Moduly MirekTT

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly MirekTT

Příspěvekod Vladimír_B » sob 23 črc, 2011 2:03 pm

kolík = Drhlík => Zapněte čistící zařízení
Drhlík je nepřenosné návěstidlo pro stanovení hranic pro používání zařízení, které slouží k odstraňování nečistot z jízdní plochy dvojkolí vozidel.
Platí pro 810 a deriváty a to zařízení jsou další špalky, které očistí jízdní plochu kol. A používá se před přejezdy, aby 810 šuntovala (lépe vodila) a přejezd na ni zareagoval...
Ke čtení doporučuji: http://magazin.modely.biz/storage/11623 ... _cd_d1.pdf
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod MirekTT » sob 23 črc, 2011 2:33 pm

Super Vladimíre, díky za odpověď. To by vysvětlovalo, proč stará MUVka někdy nevypne přejezdové blikače hned za přejezdem, ale až na příjezdovém spouštěči dále od stanice.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » úte 26 črc, 2011 7:30 pm

Dneska jsem byl na skok v Brumovicích měl jsem u sebe foťák: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Vylety,_p ... C08567.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Lubomír » stř 27 črc, 2011 5:41 am

Ahoj Mirku,
v jeké epoše chceš Pavlovice stavět? Ptám se jen tak, že si matně vzpimínám, že chceš dělat III. Nejsem si zcela jist, jestli je v tom případě na místě zajímat se o břízolitové záchodky. Ale asi jestli chceš dělat rok 1970 plus mínus, tak možná ano, každopádně z hlediska epochy je vhodné mít něco, od čeho se apoň odpíchnout, plánek, fotka, nebo tak něco.
Lubomír

Příspěvekod MirekTT » stř 27 črc, 2011 5:55 am

Epochálně chci stavět i ty záchodky. Ale přiznám se, že tápu. Lákají mně totiž Pavlovice s cukrovarem předválečné, i ty poválečné, ale chtěl bych tam jezdit i s M262. Navíc mají být setkávácí, tak aby zapadly do klubové činnosti, ale také mi budou sloužit na domácí ježdění.
Navíc se přiznám, že jsem velmi ovlivněn tvým přístupem k Hevlínu. Tedy maximální maketovostí k určitému období. Musím říct, že mi to paradoxně přijde nejsnažší cesta, pokud máš dost podkladů.
Já je budu stavět spíše jako památník na dětství doufaje, že se mi parní lokomotiva s tím břízolitem nepoperou.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod MirekTT » čtv 28 črc, 2011 7:29 pm

www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod milan ferdián » čtv 28 črc, 2011 7:38 pm

K těm výhybkovým tělesům.To je jednoduché,ty placaté patří k jednoduchým výhybkam a ty baculaté patří k symetrickým výhybkam.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod MirekTT » čtv 28 črc, 2011 8:12 pm

Hm, to je divný. Na geometrickém plánu, co mi poslal kolega, ani na mapách symetrická výhybka vidět není a ani reálnou logikou tam nezapadá. Zkusím to zhlaví nafotit pořádně.
Další věc, která mně málem picla je, že v tom geometráku jsou na vlečkoé koleji výkolejky dvě. Jedna tam dál pod stromem jak jsem psal na fotkách a druhá kousek od odvracecí výhybky už v nádraží. To je teda čudo :shock:
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod fofros » čtv 28 črc, 2011 9:18 pm

Je to kravina, umísťování výhybkových návěstidel zcela postrádá logiku. Baculaté škatule jsem viděl např. ve Frýdlantě nad Ostravicí (a nejen tam) na celém zhlaví a bylo jedno, o jakou výhybku se jednalo. Takže tohle pravidlo, že baculaté jsou u symetrických a ploché u normálních je zcela zcestné (možná, že jen neměli ty správné a tak tam dávali, i na vzdory předpisům takové, jaké jim zrovna přišly pod ruku :mrgreen: ).
Nejsem modelář, jsem jen mašinkář, snažící se znázornit železniční provoz ve velikosti H0.
fofros

Příspěvekod milan ferdián » pát 29 črc, 2011 6:55 am

MirekTT píše:Hm, to je divný. Na geometrickém plánu, co mi poslal kolega, ani na mapách symetrická výhybka vidět není a ani reálnou logikou tam nezapadá. Zkusím to zhlaví nafotit pořádně.
Další věc, která mně málem picla je, že v tom geometráku jsou na vlečkoé koleji výkolejky dvě. Jedna tam dál pod stromem jak jsem psal na fotkách a druhá kousek od odvracecí výhybky už v nádraží. To je teda čudo :shock:

No jo vážení,ale zhlaví se stavěly tzv.zhlaví zkrácené,to znamená že mateční kolej šla pod úhlem 10°nebo 12°,dle typu výhybek.Takové zhlaví bylo složeno nebo stále ještě je některých stanicích takto.
Hlavní kolej_________jednoduchá v.levá 6°___odbočující rameno______oboustranná nesymetrická 4°+2°_______jednoduchá pravá______vratný oblouk 4°______odvratná v.jednouduchá 6°______

Odbočné rameno se dostalo součtem úhlu 6°+ 4°= 10°pod tento úhel.Důvodem bylo navázat všechny po sobě jdoucí výhybky na styk zrušit jalové délky kolejí.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mnitka » pát 29 črc, 2011 7:51 am

pro názornost ještě obrázek
z leva budou na výhybkách tělesa: ploché, baculaté, ploché, ploché
Přílohy
zhlaví.png
zhlaví.png (23.52 KiB) Zobrazeno 5483 krát
mnitka

Příspěvekod MirekTT » pát 29 črc, 2011 9:48 am

No, aj tak su s teho jeleň. A je to vlastně fuk. Berkové dělají všechna výmněnová tělesa, takže to udělám bezmyšlenkovitě dle reálu.
Ale co furt nechápu, proč dvě výkolejky 200 metrů od sebe na jedné vlečkové koleji s odvratkou?
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod JBr » pát 29 črc, 2011 10:04 am

Co se tyce tech vymenovych navestidel, tak "placate" se v soucasnosti uz vubec neosazuji a dozivaji jen u jednoduchych levo/pravostrannych vyhybek. Na vsechny vyhybky (byt i jednoduche) se dneska uz osazuji jen "krabice". Proto se muze stat, ze osazeni vymenovymi navestidly ve stanici neodpovida zazitym zvyklostem z minulosti.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod MirekTT » pát 29 črc, 2011 10:12 am

JBr píše:....osazeni vymenovymi navestidly ve stanici neodpovida zazitym zvyklostem z minulosti.

To jsem chtěl slyšet, dík
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod JanoH0e » pát 29 črc, 2011 12:05 pm

Ale co furt nechápu, proč dvě výkolejky 200 metrů od sebe na jedné vlečkové koleji s odvratkou?

Pretože jedna kryla prejazd - cestu.
JanoH0e

PředchozíDalší

Zpět na Moduly