Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod Peter.sid » čtv 10 úno, 2011 8:04 am

caute

Jednoduchsia cesta ako reklamacia, je jednoducho nekupovat. Je na vyber, MTB a Kuehn. Tiez patrim medzi nedockavcov, ktory kupili od Roco. Ale stale mi tam blbnu svetla, skusal som aj ine dekodery, ale nepomaha. Asi pojde tam odkial prisiel..........alebo nech mi tam predajca osadi dekoder taky aby mi to fungovalo. Nechcem tym zasa tvrdit ze za to moze predajca..............

Ten pruh o ktorom sa pise mam aj ja ale je viditelny az pod lupou. Ako je mozne ze pri "zabehu" mi zrazu vyskoci ulozenie na jednom podvozku a taha len ten druhy??????????? A tie svetla, kapitola sama o sebe.

Pani z Rakuska a z Roco nas maju za obycajnych III triednych zakaznikov. Nech sa strcia do prde..... aj s takym modelom. Mam taky dojem ze aj ked si tuto diskusiu niekto od Roco precita, tak mu to aj tak bude jedno, zisky su skasirovane, peniaze na spravnom ucte, no a ked sa nam nepaci, nevadi, aj tak sme maly a neperspektivny trh..........A dokonca aj drzi zakaznici.....

Som znechuteny
Peter
Peter.sid

Příspěvekod Ferda » čtv 10 úno, 2011 9:17 am

Peter.sid píše: Jednoduchsia cesta ako reklamacia, je jednoducho nekupovat...

Nekupovat je jednoduché, ale neúčinné. Jediné čeho by se dosáhlo je, že už by žádné české ani slovenské stroje nebyly a nebylo by na co hubovat. Správně je koupit 10 kusů a 11 jich reklamovat. :mrgreen:
Peter.sid píše:... aj tak sme maly a neperspektivny trh..........A dokonca aj drzi zakaznici.....

S tím se dá taky polemizovat. čechy se slovenskem beru jako jeden segment trhu, který představuje populaci cca 15.000.000 lidí. Rakušáků je 8.000.000 a půlka jich je stejně z čech a ze slovenska. :lol:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod Peter.sid » čtv 10 úno, 2011 9:52 am

ja mam k najblizsiemu predajcovi cca 100 km. To mam za benzin asi 20 euro.
Ked mam dat 20 eur (pri kupe) a 20 eur (pri reklamacii) tak to teda pekne dakujem. :o
Radsej si kupim iny model, s ktorym budem mat radost a na tych 20 eur (co ma stala cesta) zabudnem.

Nech sa cele ROCO hanbi, mantaci...........
Peter.sid

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 10 úno, 2011 10:16 am

Ale abychom pořád jen neprskali a nenadávali (byť oprávněně), nutno řícti, že mu to jinak celkem sluší, ne? :) Na tomto záběru je přesazení vidět jen na straně u stromu, ale je na obou (na obou čtyřech).

Obrázek
Trainmaniak

Příspěvekod olik » čtv 10 úno, 2011 1:22 pm

Tak uz jsem hodinu doma z nemecka,brejlovec na me cekal u meho nemeckeho prodejce,nikdy tam model nevyndavam z krabky ani ho nenecham projet,prodejce je korektni a vzdy kdyz je problem tak bez reci reklamuje,mam to k nemu 20 km,takze zadna dalka a hlavne na mem modelu nejsou jeho otisky ,mastnota ci jine fuj....prvni co bylo kdyz jsem vytahl brejle z krabky a chytil ´ho za kapotu bylo ze telo normalne vyklouzlo samo ven,jeste ze jsem sedel spadl mi jen na stul,nasadim to nazpatek a ono to nedrzi zase :mrgreen: no kouknu do vnitr a okna nesedi jak maji :mrgreen: tak druhy pokus,kousek lepsi ale kryt nedrzi jak ma,obrousil jsem tudiz plosne spoje k hornimu reflektoru,pomohlo to sedlo to,kouknu z boku a je tam takova ta boule,proste to ve vnitr nesedne do tech zapatek,tak na ramu oriznu kousky plastu ktere podle meho nazoru prekazeji tomu zacvaknuti,ted uz to sedlo ale pri pohledu ze spoda mam pocit ze kastle a ram k sobe uz nikdy neprilnou a to uz asi obrousit ci orezat nepujde....jinak model jede super i hodne pomalu a pres EW1 coz ocenuji mam jich totiz 20 :mrgreen: ty predky jsou znat i na mem modelu ,treba to predloha mela take a proto to ma i model,kouknete na ty zive lokomotivy,jsou potlucene promackane atd aspon to je jako patina :lol: svetla opravdu kolisaji ale jen pri pomale jizde,jinak ale musim rict ze to neni takova hruza jak se rika,kouknete 2 roky nazpet,nikdo nevedel ze nejakej Brejlovec bude a kazdej ho delal doma a vysledky byly nekdy az otresne a naklady take nebyly zadarmo,vemte co na burzach staly tihle domaci Brejlovci :?: Ja rikam dobry sice ne SUPER ,ale dalsi bude Kuehn ten dle meho nazoru to zvladne urcite lepe,a do doby nez ho udela tak uz ani tahle debata nebude aktualni.....
Take jsem si k koupil ten set CSD + tanky :twisted: no to je neco....laufem muzete mirit az ke slunci,barva plast,potisk zadny,nalepky take zadne dokonce ani doplnky na zabezpeceni nakladu,krabka je otresna protoze kdyz dolepite dily tak ten vagonek zpatky nedate, neni na neho misto :lol: :lol: ale provozni cisla jsou kazde jine ,aspon ze tak,takze dnesni nakup 180€ a ja jsem na pochybach zda Roco nesmazu ........
olik

