Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod Hříbek » stř 16 úno, 2011 10:12 am

Trainmaniak píše:Podle mě ví výrobce moc dobře, proč ho máme nechat 2x půl hodiny zajíždět. Někdy je to ještě málo, některé exempláře "si říkají" o víc. Kamarádova "Plzeňáka" jsme zajížděli asi hodinu a půl.

Hmmm. Zajíždět, nezajíždět. Je to přece Roco, nebo už ta značka neznamená to, co dřív?
Mám např. od Pika Tauruse, Herkula i šestikoláka a jezdily hned perfektně a to jsem do nich vecpal hnedka dekodéry, ani na analogu nebyly a cena je poloviční.
Tillig Hektor i Desiro taky v pohodě, Herkules od Kuehna jakbysmet.
To jen tak namátkou nejnovější modely z posledních asi dvou let.
Z dřívějška mám od Roca Ragulina a maličkou BR 80 a byly hned digitalizovaný a o nějakém zajíždění
nebylo ani řeči, jezdily hned O.K. Sergeje už jsem musel trošku prohnat, než se usadil...
Mám dojem, že Roco jde v posledních pár letech s kvalitou dolů. Mám pár signálů i od Hánulkářů, tak nevím.
Dneska jsou přece výrobní technologie daleko přesnější a materiály kvalitnější, takže by ta přesnost převodů měla být lepší, ne?
Docela by mě zajímal názor pana Báni, jestli se máme připravit taky na zajíždění jeho Brejlí :wink:
Hříbek

Re: Brejlovec Roco ČSD versus MTB

Příspěvekod radula63 » stř 16 úno, 2011 5:37 pm

To Hříbek
Jelikož spolupracuji s KŽM Praha3 a tudíž se dobře znám i s p. Báňou a byl jsem na několika jejich výstavách jako spolupořadatel, tak v Ostravě (a pak i v Prostějově) se "brejle" vyndaly na koleje a jezdili OK celou výstavu. A to v Ostarvě jezdil v pátek jen jeden, v sobotu ráno Víťa složil ze součástí druhého a zajíždění nebylo třeba. Jezdili oba absolutně bez problému.
Už se těším na "brejláky" od MTB.
P.S.
1) Pro šťouraly: Toto píšu jako svůj svobodný a osobní názor. Žádná skrytá reklama není v úmyslu. Porovnával jsem si oba modely ROCO versus MTB. I když ROKO je hezké, tak MTB se mi líbí o dost více.
2) Ani Hektora od Tilliga (co mám doma) zajíždět nebylo třeba.
Raďula63
MPK - moduly plzeňského kraje
KŽM Praha 3
Psi štěkají, karavana jede dál
radula63

Příspěvekod nalini » stř 16 úno, 2011 8:16 pm

Kolegové, modeláři. Je tu jedna mnohokrát vyřčená, ale nikdy nezodpovězená otázka :?: Proč modely Roco TT počínaje Sergejem, dále přes 18.201 a novým Brejlovcem konče, tak často kolísají v rychlosti při jízdě. Snad každý z nás se s tím už setkal. Kazí nám to radost z nového modelu a vzbuzuje obavy už jen při pomyšlení, že si pořídíme nějaký další :idea: . Myslím si, že by bylo vhodné požádat Michala Daleckého, jako správce tohoto fóra a jednoho z největších prodejců v ČR, aby se u firmy Roco zeptal za nás. Jako víceméně stálí zákazníci modelů této firmy na to máme právo. Myslím si, že spousta z nás už celou situaci vnímá jako hazard s naší důvěrou. Pokud se mnou někdo z vás souhlasí, prosím, podpořte mně. Třeba si nás Michal všimne. Michale, díky předem :) A jestliže Roco odpoví a najde pro nás nějaké řešení, já osobně to budu brát jako projev vstřícnosti a úcty k zákazníkovi. Pokud ne, zřejmě mi to usnadní rozhodnutí, co si, v případě možné alternativy, pořídím příště. Díky :)
nalini

Příspěvekod vorech » stř 16 úno, 2011 8:33 pm

nalini píše:Kolegové, modeláři. Je tu jedna mnohokrát vyřčená, ale nikdy nezodpovězená otázka :?: Proč modely Roco TT počínaje Sergejem, dále přes 18.201 a novým Brejlovcem konče, tak často kolísají v rychlosti při jízdě. Snad každý z nás se s tím už setkal. Kazí nám to radost z nového modelu a vzbuzuje obavy už jen při pomyšlení, že si pořídíme nějaký další :idea: . Myslím si, že by bylo vhodné požádat Michala Daleckého, jako správce tohoto fóra a jednoho z největších prodejců v ČR, aby se u firmy Roco zeptal za nás. Jako víceméně stálí zákazníci modelů této firmy na to máme právo. Myslím si, že spousta z nás už celou situaci vnímá jako hazard s naší důvěrou. Pokud se mnou někdo z vás souhlasí, prosím, podpořte mně. Třeba si nás Michal všimne. Michale, díky předem :) A jestliže Roco odpoví a najde pro nás nějaké řešení, já osobně to budu brát jako projev vstřícnosti a úcty k zákazníkovi. Pokud ne, zřejmě mi to usnadní rozhodnutí, co si, v případě možné alternativy, pořídím příště. Díky :)

třeba je motorek od soli, jak to cestuje sem tam po moři :lol: :twisted:
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod nalini » stř 16 úno, 2011 8:45 pm

To: vorech
Děkuji za "odpověď" :D Ale už to slovo "třeba" na začátku značí, že jo to jenom Tvoje domněnka. A těch je tu už hodně. Mnohé z nás ale zajímá konkrétní řešení této záležitosti. Díky :)
nalini

Příspěvekod vorech » stř 16 úno, 2011 8:57 pm

nalini píše:To: vorech
Děkuji za "odpověď" :D Ale už to slovo "třeba" na začátku značí, že jo to jenom Tvoje domněnka. A těch je tu už hodně. Mnohé z nás ale zajímá konkrétní řešení této záležitosti. Díky :)

To bylo pro odlehčení :roll: moje doměnka je nečistoty na komutatoru a hlavne si sedají převody. Což nemění nic na té číně :D
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod TTmili » stř 16 úno, 2011 9:36 pm

No já tu myšlenku podporuju. Motůrkem to ale být nemůže, protože jak jsem již psal např. na ragulinovi ze stejné doby jako sergej se toto neprojevuje. Pokud je to převody tak to je hodně špatný, pokud něčím jiným tak mě samozřejmně také zajímá čím. A ač to kolikrát zajetím problémy zmizí, tak prostě za ty peníze (které oproti konkurenci ač nemá odpovídajícně kvalitní ekvivalent jsou dost vyšší) bychom měli dostat do ruky kvalitní model po všech stránkách (rozměry, zpracování, kvalita montáže nebo kvality jednotlivých dílů a konstrukce) a to se ROCU dle mě nedaří.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod radekkrupka » čtv 17 úno, 2011 6:13 am

Také bych byl zajímavý na stanovisko výrobce... podporuji :)
radekkrupka

Příspěvekod A2C » čtv 17 úno, 2011 8:38 am

Pridávam sa aj ja. Chcem to vedieť pretože ma nebaví pri každej príležitosti sa môjmu Sergejovi vyhrážať.
Obrázek
:lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Eda1975 » čtv 17 úno, 2011 8:40 am

nalini píše:Kolegové, modeláři. Je tu jedna mnohokrát vyřčená, ale nikdy nezodpovězená otázka :?: Proč modely Roco TT počínaje Sergejem, dále přes 18.201 a novým Brejlovcem konče, tak často kolísají v rychlosti při jízdě. Snad každý z nás se s tím už setkal. Kazí nám to radost z nového modelu a vzbuzuje obavy už jen při pomyšlení, že si pořídíme nějaký další :idea: . Myslím si, že by bylo vhodné požádat Michala Daleckého, jako správce tohoto fóra a jednoho z největších prodejců v ČR, aby se u firmy Roco zeptal za nás. Jako víceméně stálí zákazníci modelů této firmy na to máme právo. Myslím si, že spousta z nás už celou situaci vnímá jako hazard s naší důvěrou. Pokud se mnou někdo z vás souhlasí, prosím, podpořte mně. Třeba si nás Michal všimne. Michale, díky předem :) A jestliže Roco odpoví a najde pro nás nějaké řešení, já osobně to budu brát jako projev vstřícnosti a úcty k zákazníkovi. Pokud ne, zřejmě mi to usnadní rozhodnutí, co si, v případě možné alternativy, pořídím příště. Díky :)

Mě osobně už Roco ztratilo. Chtěl jsem mít mermomocí brejlovce - bleskovce, ale ne za cenu toho, že budu trnout, jestli se mu bude chtít jezdit nebo jestli bude mít své dny. Počkám, až ho vyrobí pan Báňa. Čekat jsem zvyklý :D
TT - analog - epocha V/VI - ČR

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz
Eda1975

Příspěvekod vorech » čtv 17 úno, 2011 12:09 pm

Podobné problémy měl i rubikon, modely se musely zajet, ale pak už fungovali, dnes už jsou pojezdy daleko lepší.
Chci se zeptat, se v tom už nějak ztrácím, když ROCO takhle zajedete, tak už jezdí pořád dobře nebo se ty problémy objevují pořád a nějak náhodně?
epocha V, VI DCC v TT
vorech

