Brno a okolí

Komunikujte s modeláři ve vašem městě či obci....

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Brno a okolí

Příspěvekod depo201 » pon 09 kvě, 2011 6:21 pm

To žádné poježdění ani nebude, těch 10 kusů je opravdu jen malej kousíček, spíš zkouška jestli jdeme správnou cestou :)
depo201

Příspěvekod MirekTT » pon 09 kvě, 2011 7:13 pm

Jednoduše bych to udělal ve Slunečnici. Bez nohou na stolech v tom jejich menším salonku. Důvod je prostý (nebo sprostý?). Nemám nohy ani držáky :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod freekey » pon 09 kvě, 2011 8:59 pm

Nový poznatek:

V červnu nebudou v klubovně KMŽ Brno klubové moduly a bude tam tedy docela dost místa. Předběžně jsem si oťukl, jestli by bylo možné tam udělat "Modulové setkání neorganizovaných modelářů z Brna a okolí". Jediné co by to s sebou neslo by byl nějaký drobný finanční příspěvek (50-100 kč na osobu). V příspěvku jsou zahrnuty prostory a energie. Výhoda tohoto prostoru je ta, že tam je nějaké vybavení na provoz na DCC (centrála) a pro H0 tam je možnost projet digi-mašinky přímo na klubovém kolejišti (nebudou tam moduly, ale podstatná část velkého kolejiště tam bude).

Takže ještě jednou výhody:
- dostatek prostoru
- vybavená klubovna se základním nářadím
- něco málo k DCC

Nevýhody:
- bude to něco málo stát
- je to ve 3. patře :(
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod depo201 » úte 10 kvě, 2011 5:08 am

Tome za mě rozhodně ano, stovku stejně každej z nás utratí ve slunečnici, bude to neformální a bude tam klid.
depo201

Příspěvekod MirekTT » úte 10 kvě, 2011 6:36 am

Budem řešit čela? Nevim, jestli někdo máte modul s jedním PP a s jedním RR.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Lubomír » úte 10 kvě, 2011 6:37 am

depo210: Pěkná práce, jsi už docela daleko.

K setkání v KŽM Brno: Já jsem pro, ale nevím, jestli za šest neděl budu již mít položené koleje... O elektrickém zapojení se myslím ani nemá cenu v mém případě bavit... Takže vlastně v tomto časovém horizontu je to pro mě asi zbytečné...
Lubomír

Příspěvekod depo201 » úte 10 kvě, 2011 7:44 am

Mirku asi nebudem :)

Lubomíre díky, ale včera jsem sypal nástupiště a přesypal :D, takže dnes přijde na druhou směnu četa a budou to hoši muset opravit, fušeři no ;)
depo201

Příspěvekod Rtep » úte 10 kvě, 2011 1:47 pm

Dobrý den přátelé
pokud by vám nevadila lokalita Žebětín tam Vám mohu zajistit dostatek prostoru i se stoly místo nohou, včetně nedalekého občerstvení.
Rtep

Příspěvekod Tomas_C. » úte 10 kvě, 2011 2:33 pm

Rtep píše:Dobrý den přátelé
pokud by vám nevadila lokalita Žebětín tam Vám mohu zajistit dostatek prostoru i se stoly místo nohou, včetně nedalekého občerstvení.

To občerstvení je lákavé...
no každopádně děkujeme za nabídku a pokud se dohodnem tak bychom mohli využít...
ještě by bylo dobré upřesnit lokalitu (hospoda?) a cenu...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod Rtep » úte 10 kvě, 2011 7:29 pm

Pro upřesnění. Jedná se o prostory Katolického domu kde je velký sál a menší přísálí možno od sebe oddělit.Objekt je umístěn na náměstí s přímým příjezdem a možností parkování a MHD je naproti.Restaurace je hned vedle alias Žebětínský dvůr 5 druhů piva včetně Edelweissbier, druhá restaurace s vlastním funkčním pivovarem je cca 200 dále.
Rtep

Příspěvekod Tomas_C. » úte 10 kvě, 2011 7:45 pm

No chlapci máme tady nabídku číslo dvě...mě osobně se zamlouvá víc...ta druhá nabídka....ale hrotit to nechci...prostě zkusme to se spojit vyzkoušet atd....jestli máme řešit dcc atd tak prakticky jde vše líp...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

Příspěvekod airwar » úte 10 kvě, 2011 9:56 pm

Tomas_C. píše:No chlapci máme tady nabídku číslo dvě...mě osobně se zamlouvá víc...ta druhá nabídka....ale hrotit to nechci...prostě zkusme to se spojit vyzkoušet atd....jestli máme řešit dcc atd tak prakticky jde vše líp...

Souhlasím s tebou, od porad bychom mohli překročit k činnům, ta druhá nabídka je zajímavá, já bych byl pro nějaké setkání v druhé polovině června s programem 1) sestavení a základní odzkoušení modulů, 2) základní osahání DCC a k tomu základní školení, 3) osahání si zatravňování a základní školení

Ty školení bych opravdu dělal základní, dokud si to každý z nás neosahá (myslím především ten digitál) tak nějaké odbornější věci nemají smysl, člověk se v tom akorád ztrácí, protože neví o čem je řeč.
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod depo201 » stř 11 kvě, 2011 5:26 am

Já bych též souhlasil. Chybí mi už jen banánky a to do měsíce určitě stihnu napájet, tak abych to měl průjezdné.... zatím jsem bez přestavníků...
depo201

Příspěvekod Tomáš » stř 11 kvě, 2011 7:56 am

Rtep píše:Pro upřesnění. Jedná se o prostory Katolického domu kde je velký sál a menší přísálí možno od sebe oddělit.Objekt je umístěn na náměstí s přímým příjezdem a možností parkování a MHD je naproti.Restaurace je hned vedle alias Žebětínský dvůr 5 druhů piva včetně Edelweissbier, druhá restaurace s vlastním funkčním pivovarem je cca 200 dále.

To je odbočka před zastávkou jak jsou hasiči? mě osobně se žebětín zamlouvá už jen proto,že to mám kousek ...a co se týče pivovaru u Richarda rád bych tam konečně nakoukl :lol:
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod Rtep » stř 11 kvě, 2011 1:14 pm

Ano je to tak je to na návsi za hasičama tam jak je průchod. Zajišťuji podrobnosti a hlavně bude nutné tak do týdne dvou mít termín pokud by to mělo být tady. Co se týče piva Richard :o bude stačit rychlá :lol: spojka :lol: s džánkem :D :D bohužel trubky nestačíme položit :roll: :roll: :mrgreen: , ale od vedle to dokáži zařídit v točeném stavu :idea: a ve skle :!: .
Rtep

PředchozíDalší

Zpět na Region Morava