Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Příspěvekod MOL » stř 18 kvě, 2011 10:57 pm

V_Báňa píše:Holt to nebude 21.5 ale někdy v květnu. Nerad bych ted zbouchal narychlo ve 2h ráno v sobotu pár modelů a potom se 14 dní veřejně omloval za problémy. Nevím jestli je správné vůbec dělat - roll-out modelu na burze, vzhledem k času co mne to stálo si dokážu si přestavit mnoho lepších prostředí pro jeho uvedení.

Tak se může na burze provést dražba prvního kousku :D
MOL

Příspěvekod Pája » sob 21 kvě, 2011 10:00 am

Na burze jsem byl,brejle jsem viděl a myslím že můžu říci,že kdo nepodlehl první ROCO vlně a počkal si,ten neprohloupil.
TT,DCC,ČSD III-IV,člen TT ZABABOV,Sysel fóra a zatím spíše hračička než modelář
Pája

Příspěvekod Pavel-HP » pon 23 kvě, 2011 9:24 pm

Kéž by jsi se mýlil :idea:
Na burze jsem byl taky.
TT, epocha III. - V., U profil
www.vlakytt.cz
Pavel-HP

Příspěvekod olik » ned 12 čer, 2011 7:53 pm

Dalsi Kuehn na scene,hlavne kolik bylo slybu jak ten termin bude........ja uz pomalu neznam jednoho vyrobce ktery by drzel slovo,snad jen to Roco....koupil jsem si dalsi mutaci a konkurence ma zase kousek mene ze zisku..............
olik

Příspěvekod radekkrupka » ned 12 čer, 2011 8:30 pm

olik píše:Dalsi Kuehn na scene,hlavne kolik bylo slybu jak ten termin bude........ja uz pomalu neznam jednoho vyrobce ktery by drzel slovo,snad jen to Roco....koupil jsem si dalsi mutaci a konkurence ma zase kousek mene ze zisku..............

Tak jestli ti nevadí podvozky, madla u dveří, špatný tvar čela, pochybný motor a další detaily... no hlavně že byl v termínu, tak proti gustu... :)
radekkrupka

Příspěvekod George V. » pon 13 čer, 2011 4:15 am

radekkrupka píše: Tak jestli ti nevadí podvozky, madla u dveří, špatný tvar čela, pochybný motor a další detaily... no hlavně že byl v termínu, tak proti gustu... :)

Špatný tvar čela? V tomhle vlákně fakt dobrej vtip...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Colonel32 » pon 13 čer, 2011 10:04 am

Fascinující jak všichni neustále kritizujete nesplňení termínů u MTBrejlovců, KuehnBastardů, ale nikdo tady ani neštěkne proti panu Struppovi, že doposavad nedodal Pacifické Hektory - protože na svém webu zmínil konkrétního výrobce, který mu něco nedodal včas? Takže pokud pan Báňa napíše, že se omlouvá, ale že nestihl dodat brejlovce včas PROTO, že mu Huť Koněv, n.p. (dosaďte si) doposud nedodala slíbenou ocel, tak budete všichni spokojení?

EDIT: jméno upraveno
Naposledy upravil Colonel32 dne pon 13 čer, 2011 10:38 am, celkově upraveno 1
Colonel32

Příspěvekod DS Model » pon 13 čer, 2011 10:31 am

prosím Colonel32, pokud si mně berete do pera či klávesnice, použijte oslovení pan Strupp. To za prvé. Za druhé - já jsem pouhý prodejce, nikoliv výrobce. Prosím, nesrovnávejte hrušky s jabkama. A za třetí - na tomto vlákně já dodržuji klid zbraní, proč..?, to si jistě domyslíte. No a za čtvrté, chápu že za (nick??) se schová kdekdo, proto - pokud chcete být takto konfrontační, je slušné se podepsat. V opačném případě budu žádat správce tohoto vlákna o mazání Vašich příspěvků (v čemž mi pravděpodobně - s ohledem na vlákno - nevyhoví :D ).
Proto!!! buďte tak laskav a nepište tu o mně. Mimochodem, s ohledem k tomu, že zde zmiňujete Hektora, který pro mně vyrábí firma Tillig - jste mi udělal reklamu..a tedy do tohoto vlákna to jistě nepatří.

Díky za pochopení.

David Strupp

p.s: napsal jste mé jméno správně, to je od Vás milé.. :-)
DS Model

Příspěvekod Colonel32 » pon 13 čer, 2011 10:45 am

Nejsem schovaný za nickem, snadno si mé jméno (už jsem posílal i adresu?) najdete v objednávkách na Sasky.

Jinak samozřejmě nešlo o útok na vás (a je mi líto pokud jste to tak pochopil), šlo mi spíše o to poukázat na absurditu tohoto stále se opakujícího "honu na čarodějnice", jak je neustále nutné nadávat na někoho konkrétního, kdo termíny nedodržuje, a výrobce(objednavatel) pak má defacto dvě možnosti - buď si nechá, s prominutí, srát na hlavu sám - a nebo označí jiného viníka(z řad svých dodavatelů), kterého pak bude dav dále pranýřovat.
Colonel32

Příspěvekod V_Báňa » pon 13 čer, 2011 11:24 am

Ani mne netěší že slíbené nebylo dodrženo, byť je rozmontováno dost modelů, ale naprosto ukázkově jsem se vyválel v hov.ě v otázce výroby plošných spojů, kdy jsem šáhl do nejlevnější nabídce. Je použita jiná technologie kterou dělá málokdo a já jsem při obdržení zásilky před časem sice pojal podezření že opticky není to co jsem čekal a nabízeli mi ostatní výrobci, ale rozsáhlost průseru se projevila při přetavení minulý týden kdy spoje odcházely a ztratil jsem důvěru i v životnost těch několika "přeživších" desek, takže jsem to raději típli. Ono to může taky za pul roku ve vitríně dooxidoat a bude ostuda. Takže objednávka u nového dodavatele , finanční důsledky prodeje jsou jasné každému, ale takový je život, pracuje se na tom.
V_Báňa

Příspěvekod DS Model » pon 13 čer, 2011 11:39 am

Dobrá, dobrá ...schladíme hlavy.. :-)
Hon na čarodějnice...ano, oblíbený to "sport" některých, který žijí jen od nového modelu k novému modelu a nemohou - a nebo nechtějí - mít pochopení pro objektivní problémy.
Přátelé uvědomme si, že dnes vyrábět mašinky není vůbec nic jednoduchého. Ty doby, kdy se vše objednávalo po tisících kusech je nenávratně v ....pryč. A pokud je výrobce závislý na subdodávkách, je to obrazně řečeno v...pjerdeli. Pro velkého subdodavatele je objednávka na 50,100,200 kusů téměř nezajímavá a řeší, prodává hlavně objemější zakázky.
A proto - pro ty nervóznější - udělejte něco podobného, vyrobte model tak aby se to dalo prodávat, objednejte si někde limitku, udělejte to pro sebe, pro to, aby jste toho svého zbožňovaného koně (myšleno koníčka..) posunuli o kousek dál. Zjistíte, že to není vůbec jednoduché a pokud vám ještě k tomu někdo kálí na hlavu, máte toho plné zuby.
Prostě, držet termíny v dnešní době a v tomto oboru není jednoduché. Můžete nadávat, být spravedlivě rozhořčeni a můžete nahlas nebo potichu nadávat. Ale to je asi tak všechno, co můžete dělat. Nekažme si tedy svého koníčka a počkejme si na ten svůj vytoužený model. Ať už od MTB, Kuehna, Tilliga a nebo Struppa :-) Však se ty modely objeví...
Navrhuji ukončit toto téma na tomto vlákně, nejsem si opravdu jistý, jestli to sem patří.

Pěkný den

David S.
DS Model

Příspěvekod Jarda H. » pon 13 čer, 2011 11:48 am

1) Ano, něco vyrábět, kompletovat a prodávat a přitom být závislý na dalších dodavatelích je problematické ! Dalo by se na tohle téma psát sáhodlouhá pojednání. Ale je to zbytečné tady opakovat !
2) Kdo chce, situaci kolem dodávky modelů se dozví (taky jsem se osobně dopátral situace kolem hektora i modelů MTB - když už byla řeč o těchto případech) Kdo nechce, tak ...... proto je tady ve fóru už dost příspěvků, komentujících zpoždění.
3) Mazání příspěvků nebo zamknutí tématu je krajní, represivní řešení. Myslím, že není nutné :D
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod DS Model » pon 13 čer, 2011 11:56 am

Jarda H. píše:3) Mazání příspěvků nebo zamknutí tématu je krajní, represivní řešení. Myslím, že není nutné :D

bral jsem to spíš z pohledu zbytečnosti těchto příspěvků, jak to píšete..? off topic?? :-)

ds
DS Model

Příspěvekod vvitty » pon 13 čer, 2011 12:28 pm

Narozdil od Roco jde o prvni takto komplikovany model od MTB, tak snad neni nutne pri kazdem zpozdeni hned nadavat. Zejmena kdyz je to proto, aby se opravil problem a zakaznik dostal do ruky kvalitni model.
Kdo si to nikdy nezkusil, tak netusi co vse se muze podelat a kolik subdodavatelu se na modelu teto slozitosti podili. Delat vse pod jednou strechou si uz davno nedovoli ani velci vyrobci, protoze mnozstvi technologii nutnych k vyrobe narusta.

Znam dost firem i z jinych oboru, ktere s klidem pusti na trh produkt o kterem vedi, ze ma nejaky problem, jen aby splnili termin. A pak se reklamuje, reklamuje a reklamuje...
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod cernos » pon 13 čer, 2011 5:54 pm

Ale takhle to normálně chodí. Firma si "vymyslí" nějaký produkt, se kterým přijde do povědomí potenciálních zákazníků. Ti samozřejmě chtějí vědět kdy si to budou moct koupit. Firma si to propočítá podle aktuálních dodavatelů a jejich termínům, vynásobí to nějakým koeficientem (obsahující nějaké nadsazení pro případné problémy a zpoždění) a budou doufat že se to podaří. Jinak by ses na trhu nikdy neprosadil. Bohužel v tak malých a počtem nezajímavých sériích jsou tyto prodlevy úplně normální.
železničním modelářem od roku 2011 - TT, DCC
cernos

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)