Nový Hektor (výrobce Modellbahnmanufaktur Sebnitz) - názory

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

video

Příspěvekod Jamamoto22 » stř 02 pro, 2009 8:13 am

U mě na PC se to otevře samo po kliknutí na obrázek Hektora ve Windows media player.
Jamamoto
Jamamoto22

Příspěvekod pepe » stř 02 pro, 2009 2:22 pm

Díky. Ja mám prednastavený BS PLAYER. Musím to zmeniť a idem si vychutnať tie videjká.
pepe

Příspěvekod Jarda H. » čtv 03 pro, 2009 12:02 pm

Aniž bych chtěl dělat paniku :lol: , tak podle letáku Tilligu na listopad a prosinec 2009 ( http://as.rumia.edu.pl/tt/kat/katalogi.asp?kat=nd09 ) se české verze hektora naše modelářská veřejnost před nebo na Vánoce 2009 nedočká :wink: !

V letáku je (str.2) párovka ČSD 555.1 a německá varianta hektora, čecháček zřejmě v roce 2010 ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod romino » čtv 03 pro, 2009 8:08 pm

Ak už máte niekto nemeckú verziu, mohli by ste ju prosím nafotiť zo všetkých strán a strechu. Celkom by ma zaujímalo nakoľko sa bude CSD líšiť od reálu, keďže bude použitá asi rovnaká forma. Viem, že sa tu už všeličo popísalo o rozdieloch, ale zatiaľ nebol porovnávaný už finálny model.
romino

Příspěvekod Jarda H. » čtv 03 pro, 2009 8:56 pm

To romino : pohled shora na střechu německé verze (1 fotka) je k nahlédnutí na serveru vlaky.net v sekci, kde jsou fotky z říjnové výstavy ve Vídni.
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod radekkrupka » úte 15 pro, 2009 10:42 am

Prosím zkušené pamětníky - jaké barevné provedení hektorů (u nás) se používalo kde a kdy?

Konkrétně by mě zajímalo, pro jaké účely sloužil modrý (novinka Tillig) a červený ze žlutým pruhem (který původně připravoval Sebnitz?). Zkoušel jsem pátrat na netu ale moc jsem nenašel.
radekkrupka

Příspěvekod nadkachna » úte 15 pro, 2009 11:59 am

radekkrupka píše:Prosím zkušené pamětníky - jaké barevné provedení hektorů (u nás) se používalo kde a kdy?

Konkrétně by mě zajímalo, pro jaké účely sloužil modrý (novinka Tillig) a červený ze žlutým pruhem (který původně připravoval Sebnitz?). Zkoušel jsem pátrat na netu ale moc jsem nenašel.

Nejsem zrovna pamětník, každopádně modrý nátěr byl původní z padesátých let, červený s malým a posléze velkým žlztým pruhem unifikovaný nátěr ze 70. a 80. let, účel vždy stejný :D
G
TT
nadkachna

Sasky VDV se vyrábí pouze pro zahraničí - češi utřeli nos

Příspěvekod lukas325 » čtv 31 pro, 2009 6:13 pm

Reakce na článek - Sasky se prodávají pouze do zahraničí, češi utřeli nos - Můžete si zato sami, protože pořád jen remcáte, jak jsou drahý. Dalecký je avizoval před dvěma roky za 1570,- Kč a to byla podle Vás super cena. VDV modely je prodávají v ČR za 1250,- Kč - prodávají se v limitovkách, poslední byla teď na vánoce, jsou ještě vymakanější než těch několik málo prototypů od Daleckého (víc se od něj člověk nedočkal) a pořád jen melete držkama. Tak si nestěžujte. Kdybych byl na místě šéfa VDV, udělal bych to samé a čecháčkům bych nasral. Je samozřejmě jasné, že se budou prodávat tam, kde je poptávka. Ne držkaři, co uměj hovno a jenom remcaj.
lukas325

Příspěvekod JBr » čtv 31 pro, 2009 6:33 pm

lukas325:

1) nejsi ve spatnem vlakne?

2) na jaky clanek?

3) neni to s temi Saskami od VDV nahodou tak, ze nejaka zahranicni firma ma s nimi smlouvu, podle ktere je od nich odebira za cenu daleko vyssi nez by byla prodejni u nas (jedna pani povidala, ze pry vic nez 70€ za kus), ma za to na ne exkluzivitu a u nas se muzou prodavat jen stavebnice?
TT/D V/VI.
JBr

re -sasky

Příspěvekod lukas325 » čtv 31 pro, 2009 6:51 pm

nejsem ve špatném vlákně, tento problem se řeší asi o 3 stránky dopředu. Sám jsem na něj narazil v této sekci o hektorovi. Pouze není možno odpovědět přímo na ten článek, tak je to tady takhle. Co se týče těch sasek, tak opravdu jdou do německa za 72€ za kus, ale ta firma nemá exkluzivitu na výrobu sasek jako celku. VDV může vyrábět a také vyrábí sasky i pro ČR, byť jen v litovaných sériích. Poslední byla teď na vánoce. Podle té výhradní smlouvy může VDV vyrábět sasky jak chce a kolik chce, jenom pro ČR nesmí vyrobit v nátěru a s popisy té firmy.
lukas325

Příspěvekod petrh » pát 01 led, 2010 7:53 am

to lukas325: a neslo by to napsat slusneji? ne ze bych byl puritan, ale nevidim duvod pro tato slova.
H0 se synem
1981-2001 dom. st. Včelnička | 2001-4 Slaný | 2004-6 Nelahozeves | od 2006 Kralupy n.V.
petrh

Příspěvekod Martin HO » pát 01 led, 2010 8:13 am

petrh píše:to lukas325: a neslo by to napsat slusneji? ne ze bych byl puritan, ale nevidim duvod pro tato slova.

No nevím, kdo je tady větší remcal, a k tomu ještě sprostý a anonymní (sám jsi o sobě v profilu uvedl pouze manažer -žádné bydliště, žádný kontakt, ....).

Že by nový slovník manažerů ?
Martin HO

to lukas325: a neslo by to napsat slusneji? ne ze bych byl p

Příspěvekod lukas325 » pát 01 led, 2010 12:46 pm

Já ovšem ano, protože z toho, co tady pořád dokola omíláte (nemyslím konkrétně Vás, ale celek) je pouze nespokojenost. Není Vám nic dobré, kdyby se jeden rozkrájel, tak nebudete dělat nic jiného, než jen hledat na všem mouchy. Přitom ani jeden z Vás nemá vůbec tušení, co všechno obnáší výroba takového modelu. Ať po stránce technologické nebo po stránce finanční, managment a podobně. To, že si občas zprasíte nějaký modýlek doma na koleně, nic neznamená. Tím se nechlubte. Proti machrům z ROCA, PIKA, BRAMOSU, CSTRAINU, VDV atd. jste opravdu v tomto směru nic nedokázali. Zamyslete se nad sebou. Pokud byste se mnou o tom mněli chuť debatovat osobně, můžete mně navštívit doma. Jmenuji se Lukáš Kroupa, bydlím Čajkovského 29, Praha 3. E-mail máte k dispozici v profilech. Za svým názorem si stojím. Samozřejmě, že to šlo napsal lépe, ale co je moc, to je příliš. V celé diskusi o Hektorovi, jsem nenašel slovo uznání, pouze nesmyslné kecy, nespokojenost, hledání chyb a nimrání se v nepodstatných detailech. Ale ani jeden z Vás nepřišel s jakýmkoliv návrhem na uspokojivé řešení. Ale hlavně, ani jeden jste nic podobného nevyrobili !!!!!! Napřed ukažte, co umíte. Samozřejmě jak jsem již psal, s výtvory na koleně se nechlubte, kvalit továrních výrobků nedosahují.
lukas325

Příspěvekod mlha » pát 01 led, 2010 1:58 pm

Na toto už musím reagovat,kvalita modelů,které jsou k vidění po různých setkáních je víc něž dostatečná,velká většina tady těch kecalů dokáže uplést z h...a bič,když vezmu finanční možnosti jejich a možnosti Fy. ROCO nebo ostatních zde jmenovaných tak je to něco nesrovnatelného.Dovolím si s Tebou pane kolego z Prahy nesouhlasit.
mlha

re - Na toto už musím reagovat

Příspěvekod lukas325 » pát 01 led, 2010 3:41 pm

Pane kolego,
na nesouhlas máte samozřejmě pravdu jako každý jiný. Na věci to ovšem nic nemění. Sdělte mi, jak vysoké náklady jsou třeba k vyjádření slov uznání? Domnívám se, že taková investice je dostupná pro každého.
Znovu poukazuji na to, co jsem zde psal. Nikde jsem nenašel zmínku o tom, že by zde někdo vyjádřil uznání i výrobcům modelů. Pouze po nich plivete a hledáte chyby. Neuvědomujete si, že náklady na výrobu jsou úplně něco jiného než šikovnost a um lidí kteří v těchto firmách pracují.
A o tom je právě řeč. A to je to, co se tady snažím vyzvednout. Nebo se pletu?
lukas325

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)