 2011 11:37 pm

Chtěl bych zde uvést důvody proč jsem Milana požádal o nějaké plány na malé H0 kolejiště.
1) přijde mi že v této velikosti je mezi plánky poměrně dost hluché místo. Je pravda, že si člověk může převést kolejiště do svého měřítka ALE převedení kolejiště 1300*1100 v TT je v H0 už 1800*1520 což při umístění v rohu místnosti bude způsobovat problém s dosahem ruky.
2) každý nějak začínal a pochybuji že si někdo kdo začíná bude stavět velké kolejiště a to nejen díky prostoru které takový projekt vyžaduje ale i díky velké finanční náročnosti.
3) plánky by měli sloužit jako inspirace pro lidi kterým učarovala velikost H0 a chtěli by si také něco postavit jako první stupeň před větším projektem(prostě si vyzkoušet různé postupy a hlavně si ověřit že je to opravdu bude bavit aniž by utráceli desetitisíce za velký projekt)

Asi to bude spoustě lidí připadat zbytečné, ale myslím, že pro dost začátečníků to bude neocenitelné.
deacon007

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 28 lis, 2011 10:42 am

deacon007 píše:....1) přijde mi že v této velikosti je mezi plánky poměrně dost hluché místo. Je pravda, že si člověk může převést kolejiště do svého měřítka ALE převedení kolejiště 1300*1100 v TT je v H0 už 1800*1520 což při umístění v rohu místnosti bude způsobovat problém s dosahem ruky.
....3) plánky by měli sloužit jako inspirace pro lidi kterým učarovala velikost H0 a chtěli by si také něco postavit jako první stupeň před větším projektem(prostě si vyzkoušet různé postupy a hlavně si ověřit že je to opravdu bude bavit aniž by utráceli desetitisíce za velký projekt)
Asi to bude spoustě lidí připadat zbytečné, ale myslím, že pro dost začátečníků to bude neocenitelné.

To deacon007:Upřímě řečeno si v "Tvé" velikosti nedokážu představit "malé" kolejiště :lol:
Už jenom když zkouknu nejmenšími poloměry, bude mít Milan opravdu co dělat, aby vymyslel "malé" kolejiště v HO :mrgreen:
V této sekci proběhlo pár vcelku zajímavých pokusů na malé kolejiště, ale mám dojem, že pod 1,5m2 se nevešli... :roll:

P.S.Přeji Milane mnoho "dobré trávy" a inspirace 8)
Naposledy upravil Michal Vaniš dne pon 28 lis, 2011 10:59 am, celkově upraveno 3
TT+TTe,III-IV ep,ČSD-DR,autor manuálu pro EN Wintrack
Každé vylepšení generuje nové nedostatky :P
Michal Vaniš

Příspěvekod milan ferdián » pon 28 lis, 2011 10:56 am

Michal Vaniš píše:
deacon007 píše:....1) přijde mi že v této velikosti je mezi plánky poměrně dost hluché místo. Je pravda, že si člověk může převést kolejiště do svého měřítka ALE převedení kolejiště 1300*1100 v TT je v H0 už 1800*1520 což při umístění v rohu místnosti bude způsobovat problém s dosahem ruky.
....3) plánky by měli sloužit jako inspirace pro lidi kterým učarovala velikost H0 a chtěli by si také něco postavit jako první stupeň před větším projektem(prostě si vyzkoušet různé postupy a hlavně si ověřit že je to opravdu bude bavit aniž by utráceli desetitisíce za velký projekt)

To deacon007:Upřímě řečeno si v "Tvé" velikosti nedokážu představit "malé" kolejiště :lol:
Už jenom když zkouknu nejmenšími poloměry, bude mít Milan opravdu co dělat, aby vymyslel "malé" kolejiště v HO :mrgreen:
V této sekci proběhlo pár vcelku zajímavých pokusů na malé kolejiště, ale mám dojem, že pod 1,5m2 se nevešli... :roll:

P.S.Přeji Milane mnoho "dobré trávy" a inspirace 8)

Rekord 1,21m čtvereční :lol: Před chvíli. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 28 lis, 2011 10:58 am

