Novinky v TT na rok 2011

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Novinky v TT na rok 2011

Příspěvekod radekkrupka » pon 28 bře, 2011 5:19 pm

V&V je bohužel trochu jiná cenová... i když modely jsou asi kvalitní... je to holt "malosérie".
radekkrupka

Příspěvekod Colonel32 » ned 03 dub, 2011 7:13 pm

V PDF ceníku Loco se místo cisterny Druchema objevila cisterna Dehtochema.
Colonel32

Příspěvekod radekkrupka » ned 03 dub, 2011 8:14 pm

Takv novinkovém katalogu Herpa jsem nic o embéčku ani o gazíku v téčku nenašel, nicméně Herpa udělá znovu Volhy M21 v jiných barvách - tentokrát žádné VB ani taxi, ale civilní auta v béžové a šedé barvě.
Viz http://catalog.lokshop.de/HER/2011/herp ... _07-08.pdf (poslední stránka).
radekkrupka

Příspěvekod Peter.sid » ned 03 dub, 2011 8:23 pm

v modelshop Sebnitz zasvietili na zeleno Rosnicky od tillig-u
Je tam 710 zelena vo verzii ZSR
a druha T334.024 CSD tiez zelena.
Verziu CSD beriem hned. Len sa obavam, co na tom modely vlastne za tie dva roky zrekonstruovali. :lol:

Peter
Peter.sid

Příspěvekod Eda1975 » pon 04 dub, 2011 6:21 am

Cenu :wink:
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod VikyV » pon 04 dub, 2011 6:44 am

Peter.sid píše:v modelshop Sebnitz zasvietili na zeleno Rosnicky od tillig-u
Verziu CSD beriem hned. Len sa obavam, co na tom modely vlastne za tie dva roky zrekonstruovali. :lol:

Peter

Asi je proč se obávat. Pátral jsem u prodejců po informaci, zdali je nový model osvětlen či není. Bude vybaven 5-pólovým motorem. Přímo u Tilliga je označen pouze s přípravou na digitál, bez kinematiky. U jednoho prodejce informace, že je model neosvětlen u druhého, že je osvětlen a že tu informaci má přímo od Tilliga. A tak jsem se zeptal Tilligů sám a dostal jsem následující odpověď :

Dear Mr. Viky,

thank you very much for your mail.
We regret, but the new models of the t334 are not equipped with front and rear lights.

Best regards, Uwe Hoffmann

Takže....bohužel, dva roky "práce" na novém modelu zřejmě nebudou úměrné výsledku :cry:.
VikyV

Příspěvekod jakubklouda » pon 04 dub, 2011 12:44 pm

VikyV píše:

Peter

Asi je proč se obávat. Pátral jsem u prodejců po informaci, zdali je nový model osvětlen či není. Bude vybaven 5-pólovým motorem. Přímo u Tilliga je označen pouze s přípravou na digitál, bez kinematiky. U jednoho prodejce informace, že je model neosvětlen u druhého, že je osvětlen a že tu informaci má přímo od Tilliga. A tak jsem se zeptal Tilligů sám a dostal jsem následující odpověď :

Dear Mr. Viky,

thank you very much for your mail.
We regret, but the new models of the t334 are not equipped with front and rear lights.

Best regards, Uwe Hoffmann

Takže....bohužel, dva roky "práce" na novém modelu zřejmě nebudou úměrné výsledku :cry:.

Pokud chcete, tak muzu hodit fotku noveho pojezdu... Jezdi pekne a tise... Kupoval jsem si startset s rosnou a tohle bylo pekne prekvapko, ze ma uz uplne novy pojezd a pripravu na digital... Motorek je tam nejaka mala mashima se setrvacnikem..
TT - IV. a V. epocha
jakubklouda.rajce.idnes.cz
jakubklouda

Příspěvekod radekkrupka » pon 04 dub, 2011 1:18 pm

jakubklouda píše:Pokud chcete, tak muzu hodit fotku noveho pojezdu... Jezdi pekne a tise... Kupoval jsem si startset s rosnou a tohle bylo pekne prekvapko, ze ma uz uplne novy pojezd a pripravu na digital... Motorek je tam nejaka mala mashima se setrvacnikem..

