POZOR NA PODVODNIKY MEZI NAMI!!!

Zbylo vám něco ze stavby? Nabídněte to ostatním. Pouze soukromé nabídky. Komerční věci okamžitě mažu....

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Vik » pon 08 úno, 2010 9:24 am

Jo už tomu rozumím jak to myslíte.
Ale když se vám to nelíbí tak to od nich nekupujte a oni to nebudou dělat to je vše.

Je to stejné jako s Keňskýmy dopisy: Jsem ministr XY režimu bůh ví kde. Mám ulito XXX mil. dolarů a nemohu je dostat ven. Pokud je pošlu přes váš účet dostanete %. Mezitím z důvodů různých z vás dostanou vše co máte a možná i víc.

Takže udělejte si web. Na něm dejte všechny výrobce a za kolik prodávají na burze. Kontakty na ně a kde se burzy konají.
Přesto si představte, že kvůli jednomu odlitku se někomu nevyplatí (nebo ani z různých důvodů nemůže) jet někam přes 1/2 republiky.

To proč mnoho výrobců nechce prodávat a posílat je možná pro to, že to dělají na vlastní triko a nemají k tomu živnostenské oprávnění ačkoliv to co dělají nese jasné znaky podnikání. Potom bych takovéto lidi mohl nazívat také různě, ale to nechám na někoho jiného.
H0
Vik

Příspěvekod Hanis85 » pon 08 úno, 2010 4:50 pm

Patrik Novák píše:jeden příklad , skoupeny téměř všechny odlitky od molaty i číže , a následně prodávány se ziskem až 100% a to i na stejné burze kousek od nich

obchodník nebo překupník , když to bral přímo od výrobce/ů ??

Tam na burze v Praze je někdo takový, že o něm nevím. Těch 100% je přehnené to by se ten odlitek musel prodávat za 400 Kč, moje provize je 20-40% a to ještě nelze považovat za zisk, protože vstupenka, vlak a stul nejsou zadarmo. Skoupit všechny odlitky nelze i kdybych byl někdo milionář tak by mu je neprodali, každy jejich odběratel má určitý limit takže odebereš tak max. 30 kusů měsíčně a konec.
Hanis85

Příspěvekod Patrik Novák » pon 08 úno, 2010 10:33 pm

nepsal jsem 100% , ale AŽ 100%
nepsal jsem všechny odlitky , ale TÉMĚŘ všechny odlitky

všichni si musí zaplatit cestu , vstupenku , a prodejci i stůl

ano , nelze mluvit o zisku , když ty kastle jen přeprodáváš , koupí jen ten kdo nutně potřebuje , nebo nehodlá čekat , a i když nebyli po tvém skoupení raději jsem je u nich objednal a další burzu vyzvedl
Patrik Novák

M-Model

Příspěvekod Lojzík » úte 09 úno, 2010 7:25 am

Zřejmě sem bude patřit také tento odkaz http://m-model.wz.cz/navstevni_kniha.html a příspěvky od "Luboš Lang" a "Tomáš T." tamtéž. Osobně vím ještě o dalším případu, takže to berte jako vážné varování. Pan Hrubý umí hezké modely. To ano. Ale asi "neumí" s penězi.
Lojzík

Příspěvekod MirekTT » úte 09 úno, 2010 7:45 am

Je dobré, že se toto děje Lojzíku. Aspoň si železniční podnikaví dobrodruzi všeho druhu (byť jde o dobré modeláře) uvědomí, že partyzánský způsob podnikání fungovat nebude. Nejprve musí být takový člověk dobrý obchodník, až potom modelář. To se to nashromáždí na zálohách pěkný penízek a náhle - co s tím? A začne se utrácet - uvědoměle samozřejmě! Tam pistole, tu kompresor, hned se lépe pracuje s novým vybavením, však zakázky se jen hrnou- tedy vydělám. Jo! pak stačí nabourat auto, vytopit sousedy, nebo jiný průser - třeba nemoc a je to v prdeli.

