Michal Dalecký píše:......prvni dojem byl rozpacity a ted rikam ze jsou ty vagony super (nejsem zadny pocitac nytu). Proste dojem je s odstupem casu jiny (ovilvnuji me zakaznici a kamaradi i toto forum)....
No nedá mi to nenapsat že jestli vy nejste počítač nýtů, tak potom já jsem asi jen hračička co tahá kačenku na provázku

.
Jinak už jsem se konečně dopracoval i k výčtu věcí co mi na tom modelu nesedí. Rozhodl jsem se že teda i obhájím svůj postoj, za který jsem byl na K-reportu docela nevybíravě nařčen a tady mi někteří také defacto vzkázali že mám radši mlčet a kupovat co je. Abych to tedy trochu vrátil tak vyjmenuju i to co se mi nelíbí, i to co se mi, světe div se, líbí.
1) Určitě co bije do očí jsou madla, to mi nikdo nevymluví že na modelu za 3 500Kč by takováhle "drobnost" neměla kazit celkový dojem.
2) Nenastříkané závěsky a schůdky, které navíc ani při správně zacvaklé kastli podle slov vlastníků nedoléhají k rámu. To je podle mě hrubá a neodpustitelná chyba, s tím lícováním asi k nápravě nedojde ale aspoň ta barva.
3) Čelní okna. Není to sice moc viditelné ale je to tam. Taková věc by se taky neměla stávat, ne u výrobku takové zvučné značky jako je ROCO které si vždy zakládalo na přesnosti a preciznosti.
4) Výrazné rámy oken. Možná je to jen optický klam díky použití té stříbrné, ale i tak myslím že jsou ty rámy zbytečně silné a vyloženě to bije do očí. Kdyby tak silné nebyly možná by jsem si ani té silné příčky na čele nevšiml.
5) Madla u dveří. Mají hned dva problémy, aspoň pro mě. Nemám nic proti naznačeným madlům ale jen do určité míry. Tyhle jsou podle mě už přehnané, ono to totiž jinak vypadá u sergeje který je má zapuštěné a jinak tady. A hlavně jsem neviděl ani jednoho zelenošedého brejlovce s madly kopírujícími barvy skříně (pokud takový je/byl toto odvolávám).
6) Možná je to jen subjektivní dojem, ale přijde mi že ty "brýle" mají moc hranaté a ploché tvary, ale to bych mohl objektivně posoudit až bych měl model v ruce, fotky tvarově zkreslují.
7) Odchlípnuté boky u té (pokud se nepletu) ve skutečnosti odnímatelné nástavby nad motorem, není to tolik vidět ale všiml jsem si toho už u stříbrného když jsem si ho u p. Daleckého prohlížel ve vytrýně (takže tak ze 70cm).
8 ) Chybějící výdech Pegase. Připočítávám to ale snaze o co největší kompatibilitu kastlí, ale chyba to je.
9) Nevhodné masky, nevím proč ale když na těch předváděcích měli masky správné?!?
10) Ne příliš kvalitní montáž (viz. vypadávající madla, nedocvaklé kastle, ale i na foceném modelu na magazínu zohybané žaluzie výdechu.
11) Chyby laku a potisku, možná nejsou postřehnutelné ale na madlech si myslím že vidět budou, stejně tak boční tabulka co není ani roztáhnutá na úroveň předlisované, nebo třeba právě ta hvězda.
12) Poslední negativum jsou nárazníky, na tuhle věc ale já osobně nepřikládám žádnou váhu, ukažte mi jediný model který je má správné.
A teď ty pozitiva modelu:
1) Byl první, není to až takové pozitivum, zvláště když na něj většina neměla nic dáno stranou.
2) Cena... ač není nejmenší (naopak je nejvyšší ze všech tří) tak je na čistě český model docela příjemná.
3) Nádrž, z té jsem naprosto odvařený
4) Chladič taktéž
5) Pluh i bez díry pro kinematiku, v TT novinka a pro mě je velice příjemná.
6) Narozdíl od HO modelu správné, a dobře vypadající žaluzie.
Bohužel je to v poměru 1:2, a to alespoň u mě řadí model někam lehoulince pod průměrné zpracování, ale pro útěchu musím říct že kdybych se měl rozhodovat mezi tímhle brejlovcem a tilligovým hektorem tak sáhnu právě po brejlovci. Vůči tomu hektorovi (ač ty mašiny mám velice rád) mám mnohem větší averzi.