Příspěvekod vvitty » čtv 17 úno, 2011 3:30 pm

Zejmena u garazovych vyrobcu se pojezdy zajizdeji proto, aby si "sedly" prevody v pripade, ze se nepodari uplne dodrzet tolerance sestaveni (nebo jsou mirne nesymetricka uz samotna ozubena kola). U svych pojezdu co jsem stavel treba pro MUVky je ovsem obvykle alespon zakladnim zpusobem zajizdim uz sam, a vetsinou nejdriv pomoci mikrofrezky.
Ovsem pokud je tohle zkousnutelne u maloserii, obvykle modelu lokomotiv ktere jinak sehnat nelze, tak to urcite neni jev zkousnutelny u seriove vyrabene lokomotivy vyrobce zvucneho jmena.

PS: duvod samozrejme muze byt jinde, tento model jsem v ruce nemel a zrejme ani nechci :roll: , ovsem jmenovatel bude dost podobny - nekdo nekde neco odflaknul.
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod Hříbek » pát 18 úno, 2011 8:18 am

radula63 píše: Jelikož spolupracuji s KŽM Praha3 a tudíž se dobře znám i s p. Báňou a byl jsem na několika jejich výstavách jako spolupořadatel, tak v Ostravě (a pak i v Prostějově) se "brejle" vyndaly na koleje a jezdili OK celou výstavu. A to v Ostarvě jezdil v pátek jen jeden, v sobotu ráno Víťa složil ze součástí druhého a zajíždění nebylo třeba. Jezdili oba absolutně bez problému.
Už se těším na "brejláky" od MTB.
P.S.
1) Pro šťouraly: Toto píšu jako svůj svobodný a osobní názor. Žádná skrytá reklama není v úmyslu. Porovnával jsem si oba modely ROCO versus MTB. I když ROKO je hezké, tak MTB se mi líbí o dost více.
2) Ani Hektora od Tilliga (co mám doma) zajíždět nebylo třeba.

Ještě trošku z jiného soudku.
Jelikož se znáš s p. Báňou, jistě pro tebe nebude problém zjistit, jestli v ozvučených Brejlích bude stejný zvuk, jako v těch od Roca.
Podle toho, co jsem slyšel na netu, i když na videu je to zkresleno, tak zvuk v dekodérech ZIMO je perfektní.
A navíc Báňova zvuková verze je, alespoň podle toho co inzeruje na stránkách, o litřík levnější.
Jde o to, jestli copyright na zvuk vlastní ROCO, nebo ZIMO. Ve druhém případě by nebyl problém koupit od ZIMA samotný zvukáč už s nahraným zvukem a případně si ozvučit i vlastní starší Brejle.
Já třeba mám na pojezdu V 1OO jednoho Brejlovce, co jsem dělal z odlitku a určitě se jej nebudu zbavovat, už proto, že je to prostě můj vlastní výrobek a navíc jezdí slušně a docela dobře i vypadá.
Hříbek

Příspěvekod A2C » pát 18 úno, 2011 11:33 am

Hříbek píše:Jde o to, jestli copyright na zvuk vlastní ROCO, nebo ZIMO.

Ako som sa naposledy rozprával s Gabrielom a Petrom Mesárošovcami tak ten zvuk čo má Zimo a dáva ho Roco do svojich okuliarnikov je od Artolu, nastrihaný z originálnych nahrávok ktoré im Artol poskytol, i keď za to ako som naposledy počul ešte nedostali zaplatené, čo je ďalšia pekná vizitka Zimo resp. Roco. :roll: A nakoľko chlapci z Artolu sú seriózny myslím že nie je chyba na ich strane.
Súčasný stav nepoznám. Mohlo sa to už od konca Januára zmeniť, nechcem zavádzať.
Takže copyright vlastní Artol a nie Zimo ani Roco. A ak by pán Báňa chcel iste sa s chlapcami z Artolu dohodne. :wink:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Patrik Novák » sob 19 úno, 2011 9:28 pm

otřepy na čelech nemám , je vidět jen chyba ve slícování formy
otřep mám nad žaluziemi na straně výstupu na střechu
na jedné straně je poškozen rám , nad madlem/stupačkou nad světly , špatná montáž madla , z provozní vzdálenosti není vidět
stupačky na střechu jsou dost daleko od kastle , ostatní madla/stupačky OK
škoda těch ploutví u dveří
někde dříve byl dotaz na dvířka přes stupačky na střechu > dosazovány později v souvislousti s elektrofikací a zajížděním pod dráty , na fotkách je ještě kolem r85 některé loko nemají
Patrik Novák

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)