TTmili píše:Tady padli chytrý nápady ať pustí práci, kruci zpočítejte si to. I kdyby od rána do večera dělal na těch mašinách tak si na sebe, natož na rodinu nikdy nevidělá. Aby ty modely vypadali tak jak do teď tak to trvá minimálně tejden nepřetržitýho dělání, řekněme 15 hodin denně. Zpočítejte si to, pak mluvte. Aby se uživil tak by musel buď prodat aspoň 8 až 10 mašin měsíčně, což nemá šanci stihnou a nebo by musel nasadit ceny okolo pomalu deseti tisíc. A to by už nikdo nekupoval.
No mozna mas pravdu, ale ja vychazim z jedne logiky. Momentalne stavi lokomotivy a predpokladam, ze ty modely nedotuje z vlastni kapsy. Tzn., ze pokud na nich uz ted neco malo nevydela, tak prodejni cenou alespon pokryva naklady. Proto jak jsem napsal, kdyby zvedl ceny o 20-30%, tak by uz urcite neco vydelal. A navic, ceny zvednout muze, protoze evidentne poptavka prevysuje nabidku. Modely ma krasne a spousta lidi je ochotna si za kvalitu priplatit.
Na druhou stranu nepopiram fakt, ze stavba takove lokomotivy je nesmirne pracna zalezitost a ja bych se tim rozhodne zivit nechtel...