Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2012 (pův. 2011)

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: Brejlovec T478.3 (750) od DS - novinka 2011 !!

Příspěvekod DS Model » sob 25 pro, 2010 11:11 pm

Vláďa píše:Osobně bych zde chtěl poděkovat panu Davidu Struppovi za tento počin. Už se těším na všech pět variant brejlovců ČSD od Kuehn a také jeho dvoupatráky a vozy Y oboje ve verzi ČSD. Snad se už brzo dočkám :-)

děkuji, děkuji. Velmi si toho vážím. Ohledně Vaší otázky...dočkáte se, dodat na trh Brejlovce ČSD a nemít k tomu vozy... :roll:

David Strupp
DS Model

Příspěvekod Vláďa » sob 25 pro, 2010 11:15 pm

George V. píše:...no ono je to něco jako vrabec v hrsti a holub na střeše. Roco má brejlovce hotovýho a přichází s ním na trh, o brejlovci od Kuehna se zatím jenom mluví. Vzhledem k tomu, jak Kuehn nestíhá to co má (a na čem taky trhne v celkovém součtu víc - např. vozy Y), tak si myslím, že ta priorita ve výrobě brejlovce zas tak vysoká nebude. Myslím, že si pousta lidí "pro jistotu" koupí aspoň jednu "trojku" i od Roco...

to je klidně možné, ale já si rád počkám..my TTčkaři jsme velmi trpělivý druh, zvlášť když to stojí za to :-)
Vláďa

Příspěvekod DS Model » sob 25 pro, 2010 11:18 pm

George V. píše:...no ono je to něco jako vrabec v hrsti a holub na střeše. Roco má brejlovce hotovýho a přichází s ním na trh, o brejlovci od Kuehna se zatím jenom mluví. Vzhledem k tomu, jak Kuehn nestíhá to co má (a na čem taky trhne v celkovém součtu víc - např. vozy Y), tak si myslím, že ta priorita ve výrobě brejlovce zas tak vysoká nebude. Myslím, že si pousta lidí "pro jistotu" koupí aspoň jednu "trojku" i od Roco...

..a zase vedle. Když je nad Vámi bič v podobě zrušení dost velké objednávky, (za hodně dost peněz) a navíc, když konkurence je už na trhu, uděláte nemožné, aby se to stihlo. A!! o Kuehnbrejlovci se pouze nemluví. Jsme dál, než se zdá :-)...a Roco to ví!!!!...a nebo možná ne :-)
V každém případě, jako investor si hlídám časový harmonogram a zatím jedem na čas...

ds
DS Model

Příspěvekod pekl024 » sob 25 pro, 2010 11:18 pm

Vláďa píše:

to je klidně možné, ale já si rád počkám..my TTčkaři jsme velmi trpělivý druh, zvlášť když to stojí za to :-)

Přidávám se k názoru, jeden výrobce už tu byl ,tak nám nechte si vybrat
pekl024

Příspěvekod Vláďa » sob 25 pro, 2010 11:25 pm

DS Model píše:..a zase vedle. Když je nad Vámi bič v podobě zrušení dost velké objednávky, (za hodně dost peněz) a navíc, když konkurence je už na trhu, uděláte nemožné, aby se to stihlo. A!! o Kuehnbrejlovci se pouze nemluví. Jsme dál, než se zdá :-)...a Roco to ví!!!!...a nebo možná ne :-)
V každém případě, jako investor si hlídám časový harmonogram a zatím jedem na čas...

ds

To si přesně myslím taky..investor dokáže na výrobce výborně tlačit, protože disponuje nejlepším možným prostředkem, a to penězi :-) což je, a všichni si to poctivě přiznejme, velmi silný motivátor a v obchodě zvlášť :-)
Vláďa

Příspěvekod TTmili » sob 25 pro, 2010 11:33 pm

Vláďa píše:

Tak tak, být netrpělivý tak jsem HOkař..... I když vlastně čím bych si pomohl? Měl bych sice asi víc muziky (rozuměj větší modely) za ne o moc větší peníz, měl bych větší výběr mezi výrobci, atd. Ale já jsem řekl ne. Musím přiznat že mě osobně vzal Kuehn hodně u srdce. A to nejen modely ale i špičkovými digitálními dekodéry, které ač možná ochuzené o některé funkce se bezproblémů rovnají dekodérům Lenz, možná je i převyšují. Ještě by mohli spáchat něco co by opět s nižší cenou konkurovalo Esu a byl bych spokojen. Ale to je jen odbočení. Když to vezmu z pohledu modelů tak jakýkoliv model Kuehn je v porovnání s čímkoliv od Tilligu opravdu model. Navíc poté co Tillig začal montovat to svoje slavně PluX12.... má možná víc možností ale k čemu když pro to "neexistuje" vhodný dekorér a bastlení na DPS je díky tomu takřka nemožné (nekamenujte mě, zatím doma žádné PluX12 nemám, soudím dle toho jak to vše vypadá). ROCO je dle mého soudu na vysoké úrovni modelovosti ale v poslední době si to zbytečně kazí nekvalitním zpracováním elektroniky (známé problémy sergeje a jiných). Také jejich ukvapenost a naprostá nevyzpytatelnost jim v TT nedělá dobře. A tím se dostáváme k tomu že modeláři obecně jsou zvláštní druh blbce, ovšem Téčkaři speciálně jsou zvlaštní druh modeláře který radši bude rok dva slintat nad obrázkem v katalogu a čekat než aby snášel kdejaké překvapení na které navíc není schopen ušetřit a které je zachvíli pryč. Kdo s Téčkařů nesouhlasí tak těm se omlouvám, a celkově doufám že svou definicí modeláře jsem nikoho neurazil.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod DS Model » sob 25 pro, 2010 11:48 pm

Kuehn je především velký srdcař a perfekcionosta. Jednali jsme s ním několikrát, nejen na veletrhu...a musím říct, že ten pán to má v hlavě srovnaný...
Ohledně dekodérů - zkusil jsi nový Kuehn N045 v kombinací se zvukáčem Dietz?? N045 má susi. Na místo to zabere stejně a zkloubíš dva dobré produkty oproti Esu..prý snad i Roco od Esu odstoupilo..
Já jsem první sergeje ozvučil právě tak, jenom s tím rozdílem, že loko dekodér byl Zimo 620. Ale ty už nejsou. Porovnání najdete na stránkách Trainamaniaka, kde je srovnání origo zvuku Sergeje od Roco a zvukem z Dietze. Myslím, že je to dost rozdílné.

ds
DS Model

Příspěvekod Vláďa » sob 25 pro, 2010 11:55 pm

TTmili píše:
Tak tak, být netrpělivý tak jsem HOkař..... I když vlastně čím bych si pomohl? Měl bych sice asi víc muziky (rozuměj větší modely) za ne o moc větší peníz, měl bych větší výběr mezi výrobci, atd. Ale já jsem řekl ne. Musím přiznat že mě osobně vzal Kuehn hodně u srdce..... A tím se dostáváme k tomu že modeláři obecně jsou zvláštní druh blbce, ovšem Téčkaři speciálně jsou zvlaštní druh modeláře který radši bude rok dva slintat nad obrázkem v katalogu a čekat než aby snášel kdejaké překvapení na které navíc není schopen ušetřit a které je zachvíli pryč. Kdo s Téčkařů nesouhlasí tak těm se omlouvám, a celkově doufám že svou definicí modeláře jsem nikoho neurazil.

To je myslím přesně ono..díky dlouholetému monopolu Tilliga, který nás vždy navnadil a potom rok trvalo, než se model objevil na pultech, jsme si zvykli čekat a plánovat své výdaje s ohledem na svůj či rodinný rozpočet..Rádi civíme do katalogu a těšíme se na nový model v tuzemské verzi..Výšší neplánované výdaje navíc a ještě pod tlakem jednorázovosti série nemáme příliš v oblibě..v tom je specifičnost československého TT trhu..Mám pravdu? Samotného by mě zajímalo, co si o tom myslíte :-)
Vláďa

Příspěvekod Colonel32 » ned 26 pro, 2010 1:03 am

Ještě mě teda napadá jedeno dotaz - budou se taky dělat brejlovce v nějakém zahraničním zbarvení? Nebo jen Čr a slovensko? Protože pokud se brejlovec dělá jen kvůli nám, nerozumím tomu, proč by se nedal udělat Pershing, když k němu bude s příchodem bastarda hotový pojezd a půlka kastle. (a to jsem tu četl něco ve smyslu, že pershinga pan Kuehn jasně zamítl)
Colonel32

Příspěvekod DS Model » ned 26 pro, 2010 8:28 am

Colonel32 píše:Ještě mě teda napadá jedeno dotaz - budou se taky dělat brejlovce v nějakém zahraničním zbarvení? Nebo jen Čr a slovensko? Protože pokud se brejlovec dělá jen kvůli nám, nerozumím tomu, proč by se nedal udělat Pershing, když k němu bude s příchodem bastarda hotový pojezd a půlka kastle. (a to jsem tu četl něco ve smyslu, že pershinga pan Kuehn jasně zamítl)

Brejlovec v zahraničním zbarvení? To myslíte Italské, asi že...tady je problém, že Italských verzí, myslím tím snížené střechy, u nás jezdí jen pár, tuším že je má UNIDO. Ale to není hlavní část otázky.
Otázka zní, proč Brejlovec a ne Peršing....no to je poměrně jednoduché. Brejlovec na rozdíl od Peršinga jezdí po německých kolejích. A ten trh je daleko větší, než náš. Nicméně, pokud dáme objednávku na cca 1500 ks, třeba nám je vyrobí :-)

ad. ..Výšší neplánované výdaje navíc a ještě pod tlakem jednorázovosti série nemáme příliš v oblibě..v tom je specifičnost československého TT trhu..Mám pravdu? Samotného by mě zajímalo, co si o tom myslíte

To není specifičnost českého trhu. To je Roco. U Sergeje to bylo proto, aby Tillig nestihl zareagovat a vyprodat své zásoby třeba levněji, protože o to míň by Roco prodalo svých modelů. U Brejlovce je odpověď jednoduchá...
Tento způsob obchodu nám podsouvá Roco. A z reakcí některých svých zákazníků vím, že z toho velkou radost nemají, i když radost z modelu samozřejmě ano. Mimochodem si všimněte, že teď jsou další nové verze Sergeje dražší. Čím to?? :oops:
Jde i o to, že obchodník musí rychle objednat a přitom množství musí odhadnou..... Bude o model zájem nebo ne? Objednám raději míň s tím, že pak už nebudou (T678.1006) nebo víc a zůstane mi to skladem (T678.1021) a prodělám...od Roco geniální tah...
Zákazník je v pasti. Buď si objedná model hned a doma ho zastřelí, protože nezbude třeba na školku a nebo zariskuje a počká. Ale modelřina je droga....a tak nepočká...(štěstí, že je to s nadsázkou, ubývalo by nás... :D )
Mám několik zákazníků, kteří objednávají s tím, jestli jim můžu počkat s platbou. Model u mně potom leží do doby, než našetří a zákazník může zaplatit. To si ale každý obchodník dovolit nemůže.
S Kuehnem jsme plánovali další dvě verze k distribuci po cca 2-3 měsících po uvedení první várky, společně s některýmy vozy ČSD z Kuehnova vozového parku. To aby se modelář stihl "vzpamatovat" a nabrat "nových sil". Bohužel, se vstupem Roca do hry musíme tento záměr opustit a musíme se přizpůsobit dané situaci.

David Strupp
DS Model

Příspěvekod ef605 » ned 26 pro, 2010 8:50 am

Zdravím, nešlo by spustit nějaký průzkum kdo by měl o persching (řadu 150 atd) zájem? Včetně epoch? Osobně bych minmálně jednu koupil. Nebo zjistit o co je zájem, jinou řadu, epochu.
ef605

Příspěvekod volda » ned 26 pro, 2010 9:36 am

Tak kdyby udělal Kuehn Peršinga,tak Eso by něměl být problém....
Z 372 by mohla být Princezna 263.....

U 150/151/350 si bohužel myslím že je to jen sen :(

Ale já osobně bych si vzal klidně 2 Peršany a 2 Esa
A když si každý vezme 2-3 modely tech 1500ks bysme mohli celkem objednat,ne?
A vemte že je to model (Peršing,Eso) na který každý čekoslovenský modelář čeká,a ani H0kaři se nedočkali (kromě stavebnice od ČS trainu)
Možná se mýlím ale tech Peršanů,či Es by se třeba prodalo víc než tech brejláků......

Taky chci poděkovat Davidovi Struppovi za vše co pro nás udělal,a věřím a pevně doufám že to není konec a modelů,které budem mít díky Davidovi bude přibývat :P
volda

Příspěvekod Vláďa » ned 26 pro, 2010 10:39 am

Mám pocit, že teď už se někteří z nás zasnili a zdá se jim o dalších modelech :-) ale rok 2011 bude pro nás všechny velmi náročný a zvláště finančně, neboť se na nás chystá mnoho nových modelů..a dalším faktorem je, že nejdřív se musí ukázat, že se opravdu vyplatí vyrobit ve vysoké kvalitě ryze českou lokomotivu, což ukáže projekt Kuehn brejlovcem..myslím si, že ve chvíli, kdy bude mít pan Strupp a pan Kuehn relevantní data z prodeje, která ukážou přibližnou velikost a potenciál TT trhu v ČR..budou-li čísla uspokojivá, pak věřím, že nás i ostatní výrobci začnou brát vážně a my si budeme moci říci, co bychom si přáli..nejenom, že budeme moci snít jako se výše zasnil kolega, ale ony spekulace o tom jaký model a v jaké epoše by se prodával, budeme moci vyměnit za skutečně seriózní hlasování, resp. průzkum trhu :-) To vše se teprve ukáže..
Vláďa

Příspěvekod George V. » ned 26 pro, 2010 11:32 am

Toto je zajímavé (v dolní polovině):

http://www.elriwa.de/categorie.html?cat ... 8cifrg3177

...má s tím DS něco společného, nebo nějaký únik přímo od "zdroje"?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Jacek » ned 26 pro, 2010 11:57 am

volda píše:...Možná se mýlím ale tech Peršanů,či Es by se třeba prodalo víc než tech brejláků......

Řekl bych, že tohle je dost diskutabilní. Kolik z nás má na kolejišti dvoukolejku s trolejovým vedením? Kolik z nás modeluje koridory? Aby to pak nedopadlo jako na začátku tohoto vlákna, kdy kdosi reagoval odpovědí "Hurá, brejlovec, konečně česká mašina, to si možná jednoho objednám"...
Jacek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)