Colonel32 píše:Ještě mě teda napadá jedeno dotaz - budou se taky dělat brejlovce v nějakém zahraničním zbarvení? Nebo jen Čr a slovensko? Protože pokud se brejlovec dělá jen kvůli nám, nerozumím tomu, proč by se nedal udělat Pershing, když k němu bude s příchodem bastarda hotový pojezd a půlka kastle. (a to jsem tu četl něco ve smyslu, že pershinga pan Kuehn jasně zamítl)
Brejlovec v zahraničním zbarvení? To myslíte Italské, asi že...tady je problém, že Italských verzí, myslím tím snížené střechy, u nás jezdí jen pár, tuším že je má UNIDO. Ale to není hlavní část otázky.
Otázka zní, proč Brejlovec a ne Peršing....no to je poměrně jednoduché. Brejlovec na rozdíl od Peršinga jezdí po německých kolejích. A ten trh je daleko větší, než náš. Nicméně, pokud dáme objednávku na cca 1500 ks, třeba nám je vyrobí
ad. ..Výšší neplánované výdaje navíc a ještě pod tlakem jednorázovosti série nemáme příliš v oblibě..v tom je specifičnost československého TT trhu..Mám pravdu? Samotného by mě zajímalo, co si o tom myslíte To není specifičnost českého trhu. To je Roco. U Sergeje to bylo proto, aby Tillig nestihl zareagovat a vyprodat své zásoby třeba levněji, protože o to míň by Roco prodalo svých modelů. U Brejlovce je odpověď jednoduchá...
Tento způsob obchodu nám podsouvá Roco. A z reakcí některých svých zákazníků vím, že z toho velkou radost nemají, i když radost z modelu samozřejmě ano. Mimochodem si všimněte, že teď jsou další nové verze Sergeje dražší. Čím to??
Jde i o to, že obchodník musí rychle objednat a přitom množství musí odhadnou..... Bude o model zájem nebo ne? Objednám raději míň s tím, že pak už nebudou (T678.1006) nebo víc a zůstane mi to skladem (T678.1021) a prodělám...od Roco geniální tah...
Zákazník je v pasti. Buď si objedná model hned a doma ho zastřelí, protože nezbude třeba na školku a nebo zariskuje a počká. Ale modelřina je droga....a tak nepočká...(štěstí, že je to s nadsázkou, ubývalo by nás...

)
Mám několik zákazníků, kteří objednávají s tím, jestli jim můžu počkat s platbou. Model u mně potom leží do doby, než našetří a zákazník může zaplatit. To si ale každý obchodník dovolit nemůže.
S Kuehnem jsme plánovali další dvě verze k distribuci po cca 2-3 měsících po uvedení první várky, společně s některýmy vozy ČSD z Kuehnova vozového parku. To aby se modelář stihl "vzpamatovat" a nabrat "nových sil". Bohužel, se vstupem Roca do hry musíme tento záměr opustit a musíme se přizpůsobit dané situaci.
David Strupp