Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.
Dušan píše:V jednoduchosti a přehlednosti je síla. LEDky jsou různé i hranaté, určitě by jsi z nich mohl vytvořit světelné úseky v různých délkách, ale myslím, že to je naprosto zbytečné.Čím víc pak panel "svítí", tím se stává nakonec nepřehledným.LEDky zvol raděj s normální svítivostí.Já použil do skryťáku modré jasnější a moc to bije do očí.Signalizace výhybek jsem dal po jedné ledce do odbočky a přímo po dvou, kousek od sebe a bohatě to stačí.
Ondřej píše:LEDky jsou opravdu lacine. Tak co kolejove cesty naznacit nalepenim prouzku samolepek (nebo nastrikanim) a pak v urcitych rozestupech navrtat otvory o prumeru LEDky a ty tim prostrkat? Ledky se pak zapoji do sekci, ktere sviti soucasne a je hotovo
PetrL píše:Zamýšlím totální rekonstrukci ovládacího panelu, při které bych chtěl nahradit stávající klávesnice na kolejové schéma nádraží s optickou signalizací napájení kolejí, postavení vlakové cesty, obsazení koleje apod. Ceny Led diod, i dvoubarevných, mikrotlačítek a spínačů k tomu přímo vybízejí. Nejlepší by se mi jevilo provedení s prosvětlenými cestami. A tady bych potřeboval radu. Napadá mě jen řešení s prořezáváním cest na panelu a vsazováním pásků matného plexiskla. Pracnost je ale veliká a o dokonalém vzhledu mám jisté pochybnosti. Znáte něco lepšího?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků