Kuehn-modell 372 ČD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Kuehn-modell 372 ČD

Příspěvekod busta » pon 23 kvě, 2011 7:37 pm

Ja mám k tomu ešte jeden pohľad.
Ak už niekto nedodržal termín a je to z akýchkoľvek dôvodov, patrí sa ospravedlniť a prípadne navrhnúť nový termín, za ktorým si bude stať. Ak nechcem do budúcna stratiť zákazníkov, ktorý si model objednali a čakajú, za čakanie by som rád prijal bonus v akejkoľvek forme - doplnku ku koľajisku alebo mašine, bonusovej poukážky na ďalší model, proste niečoho čo by utešilo srdce nedočkavého modelára. Plne súhlasím s tým, že výrobca musí vážiť svoje vyhlásenia, lebo sa stáva nedôveryhodným. Už dávno neplatí nemecká precíznosť a dochvíľnosť, hlavne keď sa to robí celé v Číne. :?: :!:
busta

Příspěvekod vorech » stř 08 čer, 2011 9:10 pm

to:David S.

Jedna rejpava, nevite neco blizsiho o termínu dodani? :wink:
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod DS Model » stř 08 čer, 2011 9:44 pm

To není nic rejpavého. Jistě narážíte na fakt, že termíny dávané výrobci jsou spíše orientační :-)
No, má dohoda s panem Kuehnem je taková, že pokud nebude dodržený termín distribuce - to je konec léta 2011 - mohu odmítnout odběr mé objednané série modelů. V současné chvíli se pohybujeme +/- 2 týdny od daného časového rozvrhu a pan Kuehn se velmi snaží termín dodržet.
Na svůj web jsem umístil nové fotky. Ty už jsem fotil já na vzorcích, které mi přišly tento týden v pondělí. Z toho tedy vyplývá, že formy jsou hotové a v tuto chvíli děláme ještě malé korektury. Vše ostatní průběžně připravujeme.
Takže předpokládaný termín je konec léta.

ds

o 12 hodin později - tato odpověď se týká jiného modelu, omlouvám se za mystifikaci.. :-), mazat to nebudu, někteří jste to už četli..
Naposledy upravil DS Model dne čtv 09 čer, 2011 6:54 am, celkově upraveno 1
DS Model

Příspěvekod DS Model » čtv 09 čer, 2011 6:53 am

Omlouvám se za špatnou odpověď. Napůl jsem u toho spal a nepřečetl jsem si vlákno, na které odpovídám. Má odpověď patřila samozřejmě do Brejlovců od Kuehna.
Ohledně Bastarda nemám žádné nové zprávy, protože jsem se po nich nesháněl. Ono mezi námi - stejně je jedno, jakou odpověď bych dostal. Prostě až přijde ČD Bastarda čas, bude tu :-)

Pěkný den

ds
DS Model

Příspěvekod George V. » pát 10 čer, 2011 11:42 am

...protože nemůžu najít vhodné téma, dám to sem:

Nevíte někdo, kdy budou vozy Y ČD 2. třída? U Kuehna:

http://www.kuehn-modell.de/neuigkeiten_termine.html

ani zmíňka....
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Jarda H. » pát 10 čer, 2011 1:54 pm

Termíny u Kuehna (ale i dalších výrobců :wink: ) jsou stejně jako informace dost často zavádějící :!: Rychlíkáče "Y" v barvách ČD 2.třída jsou na modelbahnweltu uvedeny s dodáním ve III.Q 2011. Takže by mohly v první půlce r.2012 být :D ?!

