Brejlovec Roco ČSD

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec Roco ČSD

Příspěvekod Doja » stř 05 led, 2011 4:13 pm

A co zvuk? Kolik to má zvuků. Bylo by možné nějakou ukázku. Co srovnání s ESU?
Doja

Příspěvekod andy » stř 05 led, 2011 4:53 pm

Tak mám takovej pocit že se ten chvat vyjít s modelem Brejlovce co nejdříve podepsal hlavně na detailech ( závěsky ponechané v barvě plastu, madla, některé barevné přechody ! ). Což je u takového modelu a za ty peníze docela škoda :evil:
andy

Příspěvekod A2C » stř 05 led, 2011 5:01 pm

andy píše:Tak mám takovej pocit že se ten chvat vyjít s modelem Brejlovce co nejdříve podepsal hlavně na detailech ( závěsky ponechané v barvě plastu, madla, některé barevné přechody ! ). Což je u takového modelu a za ty peníze docela škoda :evil:

Prepáč dovolil by som ťa poupraviť, ono to nie je škoda, to je tak hrubá chyba že by Roco malo za to zaplatiť nech si to konečne zapamätá. Dokedy budeme tolerovať toto správanie? Chceme modely či veľmi veľmi drahé hračky? Som za to aby si to Roco uvedomilo a pochopilo že pokiaľ nás mieni krmiť týmito nepodarkami tak nech kľudne vykrváca, avšak ak nás vypočuje a bude to robiť kvalitne bude odmenené dobrým predajom.
Toto čo predvádza v poslednej dobe je trestuhodné :twisted:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Trainmaniak » stř 05 led, 2011 5:08 pm

Barevné přechody jsou problémem i u jiných výrobců, např. Tillig a jeho Hektor. Což samozřejmě není omluva, spíš ostuda. Pro dobro věci hovoří fakt, že to při běžném pohledu třeba z 30 cm prostě neuvidíte. Mohu sám potvrdit. Zmiňuji to zde: http://www.trainmania.info/clanky/motor ... 35_csd.pdf na začátku druhé stránky. A majitel dnes zveřejněného Brejlovce mi potvrdil totéž. Rozpití na přechodu barev není z běžné pozorovací vzdálenosti viditelné.
Trainmaniak

Příspěvekod andy » stř 05 led, 2011 5:18 pm

Nóó naštěstí tu máme ještě Kuehn-Modell a PMT p. Báni ( a na ten se moc těšim ) :) Tak bude z čeho vybírat a s čím srovnávat, v TT možnost doposud nevídaná :shock: Jedna loco a toliko možností :P
andy

Příspěvekod Renoš » stř 05 led, 2011 5:18 pm

Pánové, bylo by možno uveřejnit nějaké to videjko se zvukem? Díky :wink:
Renoš

Příspěvekod andy » stř 05 led, 2011 5:30 pm

Trainmaniak píše:Barevné přechody jsou problémem i u jiných výrobců, např. Tillig a jeho Hektor. Což samozřejmě není omluva, spíš ostuda. Pro dobro věci hovoří fakt, že to při běžném pohledu třeba z 30 cm prostě neuvidíte. Mohu sám potvrdit. Zmiňuji to zde: http://www.trainmania.info/clanky/motor ... 35_csd.pdf na začátku druhé stránky. A majitel dnes zveřejněného Brejlovce mi potvrdil totéž. Rozpití na přechodu barev není z běžné pozorovací vzdálenosti viditelné.

Toho Hektora mám také doma, ale od Roca jsem očekával lepší výkon :(
andy

Příspěvekod Trainmaniak » stř 05 led, 2011 6:06 pm

Třeba se Roco snaží dodržovat standardy po léta v TT zavedené. :D
Trainmaniak

Příspěvekod TTmili » stř 05 led, 2011 6:20 pm

Trainmaniak píše:Třeba se Roco snaží dodržovat standardy po léta v TT zavedené. :D

Tak na to jim já osobně .... a z vysoka :roll: . To je nemuseli potom zvedat sergejem (i když vůči H0 modelu to je taky takový chudší bratříček, ale viditelně se narozdíl od brejlovce aspoň povedl) nebo třeba BR18 (ale podle fotek a recenzí na internetu se taky povrchovka kdovíjak nepovedla). Fakt mi přijde že ROCU přestalo záležet na kvalitě a modelovosti a jen sekaj kusy ve stylu "dyť to někdo koupí". Ač se mi to hluboce příčí a byl jsem velký zastánce ROCA tak musím říct že pomalu ale jistě už jen tak kloužou na úroveň Tilliga.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod Scoot » stř 05 led, 2011 6:46 pm

Mám otázečku.
Možná to tu někdo zmínil a přehlédl jsem to..je to sice detail, ktěm všem nedostatkům.
Jak pak nám ten Brejloun svítí?
Bílé?...žlutě?... a co červeně?...jsou to jen červená sklíčka nebo to soudruzi přehodnotili?
Díky
Scoot

Příspěvekod Michal Dalecký » stř 05 led, 2011 7:01 pm

Scoot píše:Mám otázečku.
Možná to tu někdo zmínil a přehlédl jsem to..je to sice detail, ktěm všem nedostatkům.
Jak pak nám ten Brejloun svítí?
Bílé?...žlutě?... a co červeně?...jsou to jen červená sklíčka nebo to soudruzi přehodnotili?
Díky
Svítí oboje, tzn. teplá bílá a červená.
:: H0, DCC, III-IV :: http://www.ambmodely.cz :: http://diskuze.modely.biz
Michal Dalecký

