Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

kolísání rychlosti brejlovce

Příspěvekod litice120 » ned 09 led, 2011 3:23 pm

Zdravím Vás všechny!

Tak jsem neodolal, a jakozto kovaný brejlofil jsem se rozhodl nečekat až na Kuehna a nechal si od Davida jednoho ROCO brejlovce poslat. Klucí jak já se těšil.

Zvuk je perfekt, brumlá hezky! Jen se mi zdá, že netočí otáčky dostatečně nahoru,když se přidává.

ALE - ouha! POMOŽTE - mašina mi kolísá v rychlosti...Psalo se tady o tom v souvislosti se Sergejem. TOho mám jednoho a jezdí OK. Ale brejlák hapruje az to trhá se soupravou. A to jede z kopce v nejakých 22,5promile...Víte nekdo co se s tím dá dělat???

Jinak, všechny co kritizujou, chci ujistit, že jsem moc rád, že po letech dlouho čekání máme konečně továrníka. Beru ho i se všemi hračkovými znaky, jako jsou ty ploutve kolem dveří a tak...ale než se dočkám pořádného modelu, bude tenhle jeden kousek chladit moji žáhu. Teda jestli mi nekdo poradíte c s tím kolísáním...

Paja Litický
litice120

Re: kolísání rychlosti brejlovce

Příspěvekod TTmili » ned 09 led, 2011 4:08 pm

Jarda H. píše:
litice120 píše: .... ALE - ouha! POMOŽTE - mašina mi kolísá v rychlosti... Psalo se tady o tom v souvislosti se Sergejem. ...

BUM, a je to tady :wink: Asi část modelů bude se stejnými problémy jako dříve sergeje ...

Koukám byl jsi rychlejší, ale vzal si mi to přímo z jazyka.... Býval bych to napsal stejně. Jak jsem říkal když se ty problémy objevovali i u vlajkové Téčkové lodi ROCO BR18 tak bych se hodně divil kdyby si na "hračce pro čecháčky" dali tolik záležet.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Re: kolísání rychlosti brejlovce

Příspěvekod litice120 » ned 09 led, 2011 4:13 pm

TTmili píše:
Jarda H. píše:
litice120 píše: .... ALE - ouha! POMOŽTE - mašina mi kolísá v rychlosti... Psalo se tady o tom v souvislosti se Sergejem. ...

BUM, a je to tady :wink: Asi část modelů bude se stejnými problémy jako dříve sergeje ...

Koukám byl jsi rychlejší, ale vzal si mi to přímo z jazyka.... Býval bych to napsal stejně. Jak jsem říkal když se ty problémy objevovali i u vlajkové Téčkové lodi ROCO BR18 tak bych se hodně divil kdyby si na "hračce pro čecháčky" dali tolik záležet.

:shock: :shock: :shock:
Chlapí, ale co s tím?

Pája
litice120

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod volda » ned 09 led, 2011 4:20 pm

Tak pokud to dělá ta pájecí pasta (nebo ochranný lak) na tišťáku (mám sergeje ROCO a ten mi to nedělá asi jsem měl štěstí) tak bych to zkusil vzít lihem a ten by to měl pustit.
volda

Příspěvekod Jeff Hopper » ned 09 led, 2011 4:30 pm

A nebo jak jsem již jednou psal a to neplatí jen pro cukání, ale i pro nedbalou montáž - prostě reklamovat :!: :!: :!: :!: Ono až se jim toho půlka vrátí, že tady něco a támdle něco tak si snad na to příště daj kluci montážnický pozor. :idea: :idea:

Jinak vzkaz pro vývojáře od ROCO - odvedli jste perfektní práci teď je akorát potřeba vyjít z kanceláře a těm na konečné montáži nakopat pořádně p.......l. :lol: :lol: :lol: :lol:

Andernfalls wird die Nachricht an die Entwickler von ROCO - Sie hat einen tollen Job ist im Moment nur noch das Büro und die in der Endmontage verlassen wirklich den Arsch zu treten.
Jeff Hopper

Příspěvekod TTmili » ned 09 led, 2011 4:31 pm

No nebo to jsou vzájmě ne příliš dobře usazené, a možná i zaolejované uhlíky vůči komutátoru. Pak pokud se nechceš hrabat v motoru (jakože nedoporučuju, málem jsem totiž tu pružinku u sergeje tenkrát nenašel) nezbývá než to vyjezdit. Nechat ho poskakovat tak hodinku dvě na jednu stranu (než se aspoň trochu sklidní) pak rozebrat, vyndat motůrek, zkusit jestli někudy nevypadne kus uhlíku, složit a nechat hodinku dvě poskakovat na druhou stranu. Pak opakovat rozebrání a vysypání motoru... Takový záběh je ale vhodnější (z vlastní zkušenosti) udělat v analogu a to bez digi dekodéru, nejlíp na tak třičtvrtě napětí z obyčejného trafa. Ono nějaké to kolísání, nevyhlazení a další věci které se projevují už na trafu to dokážou usměrnit líp než obdélník jeden jako druhý co jde z dekodéru.
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod radekkrupka » ned 09 led, 2011 4:52 pm

Nějak mi nejde do hlavy, jestli je takový problém chybu v konstrukci najít a v budoucnu se jí vyvarovat? U jednoho modelu budiž. U druhého je to s otazníkem (zvlášť u modelu cenové kategorie jako je BR18), u třetího na odstřel...

Za předpokladu, že se jedná o prkotinu v elektronice, nepochopitelné...
radekkrupka

Příspěvekod TTmili » ned 09 led, 2011 5:02 pm

Já bych spíš řekl že se opravdu jedná o chybu v montáži motůrků. Nevím čí motory používá Kuehn ale u Tilliga ani nikoho jinýho kdo používá Mashimy jsem neviděl že by se něco podobného dělo. Ale motůrek používá ROCO už od dob ragulina furt stejný takže to musí být opravdu asi až v montáži. Nemá náhodou někdo ragulina kupovaného teď někdy kde by byla jistota že byl vyroben po prvních sériích sergejů?
TT
DIGITÁL
TTmili

Příspěvekod Peter.sid » ned 09 led, 2011 5:40 pm

Ja mam ragulina z digitalneho startsetu kupovaneho cca v decembri 2009. V oktobri az novembri 2009 som kupil jedneho sergeja vo farbach DR a 3 vo verzii ČSD. A ani u jedneho sa mi neukazalo kolisanie rychlosti. Potom na jar 2010 (april) som kupil este dvoch sergejov CSD a jeden fungoval normalne, druhym trhalo ako so zdochynajucim konom. Po akomsi "zabehu" (chodil 3 hodiny jednym a 3 hodiny druhym smerom) sa to kolisanie rychlosti stratilo. Nic ine som s nim nerobil.
Takze kolisanie rychlosti bolo len u jednej, sest funguje normalne. Vsetky loko su digitalne ovladane, sergeje maju dekodery Kuehn a ragulin am dekoder tovarensky od roco.
Ale najhorsie jazdi hektor od tillig-u, ten nema v tomto "konkurenciu" tomu nepomohlo ani zopar hodin "zabehu". Pri nizsej rychlosti ho dost trasie a vybruje.
Peter
Peter.sid

Příspěvekod DS Model » ned 09 led, 2011 5:51 pm

Peter.sid píše:Ale najhorsie jazdi hektor od tillig-u, ten nema v tomto "konkurenciu" tomu nepomohlo ani zopar hodin "zabehu". Pri nizsej rychlosti ho dost trasie a vybruje.
Peter

Ahoj Peter,
s tím bych Ti možná mohl pomoct. Ozvi se mi, pokud budeš chtít, na můj e-mail modely@modelyasport.cz

Ahoj

David Strupp
DS Model

Příspěvekod Trainmaniak » ned 09 led, 2011 6:07 pm

TTmili píše:...nevím čí motory používá Kuehn ale u Tilliga ani nikoho jinýho kdo používá Mashimy jsem neviděl že by se něco podobného dělo...