P.S.Přeji Milane mnoho "dobré trávy" a inspirace 8) ...a nezapomeń "nejmenovaným" osobám vysvětlit, že nepřestupuješ do klubu širokorozchodných, jen jim dáváš pomocnou N-kovou ruku :lol:

gratujuji k rekordu :P
Michal Vaniš

Příspěvekod milan ferdián » pon 28 lis, 2011 11:02 am

Michal Vaniš píše:P.S.Přeji Milane mnoho "dobré trávy" a inspirace 8) ...a nezapomeń "nejmenovaným" osobám vysvětlit, že nepřestupuješ do klubu širokorozchodných, jen jim dáváš pomocnou N-kovou ruku :lol:

gratujuji k rekordu :P

Děkuji,děkuji,děkuji,podpisy budou na šatně :lol: :lol: :lol: Poloměr je R425 a je to skutečně kapesní kolejišťátko,ale se skryťákem.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Dusan » úte 29 lis, 2011 8:22 pm

milan ferdián píše:skrytá_zst.Čerčany/Zruč_TT/1:120_3600*730_PILZ-TT-MODELLGLEISSYSTEM-15°
Tento návrh se mi moc líbí, jednoduché a přitom velmi zajímavé. Ještě kdyby tak kolega "fruafru" to přenesl do vizualizace, to by bylo něco. Mimochodem pánové, Vy dva by jste měli udělat nějakou spolupráci při tvoření návrhů kolejišť. Bylo by to pěkné doplnění Milanových návrhů :-)
HO(N),DCC,ep.II.-III.
Dusan

Příspěvekod milan ferdián » úte 29 lis, 2011 8:35 pm

Dusan píše:
milan ferdián píše:skrytá_zst.Čerčany/Zruč_TT/1:120_3600*730_PILZ-TT-MODELLGLEISSYSTEM-15°
Tento návrh se mi moc líbí, jednoduché a přitom velmi zajímavé. Ještě kdyby tak kolega "fruafru" to přenesl do vizualizace, to by bylo něco. Mimochodem pánové, Vy dva by jste měli udělat nějakou spolupráci při tvoření návrhů kolejišť. Bylo by to pěkné doplnění Milanových návrhů :-)

To záleží na kolegovi frufru.Ty návrhy kolejišť co zde pustím,mi slouží jako rozjezd pro další projekce jiných kolejišť,které se zde nedostanou.Jinak dík.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod pekl024 » stř 30 lis, 2011 8:46 am

milan ferdián píše:
Dusan píše:

To záleží na kolegovi frufru.Ty návrhy kolejišť co zde pustím,mi slouží jako rozjezd pro další projekce jiných kolejišť,které se zde nedostanou.Jinak dík.

Nechci rejpat, ale mě by se líbilo mít k připravované Milanově knize třeba i CD vizualizace od fruafru. Myslím si, že připlatit pár kaček asi není takový problém, když víme že obsah bude alespoň 158% :mrgreen:
pekl024

Příspěvekod radekkrupka » stř 30 lis, 2011 9:09 am

pekl024 píše:Nechci rejpat, ale mě by se líbilo mít k připravované Milanově knize třeba i CD vizualizace od fruafru. Myslím si, že připlatit pár kaček asi není takový problém, když víme že obsah bude alespoň 158% :mrgreen:

Už bylo diskutováno... problém je, že obrázky z toho programu jsou malé (program neexportuje, jsou to screenshoty) a navíc fruafru používá mnoho objektů od autorů, které vůbec nezná nebo už ani neví kde je vzal ... což je z jistého pohledu ne úplně OK dávat to do nějaké knížky...
radekkrupka

Příspěvekod pekl024 » stř 30 lis, 2011 9:19 am

radekkrupka píše:
pekl024 píše:Nechci rejpat, ale mě by se líbilo mít k připravované Milanově knize třeba i CD vizualizace od fruafru. Myslím si, že připlatit pár kaček asi není takový problém, když víme že obsah bude alespoň 158% :mrgreen:

Už bylo diskutováno... problém je, že obrázky z toho programu jsou malé (program neexportuje, jsou to screenshoty) a navíc fruafru používá mnoho objektů od autorů, které vůbec nezná nebo už ani neví kde je vzal ... což je z jistého pohledu ne úplně OK dávat to do nějaké knížky...

Beru, nevěděl jsem :oops: , ale nic to nemění že by to bylo pěkné :P .
pekl024

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť