Vycházel jsem z pár věcí na
http://www.carendt.com a toho, co jsem viděl na cestách po vlastech českých. Vyhodnotil jsem možnosti dostupné techniky (výhybkový dekodér Roco je na osm kousků), svoje touhy (parní provoz, nedefinované období kolem války), dostupný prostor a materiál. Taky jsem začal experimentovat s balicím papírem a fixama a malovat plánky. Nakonec jsem si nechal tuhle variantu "posvětit" od Milana Ferdiána a loni na vánoce se pustil do stavby. Základ je deska slepená ze dvou dílců (jeden porcovaný) tvrdého fasádního polystyrénu (prakticky depron, ale 10 cm silnej), hory a terén v Nové Vsi je klasickej polystyrén (desky 1cm a různé zbytky). Podloží pod komunikacema a kolejema je korek, zbytek terénu a boky jsou potažené hajzlpapírem a nabarvené. Stavby jsou směs - pila většinou Auhagen, stejně jako budova zastávky, fabrička a důl Faller, většina staveb v nádraží je upravená Malá železnice (snad mi známej v prosinci nafotí současnej stav, kdy je základ hotovej). Obrázky samotnejch budov asi šoupnu do diskuse k Malé železnici. Porosty z cca 75% od Model Scene, zbytek směs. V lese se schovává řopík od SDV, kdo o něm neví, nenajde ho

. Je tam i zděnej vechtr od pana Berky (je k vidění v levým rohu fotky v diskusi k Malý železnici, vepředu objekt karolínka - zde stanice Kamenice).
Vozidla: Mám dva kousky U37 a henschelku HF-110 ze startsetu, jednoplošinový zetko přebarvený na služebák, dvouplošinový zetko, osobní soupravu ze startsetu (patrně saskej vzor pošťák a dva osobáky), čtyři osobáky ČSD a několik otevřenejch nákladních vozů, většinou ČSD. Počítam ještě s nějakýma zetkama a uhlákem, rád bych časem aspoň dva klasický opleny.