Bohužel moje BR 56 a stejně tak 437 od Tilliga mi kolísají také. 437 dost extrémě, BR 56 je rozumnější, ale taky nic moc. A začaly to holky dělat až teď po 2-3 letech provozu. Br 86 má stejně starou a bez problémů. Ale to odbočuji od tématu: viewtopic.php?f=16&t=2332
Trainmaniak

Příspěvekod Pavel 152 » ned 09 led, 2011 6:13 pm

Dobrý den, téma kvality výrobků ROCO v TT mě dnes přimělo k registraci.
Mám delší zkušenosti s používáním el motorů v modelech železnic TT, používám značkové, ale i ty tzv noname z Číny. Kdysi se mi stalo, že modelář namazal el. motorek přípravkem WD a výsledek byl spálený komutátor.Nyní používám mazivo vazelinu s výbornými mazacími vlastnostmi- v těsných prostorách má kapilární tendenci pronikat dále. Větší množství, vyšší teplota při doporučeném zabíhání způsobila promaštění komutátoru s naprosto stejnými příznaky jako u modelů ROCO. Oprava odmaštěním pomůže krátkodobě,komutátor po kterém běží modrý el.oblouk je defitivně zničen,izolace se změní ve vodivou zuhelnatělou vrstvu. Tady žádné odmaštění nepomůže, po nějakém čase se bude závada opakovat a po vlastních zkušenostech doporučuji motorek vyhodit, kdo jej jen vyčistí, ten jej vymění po záruce za své.
Jak k tomu došlo? Mám já drobný garážový kutil radit velkovýrobci a zdarma? Patrně tak dochází při veškeré konzervaci dílů vyráběných za mořem ze strachu před korozí.
Pavel
Pavel 152

Příspěvekod DS Model » ned 09 led, 2011 6:16 pm

Trainmaniak píše:
TTmili píše:...nevím čí motory používá Kuehn ale u Tilliga ani nikoho jinýho kdo používá Mashimy jsem neviděl že by se něco podobného dělo...

Bohužel moje BR 56 a stejně tak 437 od Tilliga mi kolísají také. 437 dost extrémě, BR 56 je rozumnější, ale taky nic moc. A začaly to holky dělat až teď po 2-3 letech provozu. Br 86 má stejně starou a bez problémů. Ale to odbočuji od tématu: viewtopic.php?f=16&t=2332

mno Maniaku..:-) ono to chce taky udělat občas nějakou údržbu a občas ty mašinky projet.. :D a nejen fotit..a fotit...a fotit... :D

David
DS Model

Příspěvekod MirekTT » ned 09 led, 2011 6:20 pm

Trainmaniak píše: A začaly to holky dělat až teď po 2-3 letech provozu

Co když to má nějakou sovislost s tím mým případem, kdy téměř nejeté tři roky staré BR 86 odešel motorek(viz viewtopic.php?p=57320#p57320 ). Zkusil bych motorek (mluvím o mashimách) zcela odpojit od obvodů loko a nejlépe i vymontovat, abybyl bez zátěže a zkusit ho naprázdno připojit k napětí a změřit proud. Zvětšený, nebo kolísavý odběr může zkazit náladu dekodéru a pak to blbne.
Upozornění! Toto je diskuzní fórum, a ne vševědopedie absolutních pravd!
www.ModulyBrno.cz
MirekTT

Příspěvekod TTmili » ned 09 led, 2011 6:22 pm

Trainmaniak píše:

K tomuhle jsem ti už zkoušel radit s tím jestli to nebude ve vyběhaných uhlíkách přímo v tématu o BR56. Nevím jestli jsi to nepostřehl nebo jsi s tím něco zkusil a nepomohlo to. Jak to tedy je, zkoušel jsi něco z toho?
TT
DIGITÁL
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)