Prostě nekoupím na zálohu maloserii, nepojedu na burzu, nekoupím z ešopu nic neosvědčeného. Uznávám jen trvalé značky s prověřenou jakostí - Tillig, Polák, Model scene, Agama apod. Vylepšovače svého rozpočtu prodávající svou tvorbu na aukru budeme vídat tak často, jak od nich budete kupovat.
MirekTT

Re: M-Model

Příspěvekod radekkrupka » úte 09 úno, 2010 7:47 am

Lojzík píše:Zřejmě sem bude patřit také tento odkaz http://m-model.wz.cz/navstevni_kniha.html a příspěvky od "Luboš Lang" a "Tomáš T." tamtéž. Osobně vím ještě o dalším případu, takže to berte jako vážné varování. Pan Hrubý umí hezké modely. To ano. Ale asi "neumí" s penězi.

Řekl bych, že nestíhá a nezvládá to organizačně... nenazval bych ho podvodníkem, ale v pořádku to určitě není. Slyšel jsem to už z více stran...pokud dlouhodobě nestíhá a bere další zakázky, je to na pováženou.
radekkrupka

Příspěvekod Lojzík » úte 09 úno, 2010 8:14 am

radekkrupka píše:
Lojzík píše:Zřejmě sem bude patřit také tento odkaz http://m-model.wz.cz/navstevni_kniha.html a příspěvky od "Luboš Lang" a "Tomáš T." tamtéž. Osobně vím ještě o dalším případu, takže to berte jako vážné varování. Pan Hrubý umí hezké modely. To ano. Ale asi "neumí" s penězi.

Řekl bych, že nestíhá a nezvládá to organizačně... nenazval bych ho podvodníkem, ale v pořádku to určitě není. Slyšel jsem to už z více stran...pokud dlouhodobě nestíhá a bere další zakázky, je to na pováženou.

Jak jsem se doslechl, neplatí ani za odebrané zboží a na upomínky (maily, telefony, SMS) nereaguje, takže to v organizaci nebude, že........
Lojzík

Příspěvekod Jarda H. » úte 09 úno, 2010 3:03 pm

radekkrupka píše: ..... Řekl bych, že nestíhá a nezvládá to organizačně... nenazval bych ho podvodníkem, ale v pořádku to určitě není. Slyšel jsem to už z více stran...pokud dlouhodobě nestíhá a bere další zakázky, je to na pováženou.

Co k tomu dodat ?! U Michala mám něco objednaného - taky dost dlouho (prosinec 2008), naštěstí :!: se mi povedlo domluvit s ním na začátku, že to bude bez zálohy, do 3 měsíců ..... Na model stále čekám :wink: občas jsem vydyndal nějakou informaci (únor 2009, květen 2009), nyní cca 8 měsíců kromě Michalovy všeobecné zprávy pro všechny zákazníky v návštěvní knize na jeho webu z 1.ledna 2010 vůbec NIC !! Aspoň mne nepálí proplacená záloha. kterou jsem nedával, až tolik důvěřivý nejsem. Jinak komunikace s M-model je vskutku tragická :cry:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod MAREKHO » úte 09 úno, 2010 5:11 pm

Tak já měl též objednanou loko. , tuším 163 ČD-HO , už to jsou minimálně 2 roky. Zpočátku komunikace výborná, až do objednávky, naštěstí bez zálohy :lol: :lol:
-------Nechápu to........začíná to připomínat ttvlak...... :cry: :cry:
ČD-V-;DCC-LENZ, PECO, PC.- PO 20.TI LETECH.
www.ModulyBrno.cz
MAREKHO

Příspěvekod F. Placheta » úte 09 úno, 2010 9:04 pm

V techto pripadech se vzdycky ptam, proc dany vyrobce/modelar/podnikatel nezanecha sveho puvodniho povolani a nedela jen to, co opravdu umi, diky cemu, tedy v tomto pripade vyrobe modelu je docela znamy a zadany. Mel by dostatek casu na zvladnuti objednavek, kdyby si "narazil" 20-30%, tak by snad i neco vydelal a sam by nebyl ve stresu. Nevim... :?

Mel jsem objednanou "zamracenou" a od objednavky taky ticho po pesine. Ale take si nemyslim, ze by se v tomto pripade jednalo o nejaky podvod, ale prostem o to, ze to tak nejak prerostlo, panu Hrubemu, asi pres hlavu :-(
HO - Digital - CSD IV

www.kolejiste.wbs.cz
F. Placheta

Příspěvekod Jarda H. » úte 09 úno, 2010 9:17 pm

F. Placheta píše: ..... take si nemyslim, ze by se v tomto pripade jednalo o nejaky podvod, ale prostem o to, ze to tak nejak prerostlo, panu Hrubemu, asi pres hlavu :-(

Vidím to taky tak, mám stejný názor !
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod Zx1974 » úte 09 úno, 2010 9:40 pm

Existuje francouzké přísloví - Kdo chce plout na dvou lodích, ten se utopí. Byla by škoda, kdyby se utopil.
Zx1974

Příspěvekod Tomáš » úte 09 úno, 2010 11:42 pm

Jarda H. píše:
radekkrupka píše: ..... Řekl bych, že nestíhá a nezvládá to organizačně... nenazval bych ho podvodníkem, ale v pořádku to určitě není. Slyšel jsem to už z více stran...pokud dlouhodobě nestíhá a bere další zakázky, je to na pováženou.

Co k tomu dodat ?! U Michala mám něco objednaného - taky dost dlouho (prosinec 2008), naštěstí :!: se mi povedlo domluvit s ním na začátku, že to bude bez zálohy, do 3 měsíců ..... Na model stále čekám :wink: občas jsem vydyndal nějakou informaci (únor 2009, květen 2009), nyní cca 8 měsíců kromě Michalovy všeobecné zprávy pro všechny zákazníky v návštěvní knize na jeho webu z 1.ledna 2010 vůbec NIC !! Aspoň mne nepálí proplacená záloha. kterou jsem nedával, až tolik důvěřivý nejsem. Jinak komunikace s M-model je vskutku tragická :cry:

a sakra :? doufám,že se to týká jen specialit
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod TTmili » stř 10 úno, 2010 9:04 am

Lidi neblázněte, uvědomte si jak dlouho trvá postavit model vám. Natož pak jak to musí trvat jemu, když staví jeden za druhým. Tady padli chytrý nápady ať pustí práci, kruci zpočítejte si to. I kdyby od rána do večera dělal na těch mašinách tak si na sebe, natož na rodinu nikdy nevidělá. Aby ty modely vypadali tak jak do teď tak to trvá minimálně tejden nepřetržitýho dělání, řekněme 15 hodin denně. Zpočítejte si to, pak mluvte. Aby se uživil tak by musel buď prodat aspoň 8 až 10 mašin měsíčně, což nemá šanci stihnou a nebo by musel nasadit ceny okolo pomalu deseti tisíc. A to by už nikdo nekupoval.
Sám jsem chtěl stavět na zakázku návěstidla, myslím leptaný od Jury, ale vzhledem k tomu jak se k lidem kteří se snaží ušetřit čas někomu jinýmu na úkor vlastního chováte asi s tím ani nebudu začínat.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod MirekTT » stř 10 úno, 2010 10:22 am

Máš pravdu TTmili. Pokud je to tak, jak říkáš, měl tedy zhodnotit své možnosti a přijmout objednávku řekněme na pět modelů ročně a dost. Nemyslím, že by zde nebyli uznalí lidé. Ale uvědom si, že se bavíme o nekomunikujícím mrtvém brouku s vybranými zálohami. To tvůj úhel pohledu poněkud zakřivuje. I když věřím, že mu zde všichni drží palce, aby mu to dobře dopadlo, měl by začít komunikovat. Toliko můj názor jakožto nezúčastněného pozorovatele.
MirekTT

PředchozíDalší

Zpět na Prodám, koupím