POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Příspěvekod hummus » stř 15 zář, 2010 6:44 am

loscarlos píše:Tak snad jestli by to vzali jako pokus o spáchání přestupku a až by se nasčítala škoda, tak překvalifikovat na trestný čin....

No mam dojem, ze pokud nemel prodavajici umysl zbozi dodat (nikdy ho nevlastnil a jen vystavil obrazek), tak se jedna o podvod a v tomto pripade se jedna o trestny cin pri jakekoliv castce.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod loscarlos » stř 15 zář, 2010 8:53 am

No mam dojem, ze pokud nemel prodavajici umysl zbozi dodat (nikdy ho nevlastnil a jen vystavil obrazek), tak se jedna o podvod a v tomto pripade se jedna o trestny cin pri jakekoliv castce.

No mám pocit, že právě prokázání úmyslu je jeden ze znaků trestného činu .A to není vždy jednoduché :-(. Ale tahle diskuze asi patří někam jinam. Připadá mi jako totální zvrhlost se na modelářském foru bavit o právních aspektech činů některých našich problémových spoluobčanů. Vždyť přeci to všichni děláme pro radost ( kterou se nám sice někdo snaží pokazit... ) a zábavu. A tohle radost tedy rozhodně není.
A další teorie, která mne v souvislosti s tímto napadla je že, tím že si u nich objednáváme zboží, které nám sice nedodají, ale poskytneme mu adresu pro dodání zboží, tak z toho může být krásna databáze pro páchání další trestné činnosti :-(.
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod fillipho » stř 15 zář, 2010 11:22 am

loscarlos píše:

No mám pocit, že právě prokázání úmyslu je jeden ze znaků trestného činu .A to není vždy jednoduché :-(. Ale tahle diskuze asi patří někam jinam. Připadá mi jako totální zvrhlost se na modelářském foru bavit o právních aspektech činů některých našich problémových spoluobčanů. Vždyť přeci to všichni děláme pro radost ( kterou se nám sice někdo snaží pokazit... ) a zábavu. A tohle radost tedy rozhodně není.
A další teorie, která mne v souvislosti s tímto napadla je že, tím že si u nich objednáváme zboží, které nám sice nedodají, ale poskytneme mu adresu pro dodání zboží, tak z toho může být krásna databáze pro páchání další trestné činnosti :-(.

Pokud podáš jen obyčejné trestné oznámení s tím, že máš podezření že jsou někde i jiní poškození, tak se to z klasického trestného oznámení přetransformovává na hromadné trestné oznámení, jelikož už tam bude záznam od jiných v té samé kauze, co řešíš ty a to je podvod v sekci modelářství např. Zajímalo by mě zda se tyhle podovdy dějí i u autíčkářu, letadýlkářů atp. Co se týče té adresy ta jim je asi k ničemu, musel by to být nějaký organizovaný zločin, který by pak šel vybírat domácnosti, kde by našli jen pár modelů, to radši vyloupěj nějakou prodejnu. Tyhle šméčka si stáhnou fotku z netu, v pohodlí a teple svého domova ji daj na net, nějakej jouda (my) ji v domění skvělého a férového obchodu vydražíme nebo koupíme, zaplatíme a pak si jen mne ruce. Myslím si že se to dá dobře odhadnout kdo je podvodní a kdo ne, neříkám že je to 100% ale aspoň trošku to napomůže:
1) nízká cena - většinou prodávaj lehce pod cenou aby to co nejdříve prodali, na aukru je to něco jiného osobně nekupuji od nikoho kdo má 0 komentářu a prodává velké množství modelů, jo člověk si řekne chce se jen zbavit sbírky, to jsem si také tankrát říkal a bohužel pro mě
2)nech si udělat fotky o které si řekneš např.z prava s hora atd., seriozní prodejce ti udělá vše jen aby prodal
3)když nakupuješ poprvé od někoho tak jen na dobírku popřípadě osobní odběr, pokud vše proběhne v pořádku pak se můžem domluvit na platbu předem
4) buť trpělivý a opatrný( mluvím z vlastní zkušenosti), myslím si, že modelů tu po ČR běhá dost a pořád se to tu točí dokola, tak že když ti uteče např.sergej za 1300 tak na aukru ho třeba koupíš za měsíc o stovku levnějš
Naposledy upravil fillipho dne stř 15 zář, 2010 11:23 am, celkově upraveno 1
H0 III-IV epocha v DR - stará produkce PIKO a GUTZOLD - analog
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod pepa_kox » stř 15 zář, 2010 11:22 am

Hm, tak jak vidím nejsem jediný, kdo naletěl té p*** Svačkové... 6 stovek sice nejsou kdejaký peníze, ale nasere to přátelé, nasere. Asi zítra poctím návštěvou služebnu VB a uvidíme, co mi řeknou... Pak někomu na netu věřte, ani ho*no.
TT: V./VI. epocha
pepa_kox

Příspěvekod vvitty » stř 15 zář, 2010 11:55 am

Porad dokola ctu vsudemozne radu "nakupujte na dobirku, kdyz dotycneho neznate".
Docela by me zajimalo, co si od toho vlastne slibujete ?

Uznavam, narozdil od platby predem na ucet Vam aspon neco prijde, na druhou stranu krabice starych novin dovazena kamenim za 5.000 take neni zadna vyhra.
Balicek Vas na poste pred zaplacenim rozbalit nenechaji, a po zaplaceni uz muzete jedine sepsat protokol o obsahu balicku a odebrat se na policii. Vyplaceni penez podvodnikovi to ale nezabrani !

Teoreticky to lze obejit na nektere mensi, vesnicke poste, kde s vami postmistrova chodi vecer do hospody a je ochotna balicek povazovat za poskozeny - pak jej lze rozbalit za ucelem kontroly obsahu, zejmena jeho neposkozeni. Ale s normalnim clovekem se takhle nikdo nebude ani bavit ! Proste ber, nebo nech byt.

Takze, kde je ta vyhoda sucha a bezpeci ?
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod fillipho » stř 15 zář, 2010 12:21 pm

Tak já netvrdím, že dobírka je 100% samozřejmě se může stát to, co popisuješ, ale na dobírce víš aspoň adresu a jméno kdo to odesílal, tak že podle toho se to dá jednodušeji dohledat, jelikož na tu adresu a jméno mu pak příjdou peníze, popřípadě na účet, ale mít jen č.účtu a falešné jméno a adresu je nic zvlášť když ještě funguje bankovní tajemství atd. prostě to odhalení tam trvá dýl. Nehledě na to, že po rozbalení balíku můžeš jít hned na policii, která může kontaktovat služebnu v místě odesílání a dotyčného může hned sebrat, ale to říkám v hodně velké nadsázce. Myslím si, že když se někdo bude držet těch bodů, které jsem popsal tak značně eliminuje šanci, že někomu naletí :wink:
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod vvitty » stř 15 zář, 2010 12:35 pm

FilipH0: samozrejme, ty ostatni body jsou rozumne! Slo mi vyhradne o smysl te dobirky... on tam oproti prevodu na ucet zadny valny rozdil neni... pokud onen podvodnik neni idiot, tak na balik napise vymyslenou adresu a penize si necha poslat na ucet, coz je stejne jako kdyz si je tam necha poslat rovnou. Tech zpusobu, jak to udelat je vic... vzhledem k tomu, ze nepotrebuje balik zpet, tak nevadi cizi adresa.

Pokud policie zacne konat, neni problem si majitele uctu zjistit !

Ze policie pujde kvuli par tisicovkam nekoho "sebrat" a zajistit je nerealne, mozna si ho predvolaji, sepisou to, ale urcite zustane na svobode a ty penize si v klidu vyzvedne. A i kdyby ne, Tobe je posta nedoruci !
Stavebnice, díly, nářadí pro modeláře, - [url]https://www.pojezdy.eu/eshop[/url]
vvitty

Příspěvekod TTmili » stř 15 zář, 2010 12:54 pm

No od té dotyčné jsem dostal v mailu zprávu že se jí stromky vrátily poškozené a že posílá jiné, takže jsem opravdu zvědav, nedávám tomu víc jak týden, pak to půjdu předat příslušným orgánům. Jinak asi by to ale chtělo se opravdu nějak sjednotit, a ten kdo jí (jemu) poslal nejvíc aby to "kolečko" začal.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod fillipho » stř 15 zář, 2010 2:07 pm

vvitty píše:FilipH0: samozrejme, ty ostatni body jsou rozumne! Slo mi vyhradne o smysl te dobirky... on tam oproti prevodu na ucet zadny valny rozdil neni... pokud onen podvodnik neni idiot, tak na balik napise vymyslenou adresu a penize si necha poslat na ucet, coz je stejne jako kdyz si je tam necha poslat rovnou. Tech zpusobu, jak to udelat je vic... vzhledem k tomu, ze nepotrebuje balik zpet, tak nevadi cizi adresa.

Pokud policie zacne konat, neni problem si majitele uctu zjistit !

Ze policie pujde kvuli par tisicovkam nekoho "sebrat" a zajistit je nerealne, mozna si ho predvolaji, sepisou to, ale urcite zustane na svobode a ty penize si v klidu vyzvedne. A i kdyby ne, Tobe je posta nedoruci !

Bohužel je to tak jak píšeš...., bral jsem to v tom lepším světle, ale člověk je vynalézavý tvor..... :idea: Sám za sebe říkám, radši si připlatím a vím, že to zboží dostanu na 100% než si za LEVNO koupit to samé, s tím že pak sem na vlákno napíšu byl jsem okraden. Velká škoda medelbazaru je, že nemá učty a hodnocení, vše by hned bylo transparentnější :wink: Docela by mě zajímalo jak to chodí na eBay? když člověk vydraží věc např. z Dánska, předmět ti nepošle ty zaplatíš předem, jak tohle se řeší? Já v tomhle zkušenost žádnou nemám, tak že pokud blábolim tak se omlouvám, ale občas se tu píše, že se tam také dají sehnat slušné věcičky :mrgreen:
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod fillipho » stř 15 zář, 2010 2:17 pm

TTmili píše:No od té dotyčné jsem dostal v mailu zprávu že se jí stromky vrátily poškozené a že posílá jiné, takže jsem opravdu zvědav, nedávám tomu víc jak týden, pak to půjdu předat příslušným orgánům. Jinak asi by to ale chtělo se opravdu nějak sjednotit, a ten kdo jí (jemu) poslal nejvíc aby to "kolečko" začal.

je úplně jedno kdo mu poslal nejvíce peněz, sám jsem podával trestní oznámení a neměl jsem zas tak velkou škodu jako mí kolegové za 8 a 6 tis, které se pouze ke mě připojili, i když mohli jet solo, jelikož měli škodu nad 5tis. Jednoduše řečeno je na místě, aby se toho někdo ujal, shromáždil jména a adresy co nejvíce poškozených a šel na policajty, podal tam hromadné trestné oznámení, kde nejprve popíše svojí příhodu a k tomu dodá další jména poškozených, ty následně budou v místě bydliště předvoláni k výpovědi.
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod vvitty » stř 15 zář, 2010 2:33 pm

Hodnoceni na aukru je fajn, ale ani 100% hodnoceni a 50+ pozitivu nemusi znamenat, ze po pul roce neprijde policie a nepokusi se zabavit modely, protoze pochazeji z kradeze.
Opet, vlastni zkusenost, byt neslo o modely ale nejake kramy z dilny bratru za 500.-. A chovani policie na presdrzku.

Jinak na ebay to funguje podobne jako na aukro.cz. Na druhou stranu, neni problem si na oba servery "koupit" hotovou identitu s XxxX kladnymi komentari (kde XXXX je umerne cene), pripadne si takovou udelat - staci tam chvili prodavat "odpadky" po korune a postovne zadarmo - komentare se jen pohrnou.
vvitty

Příspěvekod jiri739 » stř 15 zář, 2010 2:55 pm

Pokud někdo prodává po koruně na aukru kvůli kladnému hodnocení, tak je to přece ve vyhodnoceních vidět. Tam se zobrazují minulé aukce a je vidět hodnota prodaného zboží. Je pravda, že asi moc lidí tohle ale nesleduje, alespon na aukru asi ne. Na ebay možná jo.
HO DCC
jiri739

Příspěvekod fillipho » stř 15 zář, 2010 3:14 pm

jiri739 píše:Pokud někdo prodává po koruně na aukru kvůli kladnému hodnocení, tak je to přece ve vyhodnoceních vidět. Tam se zobrazují minulé aukce a je vidět hodnota prodaného zboží. Je pravda, že asi moc lidí tohle ale nesleduje, alespon na aukru asi ne. Na ebay možná jo.

To je vidět ale na aukru jen chvilku :D asi po měsíci to jde do archivu, tak že ani nevíš co to bylo za předmět a za kolik :D. Ale jak říkám aukro má aspoň nějaký program na ochranu kupujících, modelbazar ne :x . eBay nevím jak ten fungeje, jen by mě zajímalo jak se řeší takovéhle sméčkaření, když je to v jiném státě...nastoupí interpol kvůli 5 tis za lokomotivu?asi neeee
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod fillipho » stř 15 zář, 2010 7:54 pm

Sakra já jsem si říkal že mi ta avanka něco říká.........no jasně zde je odkaz šmejd jeden :evil:

http://im.aukro.cz/item1219703523_br86_piko.html
http://im.aukro.cz/item1219703552_br244_piko.html
http://im.aukro.cz/item1219703534_br118_piko.html
http://im.aukro.cz/item1219703514_es_499_piko.html

ještě že se nikdo nenachytal a někdo ho dřív udal ještě než si někdo něco koupil :D , dal jsem si to schválně do sledovačky zda někdo koupí a jak pak dopadne :wink:
H0 IV epocha v ČSD - DCC
fillipho

Příspěvekod TTmili » stř 15 zář, 2010 9:02 pm

HO-kaři se nenachytali, téčkaři evidentě ano, a ne jen já.....
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím