Návrhy kolejišt - zásady, pověry a mýty-pokrač. aneb AZkvíz

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrhy kolejišt - zásady, pověry a mýty -pokrač.

Příspěvekod Myšpulín » pon 28 lis, 2011 3:59 pm

Max píše:A co takhle vyvinout trochu vlastní aktivity, a nečekat až mi vše někdo naservíruje až pod nos ?

Nerad se do takovýchto diskusí zapojuji, ale zde mi to nedá.

Maxi, jak se dělá, abych do vyhledávače zadal část obrázku a on mi zpět ukázal obrázek celý?
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Jeff Hopper » pon 28 lis, 2011 4:38 pm

Kluci to zas Maxovi dáváte - takhle s váma zas nebude mluvit. :lol: :lol: :lol:

Jinak obdobná soustava malých ručních točen byla i v jednom podniku u nás(kdo pozná kde to je :?: :idea: :?: ), ale co koukám na foto tak se dochovala už jenom ta venku(s dráhama to bylo už za mně na štíru a tak jim dali valem a vozej to náklaďákama) druhá byla uvnitř( tou uličkou od té první až na ten větší plac) kdy se tam vůz nasunul traktorem a po otočení dosunul k těm silům(tam co je to bělejší) -vozilo se vesměs vápno a občas cisterna s kyselinou.

http://www.mapy.cz/#q=pod%C4%9Bbrady&x= ... -27-h&l=15

Pro ty co nemaj lepší PC a nebo jsou líný to hledat - jsou to sklárny v Poděbrade..........no to snad už uhodnete.
Jeff Hopper

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 28 lis, 2011 6:57 pm

Max píše:.....
Michal Vaniš píše:Námět chybí! - Když bys měl aspoň výkres, který specifikuje umístění budov,jejich typu a pod... :cry:
Aspoň info na co a kde koukáme... :wink:

A co takhle vyvinout trochu vlastní aktivity, a nečekat až mi vše někdo naservíruje až pod nos ?

To Max: Už jednou (asi měsíc zpětně) jsem se Ti snažil vysvětlit, že Tvé "slepé" mapy a obrázky bez udání náležitých souvislostí mají nulovou vypovídací hodnotu :evil:
Možná vlastníš plno takovýchto materiálů a mohli bychom Ti závidět, avšak Tvou necnostní je jejich nedůstojná a neadekvátní prezentace.
Nečekám, že mi někdo něco naservíruje až pod nos, dokonce jsem ochoten i něčím přispět, ale... příspěvek byl Tvůj, a já měl dojem, že si zde nehrajem na slepou bábu, ale přispěvek v tomto vlákně má být přínosem a to se všemi náležitostmi :!:
No tak se neciť ukřivděný, když netleskám :mrgreen:
Michal Vaniš

Příspěvekod Max » pon 28 lis, 2011 7:00 pm

Myšpulín píše:Maxi, jak se dělá, abych do vyhledávače zadal část obrázku a on mi zpět ukázal obrázek celý?

Jó, kde nic není tam ani čert nebere. Ty baráky tam na plánku nebyly takže posloužit nemohu.
Ale jak jsem napsal, podobně vypadala většina cukrovarů, tak hledat.

Jeff Hopper píše:Jinak obdobná soustava malých ručních točen byla i v jednom podniku u nás

Tam u vás, co máte dnes chrám hyperhojnosti, tam těch točen taky bývalo hodně, ale baráky k nim neznám, jak byly rozloženy,
takže jestli to máš , hoď to sem, ať se hladoví nasytí....
Max

Příspěvekod Max » pon 28 lis, 2011 7:09 pm

Michal Vaniš píše:To Max: Tvé "slepé" mapy a obrázky bez udání náležitých souvislostí mají nulovou vypovídací hodnotu

Vyhledat "náležité souvislosti" může znamenat rok i více hledání, a na to opravdu nemám čas.
A pokud pro tebe mají plánky stanic a vleček nulovou hodnotu, tak to ještě neznamená že všichni jsou na tom podobně.
Někomu stačí vidět pěkný plánek výtopny, nádraží, stavědla a rozhodne se postavit si dle něj model, aniž by zkoumal všechy "náležité souvislosti" .
Max

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 28 lis, 2011 7:16 pm

Já nekritizuju holý plánek, ale to jak ty to prezentuješ... :roll:
P.S:Naopak, mám plánky rád, i holé...
Naposledy upravil Michal Vaniš dne pon 28 lis, 2011 8:29 pm, celkově upraveno 1
Michal Vaniš

Příspěvekod Myšpulín » pon 28 lis, 2011 7:55 pm

Max píše:Většina takzvaných lokálek /v modelu / připomíná velice jednoduchou a kátkou vlečku.
Pro toho, kdo by si chtěl postavit vlečku trochu rozvinutější vlečku, je zde námět :

Sorry, Maxi, kde je zmínka o tom cukrovaru? To jsi uvedl až dodatečně v dalším příspěvku. Ale mohl jsi to napsat již sem a zcela určitě by se nikdo neozval. Tvá studnice podkladů je zřejmě bezedná, ale máme-li něco hledat, musíme se alespoň někde nějakou indicií chytit.

Ale třeba se našim rejpáním dozvíme i něco víc :lol: :lol:
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Michal Vaniš » pon 28 lis, 2011 8:06 pm

Myšpulín píše:
Max píše:Většina takzvaných lokálek /v modelu / připomíná velice jednoduchou a kátkou vlečku.
Pro toho, kdo by si chtěl postavit vlečku trochu rozvinutější vlečku, je zde námět :

Sorry, Maxi, kde je zmínka o tom cukrovaru? To jsi uvedl až dodatečně v dalším příspěvku. Ale mohl jsi to napsat již sem a zcela určitě by se nikdo neozval. Tvá studnice podkladů je zřejmě bezedná, ale máme-li něco hledat, musíme se alespoň někde nějakou indicií chytit.

Ale třeba se našim rejpáním dozvíme i něco víc :lol: :lol:

Dík Myšpulíne.To bylo to podstatné, o čem byla má komunikace směrem k Maxovi.Bohužel asi nemám tak vytříbené vysvětlovací schopnosti v komunikaci... :mrgreen:
Michal Vaniš

Příspěvekod milan ferdián » pon 28 lis, 2011 8:45 pm

Bylo velkou chybou,že jste opět otevřeli pandořinu skříňku s tímto námětem.Výsledek již opět znovu znáte.

Co se týká toho plánku kolejiště.Jedná se o cukrovar v Kopidlnu.Čtení a plánek kolejiště najdete v časopisu Železničář 23/84 a 1/85 a určitě bude ve třetím díle o řepařských dráhách od pana Jiřího Strnada.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Morris Zapp » úte 29 lis, 2011 1:50 pm

Jeff Hopper píše:...a občas cisterna s kyselinou.

Na to mám skvělou vzpomínku: horký letní den, dotyčná cisterna odpočívá na sluníčku přímo před dopravou, slunce do ní pere, podle zvuku se obsah vaří. Přistupuje zvědavý cestující, cisternu obhlíží, pak objevuje nápis "Ložné zboží: kyselina fluorovodíková" a urychleně ustupuje do uctivé vzdálenosti :lol:
TT, moduly, epocha III/IV
Morris Zapp

Příspěvekod Max » pát 02 pro, 2011 10:41 am

Tak páni "odborníci", vy co jste zde suverénně prohlašovali, že oblouky 180m jsou pouze na vlečkách,
tak zde jednu z nich máte, a hóóódně dlouhou.
Doufám že si tentokrát nikdo nebude stěžovat na záhadné, tajemné ,údaje.
Přílohy
vlecka180m.jpg
vlecka180m.jpg (47.62 KiB) Zobrazeno 5631 krát
Max

Příspěvekod vmucha » pát 02 pro, 2011 11:08 am

Nešel by prosím uvést zdroj a časové zařazení? Případně celý dokument?
Díky
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod Petr Šimáček » pát 02 pro, 2011 12:18 pm

:D :D :D Tohle fakt už nemá cenu...Vy se Maxi asi výborně bavíte, viďte!Nebo to myslíte vážně?!No, nic ve zlém... :D :D :D
HO, konec 1. + začátek 2. epochy v českých zemích
Petr Šimáček

Příspěvekod Ferda » pát 02 pro, 2011 1:10 pm

Pán je šprýmař :mrgreen:

Taky mám doma ještě psací stroj :wink:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Rtep » pát 02 pro, 2011 3:03 pm

Myslím si pánové, že pravda je někde uprostřed. Ale souhlasím s tím, že pokud něco tvrdím tak to musím dokázat a ne vystřihnou část bez návaznosti. K obloukům a jejich poloměrům jsem se podíval na lokálky původní parametry tak jak je uvedeno v pamětním spise k českým lokálkám. Jsou to vybrané lokálky kde jsou ve spodním sloupci poloměry a kde se nacházejí.
Obrázek
Zde je poloměr 150 m
Obrázek
zde je poloměr 125 m
Obrázek
Zde také 150 m

Jinak všechny ostatní mají od 180 m výše.
Ale mluvíme zde o lokálkách a ne hlavních tratích ten stavební předpis pro stavby se mi opravdu nechce hledat, ale i za starých časů se poloměr řídil také určitými pravidly jako je návrhová rychlost, jedná li se o traťovou kolej nebo kolej ve stanici atd.
Nezlobte se , že jsem to tu možná zaplevelil, ale je nutno diskutovat nad fakty.
Rtep

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště