Reklamace Roco

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Reklamace Roco

Příspěvekod Jarda H. » pát 04 bře, 2011 8:14 pm

andy píše:Pánové promiňte mně, ale tato diskuze začíná tak trochu připomínat tzv. mlácení prázdné slámy :o . .....

Tak nějak :roll: .... připomíná mi to zbytečné příspěvky v jiném vláknu :!: Jasné je to, že některé modely Roco v TT jsou poruchové (sergej, BR18, brejlovec) - dokázáno řadou příspěvků, anketou, natočeným vdeem atd., navíc z několika stran potvrzení, že Roco bylo informováno o problémech a né že néééé ....... zkrátka aniž bych chtěl stranit (zatím oficiálně nevyráběným) modelům brejlovce od Kuehna a MTB, zkrátka Roco reklamujte přes prodejce !!! Taky mi připadá zbytečné rejpat ae v modelu za pár tisíc s nejistým výsledkem !!

Aniž bych tohle téma chtěl zamknout, zkuste se zamyslet a přibrzdit opakující se věci, je to tu už tak dost nepřehledné ! Diskuzní fórum je sice od slova diskutovat, ale opakovat to samé stále dokola :wink: ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Rudolf » pát 04 bře, 2011 9:04 pm

Souhlas s moderátorem.

Mě osobně by spíše zajímaly zkušenosti s tím, jak se reklamace podařila či nepodařila. Pochlubte se...
Rudolf

Příspěvekod olik » pát 04 bře, 2011 9:52 pm

kdyby jsi cetl vse tak vis ze ma reklamace dopadla OK ,ale me neblbnul motor ale barva :lol: :lol:
olik

Příspěvekod olik » pát 04 bře, 2011 9:56 pm

Me jen stve ze tady jeste nikdo nerekl ze je ten model v poradku :!: :?: :!: kazdej to jenom hani :oops: nejdriv vsude same chvaly a ted.......
olik

Příspěvekod andy » pát 04 bře, 2011 10:14 pm

Vzhledem k tomu že toto vlákno se má týkat především reklamací, tak chválu bych zde asi nehledal :wink:
andy

Příspěvekod freekey » sob 05 bře, 2011 3:20 am

Model z reklamace z5 a vůbec na něj nesáhli, takže si udělá další výlet do Rakouska a pokud to ani tentokrát nedopadne, ta 3. výlet bude už ten poslední, z5 už se nevrátí. Buď tam dají pořádný motor nebo mají smůlu :!:
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod Jarda H. » sob 05 bře, 2011 9:01 am

Ne všichni navštěvují stránky trainmaniaka (mimochodem hóóódně dobré a zajímavé), takže nesledují průběh ankety kolem Roco. A tak si dovolím průběžnou informaci, stav ankety v SO 5.3., cca 10 hodin dopoledne :

1) sergej : 95 majitelů / 57x problémy byly nebo stále jsou .... dost hustý poměr :cry:
2) pára BR18 : 13 majitelů / 3x problémy byly nebo jsou
3) brejovec : 75 majitelů / 48x problémy byly nebo jsou :oops: ..... taky dost nepříznivý poměr
POZN. a to jde výslovně dle ankety o jízdní problémy !!

Že by ani tyhle čísla Rocu nic neřekly ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Trainmaniak » sob 05 bře, 2011 9:37 am

Kluci, myslím, že už se nám to moc nepohne. Poměr zůstane +/- stejný. Stav v sobotu o půl hodiny později. :) Čísla vpravo dole vykreslují poměr neproblém/problém bez ohledu na trvání. Řekl bych, že je to celkem alarmující.

Obrázek
Trainmaniak

Příspěvekod Martin HO » sob 05 bře, 2011 12:51 pm

Skoda že p. Pokorný z ROCO nečte forum.
Martin HO

Příspěvekod vlk30 » ned 06 bře, 2011 9:31 pm

Jen by me zajimalo kdyby takove pomery problemu byly u jineho zbozi zda by vyrobce nahodou nezkrachoval.Jinak nevim kdo by to Rocu mel dat na vedomi aby se chytli za nos,kdyz udajne jejich zastupce pro CR dela ze o nicem nevi.
vlk30

Příspěvekod Martin HO » stř 09 bře, 2011 12:32 pm

Psal jsem e-mail p. Pokornému z ROCO, nejprve kvůli dlouhým lhůtám dodávek ND na ROCO modely a poté i ke klesající kvalitě výrobků ROCO. Oponuje, že modeláři výrobky ROCO nereklamují.
Sice jsem mu odpověděl, že modelář chce model české lokomotivy a ne peníze, takže "zlaté české ručičky" to nakonec opraví. Ale rozhodně si myslím, že i výsledek ankety u Trainmanie by mu měl bý poslán.
Martin HO

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 bře, 2011 1:29 pm

Martin HO píše:Psal jsem e-mail p. Pokornému z ROCO, nejprve kvůli dlouhým lhůtám dodávek ND na ROCO modely a poté i ke klesající kvalitě výrobků ROCO. Oponuje, že modeláři výrobky ROCO nereklamují.
Sice jsem mu odpověděl, že modelář chce model české lokomotivy a ne peníze, takže "zlaté české ručičky" to nakonec opraví. Ale rozhodně si myslím, že i výsledek ankety u Trainmanie by mu měl bý poslán.

Chlapi, dal jsem na http://www.trainmania.info ještě jednu anketu, která zjišťuje, kolik z nás model reklamovalo. uvidíme, třeba se ukáže, že reklamace byly.
Trainmaniak

Příspěvekod pekl024 » stř 09 bře, 2011 2:39 pm

Nezlobte se na mě , ale trochu nechápu jak ty reklamace řešíte. Pokud si koupím výrobek a není funkční, odnesu nebo pošlu na reklamaci. Buď opraví nebo vrátí peníze a koupím si jiný kus. Když si koupíte pračku a nebude fungovat správně, tak ji taky rozeberete? Pokud něco rozeberu tak je to zásah a následná reklamace nemusí být uznána z důvodu neodborného zásahu.

Vím , že mě za to sežerete, českých modelů je málo , ale pochybuji , že Roco nebude mít model na eventuální výměnu.
pekl024

Příspěvekod radekkrupka » stř 09 bře, 2011 4:25 pm

pekl024 píše:Nezlobte se na mě , ale trochu nechápu jak ty reklamace řešíte. Pokud si koupím výrobek a není funkční, odnesu nebo pošlu na reklamaci. Buď opraví nebo vrátí peníze a koupím si jiný kus. Když si koupíte pračku a nebude fungovat správně, tak ji taky rozeberete? Pokud něco rozeberu tak je to zásah a následná reklamace nemusí být uznána z důvodu neodborného zásahu.

Vím , že mě za to sežerete, českých modelů je málo , ale pochybuji , že Roco nebude mít model na eventuální výměnu.

Např. když vyšel první Sergej (679.1006), tak se vyprodal tak rychle, že nikde nebyl k sehnání (a Roco nedělá na rozdíl od Tilligu tentýž model znovu). Tehdy jsem se modlil, aby můj Sergej byl v pořádku, protože bych dostal zpět jedině peníze. To ještě nebylo o dalších modelech ani slechu. Dnes už je situace krapet jiná.
radekkrupka

Příspěvekod Martin HO » stř 09 bře, 2011 5:21 pm

Pavle, jak jsem četl ty závady jsou nepravidelné a takové se hůř reklamují.

Ale hlavně když už má našinec po létech českou mašinu, tak nechce nazpět peníze, jak nabízel p. Pokorný, ale mašinu, která by mu jezdila. Tak holt zase volí radši zkušenosti kamarádů + šikovné ruce a DO DO.
Martin HO

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)