Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec 750, 753 a 754 od MTB v TT

Příspěvekod PaMi » pon 28 úno, 2011 9:29 am

aldrin píše:No v podstate tyhle motory uz existuji. C-sinus motor od Trixe. Bezudrzbovy motor bez uhliku, se sroubovicove vinutou kotvou z pernamentniho magnetu. Nevim jestli tenhle typ davaji i do N, ale novy pary od Trixe v N maj motor velikosti malicku v kotli. Takze technologie uz je.

Dají se někde takovéto motorky koupit samostatně? (kdyby se k tomuto dotazu měla rozvinout širší diskuze, tak prosím o přesměrování do jiného vlákna)
-- TT -- ČSD -- Jenom pro radost -- TrainController 8.0 Gold -- Moduly
PaMi

Příspěvekod V_Báňa » pon 28 úno, 2011 10:34 am

PaMi píše:
aldrin píše:No v podstate tyhle motory uz existuji. C-sinus motor od Trixe. Bezudrzbovy motor bez uhliku, se sroubovicove vinutou kotvou z pernamentniho magnetu. Nevim jestli tenhle typ davaji i do N, ale novy pary od Trixe v N maj motor velikosti malicku v kotli. Takze technologie uz je.

Dají se někde takovéto motorky koupit samostatně? (kdyby se k tomuto dotazu měla rozvinout širší diskuze, tak prosím o přesměrování do jiného vlákna)

To už existuje asi 30 let, jen firma MArklin/trix si je nazvali C-sinus. Ostatní tomu říkaji bezkartáčové/brushless motory, v průmyslu PM motory nebo taky střídavé AC serva. Letečtí elektroleti na tím několik let výhradně poháni své modely, tam už komutatorvé dávno skončily. Bohužel je k tomu potřeba elektronika a její stabilní napájení, jinak se to ani nepohne, takže to jsou motory sice výborných vlastností , ale výhradně pro DCC . Na analogu by to fungovalo spíše mizerně, taky jsem o tom teoreticky uvažoval :x .
V_Báňa

Příspěvekod michal_n_cz » pon 28 úno, 2011 12:43 pm

V_Báňa píše:
PaMi píše:

To už existuje asi 30 let, jen firma MArklin/trix si je nazvali C-sinus. Ostatní tomu říkaji bezkartáčové/brushless motory, v průmyslu PM motory nebo taky střídavé AC serva. Letečtí elektroleti na tím několik let výhradně poháni své modely, tam už komutatorvé dávno skončily. Bohužel je k tomu potřeba elektronika a její stabilní napájení, jinak se to ani nepohne, takže to jsou motory sice výborných vlastností , ale výhradně pro DCC . Na analogu by to fungovalo spíše mizerně, taky jsem o tom teoreticky uvažoval :x .

Ty motorky se v železničních modelech moc nepoužívají možná škoda. Ze známých výrobců to má maerklin jak píše V. Báňa, ty modely s motory C-Sinos jsou podstatně dražší... Co já jsem někde našel tak tato švýcarská firma rail4you na zakázku předělává do modelů tyto motory. Pro inspiraci odkaz jak to vypadá - je to docela veliké:
http://www.rail4you.ch/dokumente/Drehstrommotor.pdf
http://www.rail4you.ch/dokumente/DsM2.pdf
Chce to také příslušný speciální dekodér, mám dojem že Zimo ho dělá.
Pro aldrin: podle mne v tom N-ku se asi jedná bezjádrové motorky systém faulhaber.
Michal N.
michal_n_cz

Příspěvekod fivejohny » stř 02 bře, 2011 8:38 am

mně to připomíná Rokal z 50-ých let, bohužel k nám se to nevozilo komunisti na to neměli. Obrázky zašlu zájemcům mailem nafocenou mám BR 85.006 spřáhla nejsou Tillig ale původní, Tillig si asi jen vzal inspiraci.
fivejohny

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » čtv 10 bře, 2011 5:06 pm

zdravím tak jak to vypadá bližší termín není a verze bude zeleno šedá čsd ? Jako zahřívací prvopočátek? :lol: :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod freekey » ned 20 bře, 2011 1:10 pm

