Novinky v TT na rok 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2011

Příspěvekod MOL » pát 30 zář, 2011 2:43 pm

A podle tt-board.de bude ROCO dělat lokomotivu řady 58, ex G12 K.P.E.V. alias 536.0. http://www.tt-board.de/forum/showthread.php?t=42877

Tillig plánuje odvetný útok za sergeje a příští rok chce proti ROCu vytasit Br 38 :mrgreen:
Naposledy upravil MOL dne pát 30 zář, 2011 5:54 pm, celkově upraveno 1
MOL

Příspěvekod j p » pát 30 zář, 2011 3:33 pm

lisacik píše:
MOL píše:Už se objevují některé novinky z Lipska. Kres má v plánu motorovou jednotku SVT 137 ,Köln´, (http://www.elriwa.de/de/Kres-1372-Trieb ... eilig.html) známou z vlaků Mír/Frieden a Vindobona, případně také jako M494.0 ,Modrý blesk´...

M494.0 by bola krasna, ale bojim bojim co sa tyka ceny(uz maju info aj u Kresa http://www.kres.de/produkte.html).
Mala VT 135 062 co je vlastne M140 bude stat u http://www.elriwa.de/de/Kres-1352-Trieb ... Ep.IV.html 169 € to je dost.
Celkom by ma potesilo, keby ako reakciu na Kres Tillig nejak upravil svoju SVT 137 DR *HAMBURG*.
Lisko

Ja si myslim, ze vyber ruznych variant SVT "Hamburg" DR je plne postacujici. Co by meli upravovat? Vylepsit detaily?
S touto jednotkou jsem spokojen, resp. se z ni odvozenou M297.006 CSD z depa Bratislava.
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod lisacik » pát 30 zář, 2011 6:41 pm

Ja si myslim, ze vyber ruznych variant SVT "Hamburg" DR je plne postacujici. Co by meli upravovat? Vylepsit detaily?
S touto jednotkou jsem spokojen, resp. se z ni odvozenou M297.006 CSD z depa Bratislava.[/quote]

SVT "Hamburg" uz bol stiahnuty z vyroby. Takze bud je to nerentabillny produkt, alebo vyrobca planuje upravu.

Pardon nieco mi uslo? Kedy bol oficialne vyrobeny/predavany M297.006 CSD od Tilliga? Nieco som prepasol? Viem, ze v poslednej dobe par kusov mal v ponuke DS model http://www.modelyasport.cz/m_tillig-dsmodel_M297.html, ale to bol bol prestrek s obtisky a nie tilligova varianta SVT "Hamburg". Keby to bol tovarensky kusok uz by som ho urcite mal doma (nie preto, ze depo BA, ale preto, ze je to sucast dejin CSD) O tom modele snivam snad od casu ked ho prevzal Tillig (jedno ktory) od Jatta. Xkrat som sa snazil o prehovorenie kompetentnych, aby to islo cez limitku napr. cestou TT vikendu, ale bolo to udajne moc nerentabillne. Hlavne, ze Tillig vyrobil tu sanitnu verziu, ktora v niektorych obchodoch bude asi smrdiet az pokial sa nerozpadne (ked som sa spytal naco to objednali bolo mi povedane, ze to bolo v baliku pribalene a najlepsie je, ze si to neobjednali)
Viem, ze by sa CR/SR nepredalo 300 kusov, ktore su u Tilliga standardom pri objednani, ale TT vikendova varka by sa predala pri tom istom variante predaja, ako bol pouzity pri Hekttorovy vo verzii CD, ked okrem TT vikendu bol dostat aj v inych obchodoch (nie kazdy ide na TT vikend, ale preferuje toho svojho predajcu)
Predpokladam, ze ked si moj prispevok precita zastupca Tilliga CZ/SK asi ma schladi(myslim na moznost vyroby M297.006 CSD od Tilliga), ale co uz.
Lisko
Naposledy upravil lisacik dne pát 30 zář, 2011 7:48 pm, celkově upraveno 1
lisacik

Příspěvekod olik » pát 30 zář, 2011 7:40 pm

Ahoj Vsem
Ted jsem prijel z Lipska
Musim rict ze to bylo jine Lipsko nez co zname,Malo nakupujicich i malo vystavovatelu,a kdyz uz tam nekdo byl tak to byla slabota....
U Tilliga byla na fotce BR 38 pry vlastni konstrukce zadna Jattka prepracovana...Bude se zvukem a kdyz se vejde kourovy generator tak tam pry bude,cena by mela bejt take nizsi,ale je to novinka az na pristi rok...
Roco zamracenou zatim neplanuje ..... :x :x jinak ta BR 58 je novinka na pristi rok......
Kuehn na stanku nemel ani mustr Y 2kl takze si asi pockame.......koleje tam mel ale jen 4 druhy..... a Kres tam mel fotky SVT 137 KOLN...
jinak nic noveho se nekonalo,ani zadne zajimave ceny nic ,ani shop Sebnitz neprekvapil......
Takze kdo tam nebyl o nic neprisel :P
olik

Příspěvekod lisacik » pát 30 zář, 2011 7:54 pm

olik píše:Ahoj Vsem
Ted jsem prijel z Lipska
Musim rict ze to bylo jine Lipsko nez co zname,Malo nakupujicich i malo vystavovatelu,a kdyz uz tam nekdo byl tak to byla slabota....
U Tilliga byla na fotce BR 38 pry vlastni konstrukce zadna Jattka prepracovana...Bude se zvukem a kdyz se vejde kourovy generator tak tam pry bude,cena by mela bejt take nizsi,ale je to novinka az na pristi rok...
Roco zamracenou zatim neplanuje ..... :x :x jinak ta BR 58 je novinka na pristi rok......
Kuehn na stanku nemel ani mustr Y 2kl takze si asi pockame.......koleje tam mel ale jen 4 druhy..... a Kres tam mel fotky SVT 137 KOLN...
jinak nic noveho se nekonalo,ani zadne zajimave ceny nic ,ani shop Sebnitz neprekvapil......
Takze kdo tam nebyl o nic neprisel :P

No zrejme treba pockat na unorovu/februarovu vystavu. Posledne roky je to trend.
Lisko
lisacik

Příspěvekod j p » pát 30 zář, 2011 9:23 pm

lisacik píše:SVT "Hamburg" uz bol stiahnuty z vyroby. Takze bud je to nerentabillny produkt, alebo vyrobca planuje upravu.

Pardon nieco mi uslo? Kedy bol oficialne vyrobeny/predavany M297.006 CSD od Tilliga? Nieco som prepasol? Viem, ze v poslednej dobe par kusov mal v ponuke DS model http://www.modelyasport.cz/m_tillig-dsmodel_M297.html, ale to bol bol prestrek s obtisky a nie tilligova varianta SVT "Hamburg". Keby to bol tovarensky kusok uz by som ho urcite mal doma (nie preto, ze depo BA, ale preto, ze je to sucast dejin CSD) O tom modele snivam snad od casu ked ho prevzal Tillig (jedno ktory) od Jatta. Xkrat som sa snazil o prehovorenie kompetentnych, aby to islo cez limitku napr. cestou TT vikendu, ale bolo to udajne moc nerentabillne. Hlavne, ze Tillig vyrobil tu sanitnu verziu, ktora v niektorych obchodoch bude asi smrdiet az pokial sa nerozpadne (ked som sa spytal naco to objednali bolo mi povedane, ze to bolo v baliku pribalene a najlepsie je, ze si to neobjednali)
Viem, ze by sa CR/SR nepredalo 300 kusov, ktore su u Tilliga standardom pri objednani, ale TT vikendova varka by sa predala pri tom istom variante predaja, ako bol pouzity pri Hekttorovy vo verzii CD, ked okrem TT vikendu bol dostat aj v inych obchodoch (nie kazdy ide na TT vikend, ale preferuje toho svojho predajcu)
Predpokladam, ze ked si moj prispevok precita zastupca Tilliga CZ/SK asi ma schladi(myslim na moznost vyroby M297.006 CSD od Tilliga), ale co uz.
Lisko

No prave od toho pana zastupce fy Tillig pro CZ/SK jsem tu M297 koupil. :) To, ze nater neni od firmy Tillig mi vubec nevadi.
Je to porad mnohem kvalitnejsi, nez kdybych to mel bastlit sam.
Ono se to jen tak nerozpadne. Kdyz se to neproda v obchode, tak se to proda pres e-bay. Nedavno jsem koupil v Aalborgu vagony jeste od firmy Zeuke, dokonce i s navodem (v danstine) jak upravit jejich sprahlo, aby se daly spojovat s vozy Rokal. A stare dobre americke cisterny od firmy HP Products se sice uz asi koupit nedaji, ale (alespon ty moje) dodnes spolehlive jezdi. To jsou vozy stare 50-60 let!
Velikost TT: 1. Pennsylvania Railroad 1940-1960 2. CSD 1946-1993
j p

Příspěvekod Jarda H. » pát 30 zář, 2011 9:28 pm

MOL píše: ..... Tillig plánuje odvetný útok za sergeje a příští rok chce proti ROCu vytasit Br 38 :mrgreen:

Z "války" dvou velkých výrobců bychom teoreticky měli těžit my, případní kupující (širší nabídka, možnost porovnat kvalitu modelu, cena ... ?!) ! Tak se uvidí, jak to dopadne :D Takže by pak na trhu byla řada 38 od Beckmanna, Roca a Tilligu :wink:

Ps : jinak nějaké fotky z Lipska jsou na tt-boardu
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Radek Strnad » sob 01 říj, 2011 9:44 am

Tu M297.0 už jsme tady probírali.Navrhoval jsem ji jako možnost pro TT-víkend.Byl jsem tuším schlazen tím,že by na ni nebyl odbyt.Já si stále myslím,že by odbyt byl.Je to tak odlišný model od všeho ostatního,že by si ho spousta lidí ráda koupila.Vím o hromadě kolegů,kteří by ho rádi provozovali na kolejišti nebo měli ve sbírce.Jasně,že by stál víc peněz,ale při dobré propagaci-kdo by odolal.Nic takového tu v barvách ČSD nikdy nebylo a hlavně,pěkně to vypadá-s tím znakem pětiletky....no......byla by to jistě změna na přebrejlovcovaném a přehektorovaném trhu.
KYKLOP68
Radek Strnad

Příspěvekod Jeff Hopper » sob 01 říj, 2011 7:06 pm

Tak foto z letošního Lipska - služební Y Tillig(byl tam i lůžkový s prolisy, ale ten jsem nějak nevyfotil) a brejlovce Kuehn.

http://jefftt.rajce.idnes.cz/Lipsko_201 ... 0_5074.jpg

http://jefftt.rajce.idnes.cz/Lipsko_201 ... 0_5108.jpg
Jeff Hopper

Příspěvekod lisacik » ned 02 říj, 2011 5:14 pm

Radek Strnad píše:Tu M297.0 už jsme tady probírali.Navrhoval jsem ji jako možnost pro TT-víkend.Byl jsem tuším schlazen tím,že by na ni nebyl odbyt.Já si stále myslím,že by odbyt byl.Je to tak odlišný model od všeho ostatního,že by si ho spousta lidí ráda koupila.Vím o hromadě kolegů,kteří by ho rádi provozovali na kolejišti nebo měli ve sbírce.Jasně,že by stál víc peněz,ale při dobré propagaci-kdo by odolal.Nic takového tu v barvách ČSD nikdy nebylo a hlavně,pěkně to vypadá-s tím znakem pětiletky....no......byla by to jistě změna na přebrejlovcovaném a přehektorovaném trhu.

No dobre ked to nepojde cez TT vikend mozno by to islo cestou Einmalauflagen. Tillig by vedel kolko ludi ma zaujem a kolko ich maju vyrobit.
Davide aky je vas nazor?
Lisko
lisacik

Příspěvekod olik » ned 02 říj, 2011 5:24 pm

Take bych jednoho koupil,ale musi to bejt tovarni model,zadnej domaci produkt od pana Novaka..... :oops: Takze Davide prosime Te zeptej se jako nas zastupce Tillig CZ
diky Petr
olik

Příspěvekod TTmili » ned 02 říj, 2011 5:45 pm

No sice cena za něj je poměrně vysoká, ale zase je to takovej unikát že bych do něj možná taky šel. Hlavně je to prostě součást naší železniční historie, stejně jako chci kyklopa tak tohle je taky spíš na ozdobu než na ježdění. Ale musel by být tak až za 2 roky jinak nemám šanci přes všechno ostatní ušetřit :lol: .
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod lisacik » ned 02 říj, 2011 6:22 pm

olik píše:Take bych jednoho koupil,ale musi to bejt tovarni model,zadnej domaci produkt od pana Novaka..... :oops: Takze Davide prosime Te zeptej se jako nas zastupce Tillig CZ
diky Petr

Je otazne preco Tillig ukoncil vyrobu tohto modelu. Je pravdou, ze bol tento model dost dlho vo vyrobnom programe a nemci uz ho maju a ceskym/slovenskym modelarom zas DR/DB tento modul asi nejak nechuti. Je zmytocne tu hovorit o M297.006 CSD, ktore zas nechuti Tilligovi. Myslim, ze nase M297.006 CSD by mala uspech aj u modelarov obdobia DR.
Lisko
lisacik

Příspěvekod Jacek » ned 02 říj, 2011 6:30 pm

olik píše:Take bych jednoho koupil,ale musi to bejt tovarni model,zadnej domaci produkt od pana Novaka..... :oops: Takze Davide prosime Te zeptej se jako nas zastupce Tillig CZ
diky Petr

Vzhledem k tomu, že ten model mám doma, nechápu čím jako zaostává proti tovární kvalitě (či dnes spíš nekvalitě) Tillig? :shock:
Tady je pár fotek kolegy Trainmaniaka:
http://www.trainmania.info/zapisky2011.html#m297
Jacek

Příspěvekod Colonel32 » ned 02 říj, 2011 7:00 pm

Pokud tuhle jednotku skutečně má vyrábět KRES, tak pak radši podpořím je než Tilliga.
Colonel32

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)