Příspěvekod Trainmaniak » pát 11 úno, 2011 4:16 pm

Včera večer u mě doma probíhaly jízdy Brejlovců. Kamarád přinesl svého "Plzeňáka". Také jsme jej zajížděli, také kolísala rychlost, dokonce více než u mého. Na nějakou dobu dokonce zpomalil z polovičního výkonu téměř na "rychlost kroku". Zajížděli jsem jej déle, než výrobce doporučuje, protože po té hodině to ještě nebylo ono. Ale nakonec si dal říct. No a když už jsem je měl oba doma, tak jsme také fotili. :)

Obrázek
Trainmaniak

Příspěvekod TTmili » pát 11 úno, 2011 5:49 pm

Sice to není k brejlovci ale je to k tématu kolísání rychlosti. Slíbil jsem že až mi dorazí sergej tak že dám vědět jestli kolísá. Nechci to zakřiknout ale vypadá to že jsem tentokrát trefil správný kus, zajetí provádím vždy hned po vybalení, na analogu na cca 90% výkonu, půl hodiny jedním směrem a půl hodiny druhým směrem. Po osazení dekodérem se mi narozdíl od prvního (T679.1006) neprojevilo žádné škubání ani spomalování. Takže vypadá to že to je opravdu kus od kusu a že to je spíš neopatrností montáže (např. při mazání?) než nějakou konstrukční chybou. Tímhle si u mě ROCO trochu šplhlo, ale faktem je že by se ty chyby prostě stávat neměli.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod A2C » pát 11 úno, 2011 7:11 pm

TTmili, pozor! ja som si tiež zakúpil T679.1021 a spomalenie sa prejavilo asi po 20 hodinách prevádzky!
Nekrič hop pokiaľ nemáš isto.
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod olik » sob 12 úno, 2011 11:26 am

Tak jsem byl dnes reklamovat Brejlovce myslel jsem si ze ja ho mam ok ,ale bohuzel od te doby co ctu v tomhle foru tak koukam na modely lupou :lol: no a na strese te zelene byly sedive fleky od toho jak se strikal spodek ramu.jeste ze to mam tech20 km k prodejci,sice na me koukal jako na blazna :lol: zavolal nejakemu cloveku co to ma u Roca na starost a ten rekl OK posilam jineho,tak jsem zvedav co prijde......
olik

Příspěvekod Patrik Novák » úte 15 úno, 2011 5:45 pm

tak jsem se také stal majitelem brejlovce 753 (upraveno),
půl dne jsem ho nechal aklimatizovat , postavil na koleje a pustil , pár kol na polovičku regulátoru do jedné pak druhé strany , pak naplno , zdálo se mi že jezdí docela pomalu po cca 20min dostal několik zrychujících tiků a jezdil tase pomalu po cca 40 min jsem ho pustil na druhou stranu bylo to zhruba stejné , pak se rozjel vyšší rychlostí nechal jsem ho cca 10min otočka a jezdil zas pomalu po5min zrychlil a při přepnutí směru jezdí až do plné rychlostí ( zatím)
Naposledy upravil Patrik Novák dne úte 15 úno, 2011 7:56 pm, celkově upraveno 1
Patrik Novák

Příspěvekod lisacik » úte 15 úno, 2011 6:38 pm

Patrik Novák píše:tak jsem se také stal majitelem brejlovce ,
půl dne jsem ho nechal aklimatizovat , postavil na koleje a pustil , pár kol na polovičku regulátoru do jedné pak druhé strany , pak naplno , zdálo se mi že jezdí docela pomalu po cca 20min dostal několik zrychujících tiků a jezdil tase pomalu po cca 40 min jsem ho pustil na druhou stranu bylo to zhruba stejné , pak se rozjel vyšší rychlostí nechal jsem ho cca 10min otočka a jezdil zas pomalu po5min zrychlil a při přepnutí směru jezdí až do plné rychlostí ( zatím)

A ktorej verzie 753, aleho 754?
Jano
lisacik

Příspěvekod kuba_THX » stř 16 úno, 2011 5:30 am

Neni to zpusobeno tim dekoderem? Mě to brejlovec dělá taky a ještě mi nezpomaluje plynule (jak kdy) jsou tam znát jakoby skoky. Jinak jsem s ním nadmíru spokojený zatím :)
Raději technika...
kuba_THX

Příspěvekod Trainmaniak » stř 16 úno, 2011 5:39 am

Podle mě ví výrobce moc dobře, proč ho máme nechat 2x půl hodiny zajíždět. Někdy je to ještě málo, některé exempláře "si říkají" o víc. Kamarádova "Plzeňáka" jsme zajížděli asi hodinu a půl.
Trainmaniak

Příspěvekod Peter.sid » stř 16 úno, 2011 8:34 am

caute

Pisal som niekde vyssie, ze moj okuliarnik ma problemy zo svetlami. Chcel som ho aj reklamovat, ale u predajcu isiel bez problemov, tak som hladal chybu inde......No a problem nakoniec bol v jednej napajacej kolaji na DCC. Na kolajisku ich mam 3. Dve napajacie kolaje pouzivam bezne. Tretia napajacia kolaj bude po dokonceni sluzit ako zalozna pripadne na programovanie novych loko. No a tato tretia napajacia DCC kolaj robila problemy. Mala na sebe nejaky kondenzator (bolo to take modre). Mala to len jedna s tychto 3 napajacich kolaji.
Zistil som to nahodou, ze na roznych usekoch sa spravala loko uplne inak. Tak som zobral klieste a to modre cudo som odcvakol. No a odvtedy je po problemoch. Loko chodi spolahlivo, svetla funguju ako maju. Vcera som zasa s nim chodil 45 min jednym smerom na 75% rychlosti a 45 min druhym smerom na 75% rychlosti. Nic zvlastne som si na chode lokomotivy nevsimol. Chodila plynulo.
Neviem co to modre "cudo" na tej napajacej kolaji bolo, ale 2 kolaje to nemali, jedna ano. Kupoval som vsetky 3 naraz u jedneho predajcu, cislo na krabici maju rovnake.........takze neviem.

Ked teda zhodnotim mojho okuliarnika tak to vyjde asi takto:
minusy
- zle docvaknute veko na prevodovke na jednom podvozku. Loko prestala tahat a dlho som skumal preco. Toto ma vytocilo :x
- pasik na celach (viditelny ale len s lupou)
- podla mna moc vystupene schody a madla na streche

+ po zacvaknuti veka na prevodovke paradne jazdne vlastnosti (loko sa nechveje, ide ticho)
+ celkom slusny tah, poradil si zo 100 napravami na stupani 4 cm na 1 meter
+ moznost osadit pluh bez diery na spriahlo
+ konecne T478 v CSD (cakal som na nu asi 25 rokov :D )

celkovo ten moj dojem je 75%. Ked si to porovnam so sergejom Roco (100%), ragulinom ROco (100%) a s hektorom Tillig(50%) tak je to celkom obstojne. To percentualne hodnotenie je take ako keby moje vysvedcenie

No a teraz uz len nejake tie spravne Y nakupit a ideme :D :D
Peter
Peter.sid

Příspěvekod Scoot » stř 16 úno, 2011 9:54 am

Moje brejle T478.3
Tak jsem toho brejlouna nedávno vytáhl a zajížděl jsem cca. půl hoďky, když tu náhle ouha a brejle stojí.
A to zajíždění bylo docela hlučné.
Co to? ....náprava s bandáží se protáčí (rukou).. Udělám rozborku aneb sundám karos a nad nápravou převodů není dekl docvaknutý na jedné straně. Domačkával jsem ho a nechtěl do sednout. Opravdu opatrně jsem ho pomocí malého šroubováčku vycvakl celý ven a všiml jsem si že je dekl naprasklý ve středu dělící roviny od jedné strany (ta prasklina je schovaná pod tišťákem)
číslo dílu 20 > schneckendekel Worm cover 130257
Nacvakl jsem ho pak zpět a teď už zase jezdí.
Možná by bylo dobré si ho objednat pro sychr do zásoby, až třeba brejlovci nebudou.
Scoot

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)