Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » stř 09 úno, 2011 11:32 am

no já to nemyslel zle a je to nedostatek Roca to dá rozum dá se to odstranit už před nástřikem to dá rozum ,no reklamovat to asi nepůjde se na to asi vybodnou ,ale opravit to jde to sem měl na mysli tím ,že je někdo modelář a vadí mu to tak si to opraví
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 12:01 pm

Já jsem modelář, vadí mi to, ale neopravím to, bo bych to ještě víc podělal. Vím, co si můžu dovolit. :)
Trainmaniak

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 09 úno, 2011 12:14 pm

Tak jde hlavně o princip,že?Za své peníze chce asi každý,perfektní výrobek.Myslím,že různých výrobků typu DODO(dodělej doma)jsem si užili v dobách hlubokého míru do sytosti :lol: Bohužel mám ten dojem,že se začíná projevovat přestěhování výroby kamsi na východ. :oops: jak jsem se již zde na fóru zmiňoval.No aspoň budou mít větší šanci tuzemští výrobci :mrgreen:
Mě to naštěstí tolik netrápí,jelikož už prdlajs vidím a pod lupou na to koukat nebudu,abych si nekazil radost :D Navíc dělám pouze parní trakci a na té černé se to ztratí. :lol: Navíc mám spíše Fleische než Roco,takže tak nějak doufám,že budou Němci větší puntíčkáři a ohlídají si to.Míra
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod TTmili » stř 09 úno, 2011 7:17 pm

Tak já si toho "nálitku" všiml, ale když mi bylo taktně naznačeno že na modely jen nadávám (nemůžu si pomoc, ten ROCO se mi prostě nelíbí) tak jsem raději už mlčel. Každopádně je fakt že to ROCO odfláklo jak jen mohlo, to mi nikdo nevymluví. Ovšem něco podobného je i na sergeji, tam jsou tyhle nálitky okolo reflektoru, a naopak prohlubně v místech kde má německá verze madla. A myslím že když jsme sergeje tehdy když byl žhavou novinou drbali, tak toho na něm bylo víc. Faktem je to že sergej je spracováním podle mě mnohem lepší než brejloun, ale za ragulinem taky zaostává.

Jinak k těm problémům s kolísáním rychlosti, je zajímavé že každému se projevují jinak (mě se na starém sergeji objevily asi po 3!!! hodinách jízdy, po kompletním, podle návodu provedeného zajetí, nový nevím, až přijde poreferuji) a hlavně se dají řešit mnoha způsoby. Docela by mě zajímalo co to způsobuje, když motor je stejný jako na ragulinovi, DPS taky moc odlišná není a v převodech bych to neviděl. Navíc na nových ragulinech se to prý neprojevuje.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod A2C » stř 09 úno, 2011 7:51 pm

No pre istotu som si pozrel svojho H0 okuliarnika, a tam to takmer nie je vidno.
A keď porovnám H0 okuliarnika za 164€ (289€ s zvukom) s TT okuliarnikom za 139€ (264€ so zvukom). Ako je možné že pri H0 sa do dá začistiť prípadne niečo s tým spraviť?

Naviac ja ako zákazník ktorý si každé € musím odpracovať rozhodne nemienim trpieť, že sa Rocu nechcela forma poriadne zostadiť a urobiť model ktorý odpovedá mojim 139€.
Ďaľšia vec, beriem kľudne aj možnosť modelu ktorý si dorobím sám avšak model ktorý si mám dorobiť sám rozhodne nesmie stáť 139€ a Keď už sme pri tom že Roco nevie dorobiť model tak nech ho ponúka ako nenafarbený ( s týmto už skúsenosť v USA majú) a v tomto prípade som ochotný si začistiť náliatky. Avšak ak vysolím 139€ za hotový model očakávam že na neho už nebudem musieť siahnuť. Takže jednoznačne by som im to vrátil.

S tým Sergejom TT som nad tým tiež premýšlal keď mi po pár hodinách začal kolísať našťastie sa umúdril a už sa to vôbec neprejavuje. klop klop. :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod freekey » stř 09 úno, 2011 7:52 pm

Tak jsem dnes brejle s belskem poslal na reklamaci, tak jsem zvědav, co s tím chlapci z Roca udělají.
https://t.me/pump_upp
freekey

Příspěvekod Trainmaniak » stř 09 úno, 2011 9:37 pm

freekey píše:Tak jsem dnes brejle s belskem poslal na reklamaci, tak jsem zvědav, co s tím chlapci z Roca udělají.

Tak nezapomeň dát vědět. Já mám obavu, že Ti prodejce maximálně vrátí peníze, protože neseženou žádného, kkerý bude čistý...
Trainmaniak

Příspěvekod Colonel32 » stř 09 úno, 2011 10:10 pm

Trainmaniak píše:Já mám obavu, že Ti prodejce maximálně vrátí peníze...

A místo Roco brejlovce si koupí Kuehna nebo MTB, tak v čem je problém :twisted:
Colonel32

Příspěvekod freekey » stř 09 úno, 2011 10:27 pm

Kuehena ještě nikdy nikdo neviděl, přesněji v Norimberku se návštěvníci kochali fantastickým modelem snad z odlitku z burzy. MTB už někdo sice viděl, ale jeho dostupnost je ve hvězdách.
freekey

Příspěvekod vlk30 » stř 09 úno, 2011 11:02 pm

Taky bych brejle od Roca nehanel mam je doma a nic extra mi na nich nevadi asi nejsem tolik narocny.Uvidim s cim prijdou dalsi vyrobci a pak se to da porovnat.Nemohu dopredu vedet od kereho budu kupovat dalsi,kdyz vlastne jeste nejsou seriove vyrobene.
vlk30

Příspěvekod Jarda H. » stř 09 úno, 2011 11:05 pm

freekey píše: ..... MTB už někdo sice viděl, ale jeho dostupnost je ve hvězdách.

Bohužel je tady už dost vaty :D a tak avízovaný termín brejlovce MTB ti asi unikl - březen/duben 2011 ! A protože pan Báňa zkoušel model v provozu (a dle vyjádření lidí, co ho viděli, jízdní vlastnosti byly dobré), tak věřím, že materiální a technické drobnosti budou vychytány a model bude dodán na trh v termínu. Zatím můžeme jen čekat ...
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod freekey » čtv 10 úno, 2011 12:10 am

A co takhle náhradní díly, ty také ještě nejsou? Nepotřebuji ani seznam dílů, vím přesně co chci :D Nemůžu totiž nikde sehnat Faustovku :cry:
freekey

Příspěvekod olik » čtv 10 úno, 2011 7:31 am

Dnes si jedu pro sveho Brejlovce do nemecka ,tak Vam potom napisu jak je to tam s kvalitou ju,jestli ho tam tedy rovnou nenecham,protoze fotky hovori jasne :| :mrgreen: jo jinak jsem si koupil elektroniku do 52 od tilliga a nejakej blbec tam obratil kabely,ja pul dne nemohl prijit na to proc to nejede no a pak ze zmetky ma jen roco.Koupil jsem si sedou 50 a tam byl vlas a Tillig rekl ze bohuzel jinou nema :!: :!: problemy jsou vsude jen se nesmime bat jim to poslat na reklamacku,kdyz se jim z 1000 kusu vrati 300 tak oni si daji priste pozor . takze hlavne se NEBAT ,vsak platime za 1 jakost
olik

Příspěvekod Jeff Hopper » čtv 10 úno, 2011 7:40 am

Správně - reklamovat reklamovat a reklamovat :!: :!: :!: :!: :!: :!: Jinak na mém blesku je to vpořádku. Tady je vidět(jak jsem již psal v předchozím příspěvku), že výstupní kontrola je pěkně na pendrek a pouští pěkný zmetky, nevim kam čuměj :shock: :shock: :shock: :? :?

Jinak co se týče kolísání tak můj brejlovec v pohodě. U sergeje sem zapřáhl 15 wapek a kroužil, až se mi ve stoupání zapnul kouřový generátor a od té doby v pohodě :lol: :lol:
Jeff Hopper

Příspěvekod Trainmaniak » čtv 10 úno, 2011 7:50 am

Já jsem si včera dovolil dosadit doplňky. Většina jich byla ulámaná z rámečků, volně ložená v sáčku, chybí mi jedna zkrácená vzduchová hadice (udělám ji z celé). Anténa šla v pohodě, drobný problém jsem měl s trubkami, ale vždy jen s pravou po směru jízdy. Ty prostě nešly zasadit nadoraz, takže bylo nutno je zkrátit asi o 1 mm. Hadice a šroubovky jsou osazeny bez lepení, což je u Roca celkem běžné. Pluh je přichycen dvěma šroubky a je možno jej nahradit za "bezdírový", ale to je info spíše pro ty, kdo jej ještě nemají a nenechali se od potencionálního nákupu modelu odradit tímto vláknem. :D Čas na další zkušební jízdy, abych ověřil a potvrdil fakt, že už rychlost nekolísá, jsem neměl, tak snad dnes.
Trainmaniak

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)