Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2011 !!

Příspěvekod volda » ned 26 pro, 2010 12:30 pm

Bral jsem to tak,že (je pravda že jen tam kde jsou dráty)řady 363/163 (162/362) jsou po řadě 810 nejpočetnější řada lokomotiv a je vidět všude na všech druzích výkonů. Brejlovců už moc nezbylo,protože jejim motory nepatřily k nejkvalitnějším proto se tak likvidovaly - tedka s příchodem nových motorů se pomalu začínají vracet......
Pravda je že málo modelářů modelují koridory a elektrifikované tratě,s tím souhlasím
Spíš jsem to myslel že peršani a esa jsou symbolem čd/žsr (alespoň podle mě)
volda

Příspěvekod DS Model » ned 26 pro, 2010 12:34 pm

George V. píše:Toto je zajímavé (v dolní polovině):

http://www.elriwa.de/categorie.html?cat ... 8cifrg3177

...má s tím DS něco společného, nebo nějaký únik přímo od "zdroje"?

Dohodl jsem se s panem Kuehnem a panem Richterem. Je to proto, že o exkl. modely je velký zájem v německu, ale pro němce je neskutečná překážka objednat cokoliv v zahraničí a následně obavy, jak se servisem. Přestože jsem se jim v tomto snažil vyjít maximálně vstříc, nefungovalo to. A tak došlo k této dohodě. A ejhle? Objednávky z německa jsou :-)
Takže o žádný únik nejde. V tuto chvíli "mé" modely nabízejí asi 4 prodejci v Čechách a jeden v německu.
Jenom pro zajímavost, objednávky přišly i z Kanady a Dánska :-)

ds
DS Model

Příspěvekod DS Model » ned 26 pro, 2010 12:44 pm

volda píše:Bral jsem to tak,že (je pravda že jen tam kde jsou dráty)řady 363/163 (162/362) jsou po řadě 810 nejpočetnější řada lokomotiv a je vidět všude na všech druzích výkonů. Brejlovců už moc nezbylo,protože jejim motory nepatřily k nejkvalitnějším proto se tak likvidovaly - tedka s příchodem nových motorů se pomalu začínají vracet......
Pravda je že málo modelářů modelují koridory a elektrifikované tratě,s tím souhlasím

Ahoj Lukáši,
já mám svůj sen a cíl a pokud se to povede, budou z toho mít radost všichni (věřím že přinejmenším většina) téčkaři. A pokud k němu povede cesta přes elektrické lokomotivy, a pokud to bude průchozí !!!, udělám pro to maximum. Je v tom ale spousta otazníků a cesta rozhodně nebude jednoduchá.

David
DS Model

Příspěvekod George V. » ned 26 pro, 2010 12:55 pm

DS Model píše:
Dohodl jsem se s panem Kuehnem a panem Richterem. Je to proto, že o exkl. modely je velký zájem v německu, ale pro němce je neskutečná překážka objednat cokoliv v zahraničí a následně obavy, jak se servisem. Přestože jsem se jim v tomto snažil vyjít maximálně vstříc, nefungovalo to. A tak došlo k této dohodě. A ejhle? Objednávky z německa jsou :-)
Takže o žádný únik nejde. V tuto chvíli "mé" modely nabízejí asi 4 prodejci v Čechách a jeden v německu.
Jenom pro zajímavost, objednávky přišly i z Kanady a Dánska :-)

ds

...tak to je fajn, jen houšť.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod JBr » ned 26 pro, 2010 1:28 pm

volda píše:Bral jsem to tak,že (je pravda že jen tam kde jsou dráty)řady 363/163 (162/362) jsou po řadě 810 nejpočetnější řada lokomotiv

Po 810, kterych valem ubyva diky rekonstrukcim na Regionovy, jsou nejpocetnejsi radou bangle, kterych je o vic jak 70 vic nez vsech persingu a es dohromady. Jako lokalkar lobuju za bangle :D, byt treba i bastarda mam taky objednaneho.

DS Model píše:Jenom pro zajímavost, objednávky přišly i z Kanady a Dánska :-)

V te Kanade mam mozna trochu prsty ja, jeden TTckar z tech koncin dela kolejiste se spravou CSD a ja mu vase limitky doporucoval... :)
TT/D V/VI.
JBr

Příspěvekod volda » ned 26 pro, 2010 7:23 pm

DS Model píše:
volda píše:Bral jsem to tak,že (je pravda že jen tam kde jsou dráty)řady 363/163 (162/362) jsou po řadě 810 nejpočetnější řada lokomotiv a je vidět všude na všech druzích výkonů. Brejlovců už moc nezbylo,protože jejim motory nepatřily k nejkvalitnějším proto se tak likvidovaly - tedka s příchodem nových motorů se pomalu začínají vracet......

Ahoj Lukáši,
já mám svůj sen a cíl a pokud se to povede, budou z toho mít radost všichni (věřím že přinejmenším většina) téčkaři. A pokud k němu povede cesta přes elektrické lokomotivy, a pokud to bude průchozí !!!, udělám pro to maximum. Je v tom ale spousta otazníků a cesta rozhodně nebude jednoduchá.

David

Já vím Davide,a proto ti já a určitě i všichni ostatní budem držet palce,ať to vyjde a cesta ať je pokud možno co nejjednodušší....... už takhle jsi udělal dost :)
Naposledy upravil volda dne ned 26 pro, 2010 7:30 pm, celkově upraveno 1
volda

Příspěvekod volda » ned 26 pro, 2010 7:29 pm

JBr píše:
volda píše:Bral jsem to tak,že (je pravda že jen tam kde jsou dráty)řady 363/163 (162/362) jsou po řadě 810 nejpočetnější řada lokomotiv

Po 810, kterych valem ubyva diky rekonstrukcim na Regionovy, jsou nejpocetnejsi radou bangle, kterych je o vic jak 70 vic nez vsech persingu a es dohromady. Jako lokalkar lobuju za bangle :D, byt treba i bastarda mam taky objednaneho.

Proto jsem psal jen tam kde jsou dráty :)
Ale Kocour by se mi také libil :P
Ale pryč už s přáním a buďme rádi co tu máme ;)
volda

Příspěvekod Vláďa » ned 26 pro, 2010 7:55 pm

DS Model píše:
Ahoj Lukáši,

David

Já se přidávám..držím palce a přeji Vám mnoho úspěchů :-)
Vláďa

Příspěvekod TTBlecha » pon 27 pro, 2010 1:19 pm

Nyní jsem si přečetl příspěvek voriška asi mladšího a jen jsem žasnul. Naštěstí mu to DS patřičně osvětlil, a tak se nemusím dále rozčilovat a rozepisovat. Jen snad ještě k té věrnosti značce. Asi si nás plete se sparťany … Ale vážně pokud by si někdo vážil svých zákazníků, kteří by k němu byli minimálně loajální,tak se k nim musí taky patřičně chovat. U výrobce a obchodníka bych pak předpokládal, že to bude dělat kvalitními výrobky a „slušnou“ obchodní politikou. Oboje trochu pokulhává. Minimálně ve velikosti TT, které se věnuji 40 roků a tak jsem již viděl ledacos. Když Roco vydalo svého Ragulina byla to bomba co se týká jízdních vlastností i zpracováním. Všichni ho vynášeli do nebes a to samé i se Sergejem. To je v pořádku, ale srovnávali je s modely Tilliga staršími o 20 let. Proč používá žárovku na osvětlení, proč v dnešní době neudělá hned koncové osvětlení a proč si mám dodělávat doma model za několik tisíc, aby dobře jezdil jak to radil na jiné diskusi jeden nekritický obhájce Roca (to by měli přidávat k modelu pájku). A vagóny Roco v TT – jedině snad ty plošiňáky dobré jízdní vlastnosti i zpracování, ale zase jich moc na našich drahách nejezdí. Kontejnerák - předraženej vagon, kterej stejně jako Hbilns má velký rozvor a na malých kolejištích moc dobré jízdní vlastnosti nemá a použité spřáhlo (hlavně Hbilns na posledních verzích) není téměř možné spojit. A ty tanky na plošiňácích v poslední novince – to si z nás dělají srandu. Opravdu Roco TT považují za hračku a dokud svůj postoj nezmění tak minimálně ode mne vstřícnější postoj a „věrnost“ k jejich modelům čekat nemohou. A ještě obchodní politika - jen co se týká představení novinek a za pár týdnů vydám úplně něco jiného taky o něčem svědčí. Kuehn sice má taky své mouchy, vím zatím o jedné –termíny. Kvalita a cena ale bezkonkurenční – tedy zatím. Netrpělivě čekám na 372 a věřím, že mne nezklame. A ještě co se kvality, týče ačkoliv taky asi vše nědělá v Německu a né vše se napoprvé podaří tak si kvalitu minimálně pohlídá a to bych i u takové firmy jako bylo Roco taky očekával.
Ale co,
dnes opravdu platí, že vyrobit není problém, problém je prodat a zákazník si musí dát jen bacha, aby nenaletěl. Číňani vyrábějí i BMV, ale BMV to není.
A když už jsem se tak rozepsal, tak bych chtěl taky veřejně poděkovat Davidu Struppovi za jeho odvahu a snahu pro nás české TTečkáře něco rozumného udělat. Díky. (a ty elektriky bych taky bral, já tedy dvoukolejku a elektrifikovanou mám, a těch barevných variant a řad no hrůza) . Konec
A všem krásný nový rok a hodně pěkných modelů všech velikostí.

PS: jen mne udivuje, že několik zatvrzelých příznivců HO na „našem“ vlákně nás „neustále školí co je na TT špatného, co děláme blbě, a že bychom měli vše TT zahodil a dělat HO – bláhoví …
TTBlecha

Příspěvekod DS Model » pon 27 pro, 2010 2:14 pm

opět - děkuju.
Ad. elektriky - když byl u mně Torsten Kuehn a jeli jsme přes Děčín, zahlédli jsme na východním stát žlutého ER20 a zrovna předlohu pro jeho první verzi modelu. On z toho byl docela na větvi, protože den předtím jsme se fotili u předlohy pro jeho ER20-008 v Ústí. Na větvi byl, protože tyto lokomotivy (rozumněj, reálné předlohy pro jeho modely) viděl jen na fotkách a musí jet do Čech, aby je viděl fyzicky. :-) Mimochodem, předloha pro jeho ER20-007 stála v té době v Praze :-)
No, ale proč to píšu. Na tom východním jsme zahlédli i tuším 163 - na elektriky moc nejsem, jenom vím, že to bylo zelené:-) A on je docela okukoval a fotil.
Chci tím říct, že pokud se opravdu najde tolik zájemců, neměl by být problém tuto (a případně další) verzi vyrobit. Je to jen o sehnání podkladů, základní rozměry má. Ale to berte prosím jako můj soukromý názor.

Ahoj

David S.
DS Model

Příspěvekod Martin Kalina » pon 27 pro, 2010 2:31 pm

Držím palečky DS, ať se Brejle zdaří a i nějaká elektrika.

Jinak mně dost zaskočily a překvapily některé příspěvky.
Nebudu přece věrný jedné značce, jen proto, aby náhodou nepřestali vyrábět TT.
Vždyť vše záleží hlavně na kupujícím a výrobku – vybere dle kvality, potažmo ceny.
A taky pro koho je výrobek primárně určen: dítě, modelář, sběratel. Každá z těchto skupin bude vybírat podle jiných kritérií. Dominantní firma na trhu: Tillig zaspal dobu. Nevím, zda má opravdu takovou vytíženost výroby, nechtějí český trh, český zástupce je neschopný? Mimo nového Hektora a různých předělávek, kde nic tu nic. Vždyť i BTTB dělalo 2 Československé lokomotivy. Proto jsem rád, že se konečně něco „děje“.
Téměř v každém odvětví se výrobci/ nyní i v železniční modelářství / snaží podchytit menší trhy nebo určité skupiny zákazníků. Prostě najít díru na trhu. Když je díra zajímavá - vznikají nové firmy.
V ranku žel. mod. k tomu možná přispěly i nové technologie výroby, které zlevní výrobu.
velikost TT, DCC, Ep.V a historická vozidla
Martin Kalina

Příspěvekod Tom120 » sob 19 úno, 2011 11:56 am

Na http://zeleznicni-modelarstvi.cz/p/cs/19562/dieselova-lokomotiva-brejlovec-t478-3-csd.aspx se objevil tento obrázek:
Obrázek
Nejspíše se ale jedná jen o "handmuster" ... :roll:
http://tatra-page.kx.cz

TT - Analog V/VI ep.
Tom120

Příspěvekod lisacik » sob 19 úno, 2011 12:12 pm

Tom120 píše:Na http://zeleznicni-modelarstvi.cz/p/cs/19562/dieselova-lokomotiva-brejlovec-t478-3-csd.aspx se objevil tento obrázek:
....
Nejspíše se ale jedná jen o "handmuster" ... :roll:

Ide o obrazok z katalogu http://www.jrline.sk/Download/2011/kueh ... l-2011.pdf strana 17 dole a je tam skutocne "handmuster".
Jano
Přílohy
stranka17.jpg
stranka17.jpg (58.21 KiB) Zobrazeno 4617 krát
lisacik

Příspěvekod DS Model » sob 19 úno, 2011 1:03 pm

Ahoj všem,
já jsem říkal Torstenovi, aby nikde nepoužíval můj ručně vyrobený model, starý asi 8 let!! Nedal si říct a vaše reakce jsou důkazem, že jsem měl pravdu.!!!
Tak tedy ještě jednou - jde pouze o (jak říká Torsten) optiku. Na obrázku je ručně vyrobený model, jahož stáří (což je plně jedno) je asi 8 let. Když si prohlédnete některé fotky ze setkání klubu Zababov ( a tedy i na mých stránkách http://www.modelyasport.cz) nejdete ho tam v plné parádě v provozu. :-)
Skutečný model od firmy Kuehn nepůjde s tímto srovnávat a jeho provedení bude samozřejmě úplně jiné. Pro srovnání mrkněte na mé stránky, kde je již sériový model Bastarda v provedení DR. Model Brejlovce bude, co se detailů týká, o ještě jeden level lepší. Mimochodem, výroba forem na Brejlovce je už téměř před dokončením a tedy avizovaný termín distribuce je stále platný 8)
Tímto se omlouvám všem příznivcům jiných výrobců, že jsem je zklamal :-D

Pěkný den

David S.
DS Model

Příspěvekod Vláďa » sob 19 úno, 2011 7:31 pm

Jestli bude brejlovec ještě lepší, než bastard, tak to bude paráda..moc se těším a zpráva o dodržení termínu je taky super :-)
Vláďa

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)