Podle toho co jsem zaslechl z debaty na burze, na ten termín můžeš zapomenout. Mluvilo se tam něco o tom, že velmi optimistický termín je polovina května :roll:
Https://www.kolejiste.cz
freekey

Příspěvekod airwar » pon 21 bře, 2011 11:12 am

freekey píše:Podle toho co jsem zaslechl z debaty na burze, na ten termín můžeš zapomenout. Mluvilo se tam něco o tom, že velmi optimistický termín je polovina května :roll:

Měl jsem za to že první Brejlovce od MTB měli být na přelomu leden/únor 2011, problém bude nejspíš v tom že v modelové železnici existuje nějaký jiný kalendář. :mrgreen:
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod JBr » pon 21 bře, 2011 12:22 pm

Na burze byl zminovan problem s dodavateli materialu na lisovani.
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod pepiknemecek » pon 21 bře, 2011 4:57 pm

Problém je v tom že se jedná o první model mašiny od MTB a když už se zdá že jsou všechny podstatné problémy zvládnuty, vyplavou na povrch věci úplně jiného ražení. Všichni výrobci jsou závislí na spoustě dalších výrobců a dodavatelů kteří ně vždy plní svoje závazky na 100% a včas. Pevně věřím že se všechny tyto problémy podaří odstranit v krátkém čase a všichni se už konečně dočkáme kvalitního modelu od českého výrobce. :wink:
pepiknemecek

Příspěvekod vlk30 » úte 22 bře, 2011 10:14 pm

Vzheledem k vyhlasovanym terminum napr. u CD bastarda od Kuehna se nedeje nic dramatickeho,radsi pozdeji ale prece.
vlk30

Příspěvekod ef605 » úte 17 kvě, 2011 4:23 pm

Nejsou nějaké nové informace o průběhu výroby? Ze začátku to byla skoro hysterie a teď měsíc žádná zpráva. Od Roca jsem naštěstí žádného neobjednal (viz problémy) mám objednaného jednoho u Kuehna a chtěl jsem jednoho od MTB.
ef605

Příspěvekod pepiknemecek » úte 17 kvě, 2011 5:55 pm

Zdravým všechny nedočkavce.

Podle mých informací by měli být první kousky k dispozici v sobotu 21.5. na Pražské burze v Opletalově ulici :) Pravděpodobě zatím "jen" verze zelenošedá ČD.

Přejďte se všichni podívat, model stojí určitě za to.
pepiknemecek

Příspěvekod airwar » úte 17 kvě, 2011 7:18 pm

ef605 píše:Nejsou nějaké nové informace o průběhu výroby? Ze začátku to byla skoro hysterie a teď měsíc žádná zpráva. Od Roca jsem naštěstí žádného neobjednal (viz problémy) mám objednaného jednoho u Kuehna a chtěl jsem jednoho od MTB.

Kdyby měsíc, pan Báňa mlčí už 2,5 měsíce, a ani na stránkách projektu není už pár měsíců žádná aktualizace, takže se obávám nejhoršího, škoda ... :(
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod Jarda H. » úte 17 kvě, 2011 7:32 pm

airwar píše: ..... pan Báňa mlčí už 2,5 měsíce, a ani na stránkách projektu není už pár měsíců žádná aktualizace, takže se obávám nejhoršího, škoda ... :(

Potvrdím informaci, co napsal pepiknemecek, respektive to, že brejlovec by měl vyběhnout oficiálně na trh nyní v květnu 2011 ! Čerpám přímo z informací od pana Báni - na modelu se pracuje, finišuje ... takže jen ještě chvíli vydržet :!:
Oficiální uvedení na trh určitě pan Báňa oznámí včetně dalších informací v souvislosti s modely MTB :D ......
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » úte 17 kvě, 2011 8:29 pm

Upřímně řečeno, nepřestávám vycházet z údivu. To má výrobce (ač se ho nezastávám) hlásit na svém webu každý šroubek, který kde utáhl? Dělá to snad Roco, Tillig, Fleischmann a jiní? Ti hodí obrázek do novinkového katalogu (často fotku skutečného stroje) a pak se čeká. Možná uvidíte handmuster někde na veletrhu. Nikomu neberu jeho názor, ale některé reakce mi prostě přijdou dost mimo mísu...
radekkrupka

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)