Odkaz zde : http://www.modellbahnwelt24.de/Kuehn-41 ... 2-Wagnr-TT

PS : poslední dva (nicnepřinášející) příspěvky - Georg a Radek K. - jsem si dovolil smáznout :oops: . Snad se autoři nebudou zlobit ....
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod MOL » pon 13 čer, 2011 10:02 am

Takže 372 se přesunula na srpen... viz: http://kuehn-modell.de/neuigkeiten_termine.html
MOL

Příspěvekod cernos » pon 13 čer, 2011 5:50 pm

Po tom co jsem viděl jejich Y 1.tř. nebo spíš četl recenze a viděl fotky, jsem z nich uvařenej a netrpělivě očekávám jak si povedou brejle. Jakmile bude nějaký významný datum, budu doufat že jej dostanu jako dar, nebo alespoň příspěvek na něj ;) a je mi úplně jedno jestli si počkám ještě rok. Je to úplně stejný jako s Diablem 3. Kolikrát už oznámili že příští rok na jaře už to vyjde???? ;)
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

Příspěvekod DS Model » pon 13 čer, 2011 6:36 pm

Vážení přátelé,
dnes jsem o tom psal už v jiném vláknu... K posledním třem nebo čtyřem rozhořčeným e-mailům...napřezkáčku...
1/ ano, termín se opět nepovedl. Já se domnívám, že model neprošel "výstupní" kontrolou pana Kuehna, prostě výrobce ho udělal jinak než měl a doufal, že mu to projde. Neprošlo..Je to špatně? Fakt by jste chtěli mít na kolejích nedodělek? Já si radši počkám, ale budu vědět, že to bude v kvalitě, na kterou si v TT stále pouze zvykáme a kterou naplno poznáme s příchodem Brejlovců. Proč naplno? No
protože diesela dělá 90% z nás... :-) a srovnání tady bude ..
2/právě ta německá přesnost způsobuje tohle zpoždění. Paradox? Možná ano.
3/věřte nebo ne, pan Kuehn není šťastný oddalováním termínů. Zkuste si vynásobit cenu modelu x 1000 nebo dva...stačí jako argument?
4/chcete-li mu cokoliv sdělit, napište mu to. Na jeho stránkách je na to příslušný odkaz. Samozřejmě, mohu mu váš názor přetlumočit, ale domnívám se, že na věci to nic nezmění. Chcete-li mít dobrý model, musíte počkat, až ho jeho výrobce dodá.
5/ doporučuji znovu si přečíst lednový ŽM. Na některé vaše otázky tam Torsten odpovídá. Stručně řečeno, Bastard se vyrábí u výrobce, který není schopný garantovat termíny a proto
6/ je dobrá zpráva, že Brejlovec se vyrábí jinde. Věřte mi, že tady si termíny řádně hlídám a v tuto chvíli jsme s výrobou stále v toleranci zhruba jednoho týdne. To jde, ne??
7/ pro ty, co stále i teď vrčí - zkuste to sami, vážně...zadejte si někde výrobu čehokoliv, stačí vagon u Tilliga nebo Loca a projděte si tímto sami a za rok si o tom můžeme popovídat, ju??

Pěkný večer a vše dobré přeje

David S.

p.s. já ho neomlouvám, pouze - jako vždy - vysvětluji...
DS Model

Příspěvekod Jarda H. » pon 13 čer, 2011 7:36 pm

Tak jsem v rychlosti prošel poslední 4 listy diskuze ve dvou našich téčkových diskuzí (i když jde spíše o opakování jednoho faktu :wink: ), jde o témata jednak "372 ČD od Kuehna" a "brejlovec od MTB" ! Výsledek ? Žalostný až tristní .... Přes několik výzev, žádostí a proseb o věcnou diskuzi jsem našel dost příspěvků, kde se omílá zpoždění, a cca dalších 6-8 příspěvků bylo zcela mimo téma.

Jen tak dál - ať se to tady zanese ptákovinama a přehled bude ještě menší, než už je :wink: !
Jarda H.

Příspěvekod vlk30 » pon 13 čer, 2011 9:07 pm

No nevim zavani to cenzurou.Ja si jinak v klidu pockam na modely,ale uprime receno v jine obchodni ci vyrobni branzi by ty terminy zavaneli prusvihem .
vlk30

Příspěvekod Jarda H. » úte 14 čer, 2011 5:58 am

vlk30 píše:No nevim zavani to cenzurou. ..... .

já to vidím trochu jinak, pokud se dejme tomu 10-20% příspěvku týká jednoho - a navíc již x-krát opakovaného !! - tak je to zbytečné a znepřehledňuje to diskuzi. Nejde o to vymazat (od někoho) všechno, ale jen to podstatně zredukovat. Většinu lidí asi nebaví číst stále to samé ....
Jarda H.

Příspěvekod Jeff Hopper » úte 14 čer, 2011 8:22 am

Proč mazat. Je to diskuzní fórum a tak si tady snad můžu pobrečet, protože se těším jak malej kluk na model co se mi líbí a prostě se nemůžu dočkat a tak to dávám svoji nespokojenost na jevo :lol: :lol: :lol: :lol:

Jinak co se týče lhůt tak mně se osobně taky nelíbí, že se lhůty protahují a toť z jakéhokoliv důvodu(semnou se v práci při nedodržení lhůt taky nikdo nepárá) a tak si myslím, že by jakýkoliv výrobce - pokud nemá termín plně pod kontrolou napsat raději do katalogu - termín vydání Až bude tak bude - určitě tím předejde takovéto diskuzi a remcání nespokojených zákazníků. 8) 8)

P.S. Doufám že to čekání bude stát za to :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Jeff Hopper

Příspěvekod Jarda H. » úte 14 čer, 2011 9:16 am

Jeff Hopper píše:Proč mazat. Je to diskuzní fórum a tak si tady snad můžu pobrečet .....

Ano, máš pravdu, je to diskuzní fórum, ale je to podle mne trochu zkreslený pohled na konkrétní situaci ! Už třeba v dubnu David S. (co by DS Model) právě uživateli "olik" v příspěvku odpovídal a snažil se vysvětlit, proč se u Kuehna (opět :wink: ) zpozdili - i když jméno firmy výrobce by se dalo pružně obměnit dle dotazovaného modelu :D A zase v květnu a červnu tady máme zase číst stížnosti na dodací termíny a výkřiky typu " ... a zase h... :!: ! Na to tedy já osobně nemám chuť. A to pomíjím zaplevelování už tak rozsáhlého vlákna.
Taky mi vadí ta zpoždění, ale z větší části je chápu, protože není jednoduché NĚCO konkrétně zajišťovat, vyrábět, prodávat, ..... Končím, už to rozebrali povolanější a zkušenější :!:

PS : ať už pokračuje pouze plodná a něco přinášející diskuze :D
Jarda H.

Příspěvekod rendo » úte 14 čer, 2011 1:03 pm

Jarda H. píše:
Jeff Hopper píše:Proč mazat. Je to diskuzní fórum a tak si tady snad můžu pobrečet .....

Ano, máš pravdu, je to diskuzní fórum, ale je to podle mne trochu zkreslený pohled na konkrétní situaci ! Už třeba v dubnu David S. (co by DS Model) právě uživateli "olik" v příspěvku odpovídal a snažil se vysvětlit, proč se u Kuehna (opět :wink: ) zpozdili - i když jméno firmy výrobce by se dalo pružně obměnit dle dotazovaného modelu :D A zase v květnu a červnu tady máme zase číst stížnosti na dodací termíny a výkřiky typu " ... a zase h... :!: ! Na to tedy já osobně nemám chuť. A to pomíjím zaplevelování už tak rozsáhlého vlákna.
Taky mi vadí ta zpoždění, ale z větší části je chápu, protože není jednoduché NĚCO konkrétně zajišťovat, vyrábět, prodávat, ..... Končím, už to rozebrali povolanější a zkušenější :!:

PS : ať už pokračuje pouze plodná a něco přinášející diskuze :D

neberte to zlom...ale ked sa ide vsetko mazat(co nevyhovuje niekomu)...vsak je to diskuzne forum(aspom to bolo)-kazdy ma pravo povedat svoj nazor...to uz rovno sa moze zmazat cele vlakno Kuehn-modell 372 ČD...vsak zatial neni ani model...a bohuzial ani zaruceny termin(a ked niekto napise,ked vyprsii nejaky X termin-nejake negativum..tak to zmazete...tak som zvedavy o com sa teraz bude diskutovat!(je tiez cakam 1,5 roka na 372 nic zle som nenapisal,aj tak ste to zmazali.....to je moj nazor na danu vec
rendo

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)