Tzn. že má i nové zpřevodování? Pokud vím, tak ta stará jezdila jak namydlený blesk... na vlastní oči jsem ale viděl pouze starší start verzi.
radekkrupka

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pon 04 dub, 2011 1:40 pm

tak tu fotku sem dej a třeba video taky dík
mám tu starší červenou ze start setu poslední vydání ČSD a jezdí dobře a tiše jen ševelí :wink:
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Peter.sid » pon 04 dub, 2011 3:00 pm

To znamena ze ma novy pojazd? Ako je to so spriahlom? Davnejsie som cital nejaku recenziu (tusim na trainmanii) a tam bolo pisane, ze vyhadzuje vozne na zakrutach. Tiez tam bolo cosi o pojazde, a o odsustruzeni okolkov zo strednej napravy.

Pytam sa len preto,ze ja mam skoro vsade EW1 a bojim sa ze mi to bude pri pomalej jazde zastavovat.

Ale ved uvidime, dalsi CSD model, ja som len rad. Este keby niekto sa niekto pustil do Bardotky? Alebo MTB ju bude definitivne robit?

Peter
Peter.sid

Příspěvekod Jarda H. » pon 04 dub, 2011 5:14 pm

Tkadlec Jaroslav píše: ..... starší červenou ze start setu poslední vydání ČSD a jezdí dobře a tiše jen ševelí :wink:

Mohu osobně potvrdit, mám stejnou zkušenost (nákup cca r. 2007) .....
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Jarda H. » pon 04 dub, 2011 6:43 pm

Colonel32 píše:V PDF ceníku Loco se místo cisterny Druchema objevila cisterna Dehtochema.

Otázka je, zda jde novinku ?! Možná jde jen o obnovenou výrobu modelu, co tu už byl ?! Vycházím z obrázků skladu šumperského webu TT-modely, kde je skladem cisterna Druchema (na těle nádrže žlutý obdélník Druchema), 2 varianty brzdařských budek a taky cisterna Dehtochema - dde facto to samé, jen bez obdélníku (nápisu Druchema). Podle těch fotek - že už je mají na webu - myslím, že nejde o novinku :wink:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod lisacik » úte 05 dub, 2011 3:22 pm

Peter

Dnes som bol u predajcu v Bratislave a prave preberal zasielku s Rosnickami (CSD a ZSR)
Jano
lisacik

Příspěvekod blekk1 » úte 05 dub, 2011 5:58 pm

Chlapi, mohli by ste teda niekto odfotit ten pojazd T334 a poslat foto? Vdaka
blekk1

Příspěvekod Radek Strnad » stř 06 dub, 2011 8:33 am

Peter.sid píše:To znamena ze ma novy pojazd? Ako je to so spriahlom? Davnejsie som cital nejaku recenziu (tusim na trainmanii) a tam bolo pisane, ze vyhadzuje vozne na zakrutach. Tiez tam bolo cosi o pojazde, a o odsustruzeni okolkov zo strednej napravy.

Pytam sa len preto,ze ja mam skoro vsade EW1 a bojim sa ze mi to bude pri pomalej jazde zastavovat.

Ale ved uvidime, dalsi CSD model, ja som len rad. Este keby niekto sa niekto pustil do Bardotky? Alebo MTB ju bude definitivne robit?

Peter

Já jsem měl před několika lety několik těchto mašinek a EW1 byl pro ně problém.Používal jsem ale staré dekodéry Lenz LE520.A ty neměly kondenzátorek nebo co tam je místo Power1.Pak jsem dal dekodéry KUEHN a problém se výrazně zmenšil.U Lenzových dekodérů je tohle myslím značný handicap.Power1 se ne všude vejde,je drahý a když to může mít KUEHN v dekodéru,nevím proč LENZ ne a musíš si koupit drahý Power1 nebo si toto zařízení vyrobit,ovšem problém s prostorem tím nemizí. Chce to mít natřené části srdcovek vodivým lakem a mít je vybroušené,aby oproti kolejnici netvořily schod.Pak je to spolehlivé i při malých rychlostech.Tato nová verze bude mít lepší motor,předpokládám,že i nějaký ten setrvačníček a snad pohon všech náprav,když se na tom tak usilovně makalo takovou dobu.Ovšem neexistence osvětlení,to je fakt na ránu pěstí.V dnešní době model od renomovaného výrobce bez takovéto samozřejmosti...... :roll: Osvětlovací plato od KOCHa do této loko stojí 15€.Je tam i červená.Uvidím,jestli bude použitelné i na tuto novou verzi.Pokud ne,tak nezbývá než SMD a domácí dobastlení nebo je tu šance pro naše malovýrobce.
KYKLOP68
Radek Strnad

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)