Moduly Brno

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: MODULY_TT_ BRNĚNSKO

Příspěvekod depo201 » sob 12 bře, 2011 12:23 pm

večer jsem nechal odstavenou soupravu, ráno vstanu a .... :shock: :shock: :shock:
http://img853.imageshack.us/f/dscn4467.jpg/ darebáci :cry: :D

.. bude to vpuštěno na trať kolegové?

já jestli mám pokračovat v patině.... :roll:
depo201

Příspěvekod depo201 » ned 13 bře, 2011 6:53 am

ani když k tomu přidám brejle od Kuehna? :roll: :mrgreen:

nemá doma někdo rychlíkáče DR které nepotřebuje? potřeboval bych kvalitní podvozky, které upravím pozděj na krátké spřáhlo
depo201

Příspěvekod MirekTT » ned 13 bře, 2011 7:48 am

Všichni zde mlčíme, protože běháme po světě a scháníme rychlíkáče, abys nám je taky napatinoval :lol:
Ne vážně, vypadají výtečně. Sprejeřinu jsi štětcoval, nebo je to obtisk? I ta rezivější střecha je super. Asi půjdu k tobě do učení.
A celkem se těším na Lubomírův výraz ve tváři, až mu s touhle soupravou vjedeš do Hevlína :mrgreen: :lol:
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod depo201 » ned 13 bře, 2011 5:23 pm

nooo, to jistě :D

sprejeřinu dělal kamarád co se tím živí, maluje hospody a co kdo si přeje... :)

patina se mi právě nelíbila, tak jsem vzal nitro a zkusím to ještě jednou. olejovka šla dolu i po pul roce jen lehkým setřením.

chtěl bych naznačit žebrování, ale zatím se mi to nedaří ani pistolkou, ani štětcem ... nicméně utřít se to dá vždycky :) a dokud to nevyžere střechu, můžu zkoušet ;)
depo201

Příspěvekod mlha » ned 13 bře, 2011 5:53 pm

šetři si ruky,v nedělu ti dovezu slíbené čela....
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod airwar » ned 13 bře, 2011 7:32 pm

depo201 píše:ani když k tomu přidám brejle od Kuehna? :roll: :mrgreen:

nemá doma někdo rychlíkáče DR které nepotřebuje? potřeboval bych kvalitní podvozky, které upravím pozděj na krátké spřáhlo

Co si představuješ pod pojmem kvalitní podvozky? Tyhle vozy měli budto celoplastové podvozky (BTTB) a nebo kombinaci plast-kov (Zeuke), jediná úprava kterou se vzhledem ke kvalitě těchto vozů vyplatí udělat je odvrtat odvory pro kovová ložiska a nainstalovat kovová kolečka, to se dá zvládnout v cenové relaci do 100 kč na vagon. Instalace kynematiky a krátkého spřáhla je také možná, ale to do toho vrazíš dalších cca. 200 kč a moře času který také není zadarmo. Celkem tedy zainvestuješ cca. 300 kč a výsledkem bude vzhledově nemodelový vagon s dobrýma jízdníma vlastnostma.

Sám jsem o modernizaci těchto vozů uvažoval. zvažoval jsem i možnosti výměny bočnic za leptané bočnice od DK-model (300 kč na vůz) takže bych mohl mít i skříň z 10 okny, 11 okny, služební vozy Bsa a BDa, či restaurační BRam, ale celá ta sranda by stála jak nový vůz od Tilliga či Kuehn a přitom by tam pořád byl ten rozměrový deficit, stará ypsilonka od BTTB je o cca. 12 mm kratší a 2 mm širší.

Pravda je, že jakmile se mě dostali po novém roce do ruky první vozy od Kuehn tak jsem na jakoukoli modernizaci těchto vozů rezignoval, nestojí to za to, ani finančně, natož časově.
Naposledy upravil airwar dne pon 14 bře, 2011 8:18 am, celkově upraveno 3
TT, I a II. epocha, jihomoravská lokálka, začátek dvacátého století
airwar

Příspěvekod freekey » pon 14 bře, 2011 5:34 am

mlha píše:šetři si ruky,v nedělu ti dovezu slíbené čela....

Čtu dobře, že tu někdo prodává čela?
Https://www.kolejiste.cz
freekey

Příspěvekod depo201 » pon 14 bře, 2011 6:10 am

freekey píše:
Čtu dobře, že tu někdo prodává čela?

Tohle jsou v mlhově (ne)modelové velikosti ;), naše budou do 14 dnů vypálená.
airwar píše:Pravda je že jakmile se mě dostali po novém roce do ruky první vozy od Kuehn tak jsem na jakoukoli modernizaci těchto vozů rezignoval, nestojí to za to, ani finančně, natož časově.

Tome, a ČSD varianta bude?

Jinak máš pravdu, ale já nerad cokoliv v českém značení prodávám... takže ložiska a šachty ano. Možná dokoupím jeden, nebo dva Tilligovi B. Tyhle ABm jsou stejně v jedné soupravě spíš na hobby setkání :)
depo201

Příspěvekod airwar » pon 14 bře, 2011 8:28 am

depo201 píše:Tome, a ČSD varianta bude?

Jinak máš pravdu, ale já nerad cokoliv v českém značení prodávám... takže ložiska a šachty ano. Možná dokoupím jeden, nebo dva Tilligovi B. Tyhle ABm jsou stejně v jedné soupravě spíš na hobby setkání :)

No já mám doma zatím taky cca. 5-6 ks rychlíkáčů od BTTB, synovi to nevadí a na poježdění dobrý, maximálně je nen osadím kovovýma kolama a dám kovová ložiska a ještě nějakou dobu poslouží, ono prodat je je docela problém, na burze a aukru je toho mraky a vzhledem k tomu že je nemám v top stavu, tak by to bylo tak 50-100 kš za ks pokud bych měl štěstí na potrhlího kupce, takže je nechám doma na dojetí.

No Tillig by měl mít IV epochu už letos (pokud už něco nemá), Kuehn má 1 třídu (9 oken) a ještě by letos mělo být 2. třída (10 oken) a nějaký služebák - vše pátá epochu, IV epocha by měla následovat, ale podle mě se jí dočkáme nejdříve na konci roku 2012, něco jsem i zaslechnul že by Kuehn chtěl do budoucna jít i do Bardotky, případně do nějakého motoráku, nejspíše M 296 z přelomu III a IV epochy, dokonce se snad uvažuje o nějakém setu ve spojení s rychlíkáči tak jak to jezdilo jako Windobona v polomáčeném nátěru, ale to je věc vzdálené budoucnosti. Bohužel Törsten Kuehn je velice precizní pokud jde o kvalitu modelů, ale také velice pomalý.

Já si každopádně počkám, zatím mám co dělat a na počeštění také mám hafo vozů, například tyto předválečné rychlíkáče:

http://www.vlacky.com/katalog/foto/02.0 ... 000074.jpg
airwar

Příspěvekod MirekTT » pon 14 bře, 2011 8:32 am

airwar píše:Já si každopádně počkám, zatím mám co dělat a na počeštění také mám hafo vozů, například tyto předválečné rychlíkáče:

http://www.vlacky.com/katalog/foto/02.0 ... 000074.jpg

Tento styl osobáků se mi též hodně líbí. Časem uvažuju o sbírce těchto vozidel.
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod airwar » pon 14 bře, 2011 10:44 am

MirekTT píše:http://www.vlacky.com/katalog/foto/02.02.06/00000074.jpg

Tento styl osobáků se mi též hodně líbí. Časem uvažuju o sbírce těchto vozidel.

Já už pomalu začal zbírat, zatím mám dva, čekám ještě na 1-2 kousky plus služební. Vůz spadá do druhé epochy s tím, že se občas na české území dostaly a po válce mělo být snad několik kusů i ve službě ČSD, ale kdo ví jestli přesně tento typ a jak dlouho. Ale tím jestli zrovna tento typ vozu u nás jezdil se vzhledem k tomu co se dá sehnat moc netrápím, do mé třetí epochy to pasuje. :D

Tillig ho svého času měl v několika verzích jako ČSD a v jedné verzi jako Pražská příměstská doprava, ty jsou ale nesehnatelné a pokud se někde objeví, leze cena do závratných výšin. Takže kupuji ty německé, rakouské a podobně a až bude čas budu nejspíš počešťovat (pokud tedy Tillig neudělá další sérii těch českých). Myslím zže tyhle vozy ve spojení z nějakou delší párou (němka, skoroněmka) budou vypadat skvěle.
airwar

Příspěvekod depo201 » pon 14 bře, 2011 1:43 pm

depo201

Příspěvekod airwar » pon 14 bře, 2011 2:08 pm

depo201 píše:http://www.modellbahnshop-lippe.com/produkt/Tillig/4-3-001003-61269-0-0-0-12-4-2-0-gatt-gb-p-0/ein_produkt.html

Ano, o něm vím, chystají jak 9 okenní verzi 1/2. třídy, tak tuto 10 okenní pro 2. třídu, je to novinka 2010, ale výroba by údajně měla proběhnout v 3. respektive 4. čtvrtletí 2011. U mě je to na hraně epochy, a tak zatím váhám, ale pravděpodobně si nějaké taky pořídím, i když možná počkám na vozy od Kuehn.
airwar

Příspěvekod MirekTT » čtv 17 bře, 2011 4:05 pm

Hirschmann: mýtus, drahý luxus, nebo výtečný pomocník? Posuďte sami: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07489.jpg
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod Tomas_C. » čtv 17 bře, 2011 6:04 pm

MirekTT píše:Hirschmann: mýtus, drahý luxus, nebo výtečný pomocník? Posuďte sami: http://mirektt.rajce.idnes.cz/Ruzne/#DSC07489.jpg

Jojo Mirku mám s nimi také velmí pozitivní zkušenost...sice dražší ale kvalitativně to vyváží...
TT, V-VI epocha,CZ-DE příhraničí,
http://model-railway.webnode.cz
www.ModulyBrno.cz
Tomas_C.

PředchozíDalší

Zpět na Moduly