Příspěvekod Jeff Hopper » stř 05 led, 2011 7:02 pm

Tak koukám jak se tady pěkně kritizuje :D . Osobně jsem si dnes jeden kus prohlížel :shock: – bohužel pro mě v digitálu a osobně jsem neshledal hrubé nedostatky. Při standardním pohledu ze vzdálenosti 50 až 100 cm 8) Vámi kritizované nedostatky nejsou vůbec viditelné. Tím se rozhodně nechci zastávat výrobce :roll: , ale v současné době je první a co jsem zatím viděl( u Khuena neviděl – v Lipsku pouze demo v mosazi) tak po odstranění pro mě nepodstatných drobností zatím vede. No a vzhledem k tomu co zde do současné doby bylo – Brjle od ES Pečky v ceně cca. 5500,- nebo malosér. Výroba okolo 4500,- a nebo domovýroba z odlitku 200,- kastle + 100,- lepty a pojezd mosaz 1200,- nebo BR110 za 1500,- (suma sumárum cca. 1500 – 1800,-) a to neříkam mosaz od 600,- (do toho se ani nepouštím páč provozovat mašinu po nehodě nechci) tak cena je srovnatelná s kvalitou. No uvidíme jak se ukážou ostatní dva výrobci. U mě zatím co jsem viděl Roco 2+++ :wink: . Uvidím až dorazí analog(to je jediná věc co se mi rozhodně nelíbí od výrobců a to sliby :evil: :twisted: s vydáním – vánoce 2009 pak 2010 nakonec je člověk rád když to bude po vánocích 2015, že jo vagonové Y – ové :D )

No a pak je tady taky zákon trhu – co se mi nelíbí tak to si nekoupím.
Jeff Hopper

Příspěvekod martin tichý » stř 05 led, 2011 8:59 pm

no, já bych s tou kritikou také malinko šetřil, na všem se asi "něco" najde, sice je škoda těch zdánlivě zbytečných chyb..jako jsou větší předsazená madla, či nenastříkané závěsky, ale v globálu mi to nepřijde až tak podstatné, celkově, alespoň z fotek, mně přijde model pěkný, připočteme-li-prý- kvalitní ozvučení a předpokládám i jízdní vlastnosti+osvětlení, pak si myslím, že model obstojí. Zkuste se vrátit o pár roků (a nemusí to být o moc) zpět..za takovouhle mašinu byste dali život:-) Moc nevěřím na "horké jehly", model by lépe nevypadal ani za rok, V HO ROCO nikam nespěchalo a chyby se zdají být identické.
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod vape777 » stř 05 led, 2011 9:17 pm

Taktiež súhlasím s predošlým príspevkom. Bolo by prospešné ak by sa niekto, kto tento model vlastní podujal pre spracovanie nezávislej recenzie.
Tiež by sa hodilo video z jazdy s predvedením zvuku a funkcií dekódera-osvetlenia, ak to je možné.
Osobne sa pôjdem pozrieť do predajne aby som ho tiež videl naživo.
vape777

Příspěvekod Peter.sid » stř 05 led, 2011 9:45 pm

Moj nazor na Brejlovca od ROco.

Model sa mi zda podareny, hodnotime model v TT podla fotiek s velkym rozlisenim. Na model sa ale nebudeme nikdy pozerat s lupou. Aj podla mna ma par nedostatkov. (tie velmi vysunute madla na streche). Problem zo spravnym zacvaknutim kapoty sa tu prebera podla mna zbytocne. Zopar prispevkov je tu o tom ze kapota je zacvaknuta spravne. Ale poviem pravdu zlakol som sa tej medzery aj ja.......
Na fotkach (z trainmanie) je zopar peknych zaberov, takze podme model hodnotit podla tychto fotiek. Podla mna je cela tato debata o prvej fotoreportazi, kde sa kazdy z nas zlakol toho osadenia kapoty. Mam pravdu? Ja si osobne jedneho brejlovca v tychto farbach kupim. Nie sme trochu zaujaty kvoli na ROCO kvoli tomu ze ma presunutu vyrobu do Ciny?? Je to ich marketing, ich cenova politika. Robia to vsetci. Audi ma komponenty v prevodovke z Turecka, servoriadenie sa robi tusim v Argentine........a je to Audi.
Sergej od Roco nema ani cervene koncove svetla a mame tie Sergeje vsetci.

A dalsie modely? Pockam, cakaju nas dalsi 2 vyrobcovia.

Vsetci cakame na model od Kuehn-a......aj ja, ale kto mi povie teraz dopredu, ako bude model vypadat? Nikto ho este nevidel. Velmi ma "prekvapil" Kuehn s Y (2 trieda a 9 okien?????) nema tam byt tych okien 10????? Neustale posuvanie terminov!!!!!!
Mam od Kuehn-a poschodove vozne a od tilligu halberstadty. Nevidim ziadny kvalitativny rozdiel medzi tymito dvoma voznami.

Mam aj hektora od tillig-a, a tento model ma vyslovene sklamal. Od tillig-u kupim uz iba hektora v cervenom prevedeni (cez D. Struppa) a s tilligom som skoncil.

A novy cesky vyrobca.........DRZIM PALCE.......konecne, tohto pana podporim kupou modelov, aj ked nebubu na 100%. Lebo je tu asi jediny co napisal ako to vlastne je s tou vyrobou modelou. CAD grafika je jedna vec ale model je druha.

Uzavriem tento moj prispevok otvorenim flase fernetu a prianim na zdravie............pripijam na Okuliarnika od Roco :wink:
Mame tu konecne lokomotivu ktoru sme vsetci chceli.

P.S. Drzim palce kazdemu novemu modelu CSD, CD, ZSR
Peter.sid

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)