Bai z leptu HO????

Stavba a přestavba nákladních a osobních vozů všech velikostí. Návody, praxe, materiály, postupy a další.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Bai

Příspěvekod Jarda H. » úte 08 zář, 2009 2:15 pm

Zdenek Valter píše: ..... Poznáš co je to za měřítko (aniž bys studoval odkaz tohoto obrázku ;-) ?

Obrázek

Mimochodem odkaz na zdroj by bodnul !!

Mám dojem, že když jsem to kdesi kdesi :lol: viděl, že šlo o měřítko N či dokonce Z ?! Jaká je vlastně správná odpověď ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Re: Bai

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 08 zář, 2009 2:35 pm

Jarda H. píše:
Zdenek Valter píše: ..... Poznáš co je to za měřítko (aniž bys studoval odkaz tohoto obrázku ;-) ?
http://www.zababov.cz/uploads/pics/RPvN01.jpg

Mám dojem, že když jsem to kdesi kdesi :lol: viděl, že šlo o měřítko N či dokonce Z ?! Jaká je vlastně správná odpověď ?!

Z nee ;-) To FREMO (zatím ;-) nejezdí !

Je to z mé první reportáže z výročního setkání FREMO Braunlage v roce 2004.
http://www.zababov.cz/index.php?id=274

Přidávám ještě odkaz na fiNescale kde je ta zmíněná fotka ;-)
http://www.zababov.cz/index.php?id=280
Zdenek Valter

Příspěvekod Atkins » čtv 03 pro, 2009 10:07 pm

Zdravím všechny příznivce, zdá se, že vlákno nějak usnulo, nebo že by se Baika opravdu nikde neobjevila? Sám bych jí také moc chtěl.

V simulátorech to máme o dost snažší, 3D modelářů je několik velmi schopných včetně TAXe a např. v TRS máme dobrých 60procent strojů v "barvách" ČSD včetně vozu Bai.

Přeji všem mnoho zdaru a hezký "modelový" svátky
Žabí tlama je moje velká láska :D
Atkins

Příspěvekod Sandy » pát 04 pro, 2009 7:25 am

Atkins píše:Zdravím všechny příznivce, zdá se, že vlákno nějak usnulo, nebo že by se Baika opravdu nikde neobjevila? Sám bych jí také moc chtěl.

V simulátorech to máme o dost snažší, 3D modelářů je několik velmi schopných včetně TAXe a např. v TRS máme dobrých 60procent strojů v "barvách" ČSD včetně vozu Bai.

Přeji všem mnoho zdaru a hezký "modelový" svátky

Viděl jsem soupravu na výstavě na Smíchově. Hrkly mi slzy do očí ( jó, co jsem se s nimi najezdil, když mi bylo moře po kolena). :oops: A rozhodl jsem se, že si je pořídím v odlitku. Prý má pan Číž vylepšenou verzi. A k nim služebák od Máši.
Sandy

Příspěvekod Jiri Heracek » pát 04 pro, 2009 8:51 am

pro Sandy, neni to Bai, ale je to stejny staresina a v Cernosicich se neco najezdily, take mi tyhle stare osobni vozy nejak lezi u srdce
pozdravy
[img][img]http://i12.servimg.com/u/f12/12/32/54/32/dscn4910.jpg[/img][/img]
Jiri Heracek

Příspěvekod Sandy » pát 04 pro, 2009 1:01 pm

Jiri Heracek píše:pro Sandy, neni to Bai, ale je to stejny staresina a v Cernosicich se neco najezdily, take mi tyhle stare osobni vozy nejak lezi u srdce
pozdravy
[img][img]http://i12.servimg.com/u/f12/12/32/54/32/dscn4910.jpg[/img][/img]

No jo, tenhle Balm mám taky. Už to vidím, celá souprava tažená Papouškem! Nádhera! To ty mladý dneska vůbec neznají. To je samej Taurus a Herkules a Pindolíno a Sirael nebo Desiro (nebo jak se to jmenuje). Samý bezpohlavní záležitosti. :lol:
Jó, zlatý šedesátý :!:
Sandy

Příspěvekod Jiri Heracek » pát 04 pro, 2009 1:26 pm

Sandy, tohle je spis verze sedmdesatych, a tenhle asi z dovolenim nemas, je to v N-ku, ten jsem si nakreslil a nechal vyleptat osobne. Mame uz sice mosazne Bai od slovaku, ale slusny Bam jsem v N zatim jeste nevidel. Jinak ten papousek se uz planuje, ale v N je to docela hlavolam, snad se v pristim roce urodi, zatim budu soupravu vozit bardotou nebo mazutkou. Jsem take odchovanec trati 17a Praha - Zdice.
Jiri Heracek

Příspěvekod Sandy » pát 04 pro, 2009 3:54 pm

Jiri Heracek píše:Sandy, tohle je spis verze sedmdesatych, a tenhle asi z dovolenim nemas, je to v N-ku, ten jsem si nakreslil a nechal vyleptat osobne. Mame uz sice mosazne Bai od slovaku, ale slusny Bam jsem v N zatim jeste nevidel. Jinak ten papousek se uz planuje, ale v N je to docela hlavolam, snad se v pristim roce urodi, zatim budu soupravu vozit bardotou nebo mazutkou. Jsem take odchovanec trati 17a Praha - Zdice.

Myslel jsem typ vozu, nikoliv přesný model. Já jedu v HO. Ten můj je odlitek.
Ta šedesátá, to byl jen bonmot. Bylo tím myšleno období, kdy se na trati mohly potkat páry, elektriky i motory. Kdy jsem do školy jel starým "dřevákem" a domů se vracel tehdy moderním "patrákem". A za barákem mi burácely Sergeje bez tlumičů, skleničky v kredenci drnčely a večer jsem chodil na "Kamenný most" v Mokropsech "čuchat páru" :lol: A kdy kolem nás frčel "Západní expres" a já si představoval, co je to za svět na západ od Zdic. :roll:
Sandy

Příspěvekod Jiri Heracek » pát 04 pro, 2009 5:33 pm

Sandy píše:
Jiri Heracek píše:Sandy, tohle je spis verze sedmdesatych, a tenhle asi z dovolenim nemas, je to v N-ku, ten jsem si nakreslil a nechal vyleptat osobne. Mame uz sice mosazne Bai od slovaku, ale slusny Bam jsem v N zatim jeste nevidel. Jinak ten papousek se uz planuje, ale v N je to docela hlavolam, snad se v pristim roce urodi, zatim budu soupravu vozit bardotou nebo mazutkou. Jsem take odchovanec trati 17a Praha - Zdice.

Myslel jsem typ vozu, nikoliv přesný model. Já jedu v HO. Ten můj je odlitek.
Ta šedesátá, to byl jen bonmot. Bylo tím myšleno období, kdy se na trati mohly potkat páry, elektriky i motory. Kdy jsem do školy jel starým "dřevákem" a domů se vracel tehdy moderním "patrákem". A za barákem mi burácely Sergeje bez tlumičů, skleničky v kredenci drnčely a večer jsem chodil na "Kamenný most" v Mokropsech "čuchat páru" :lol: A kdy kolem nás frčel "Západní expres" a já si představoval, co je to za svět na západ od Zdic. :roll:

To mame stejne vzpominky ze stejne trati, ja jenom pred triceti lety vzal ten "Zapadni expres" a od te doby bydlim na jeho druhe konecne
Jiri Heracek

Příspěvekod Atkins » sob 05 pro, 2009 8:26 am

Jezdíval jsem s nimi týden co týden na trati 316 a zpátky M262jkou a nebo do Hlučína v Rybáku. Safra, za chvíli to bude půl století. Omlouvám se za O.T.
Žabí tlama je moje velká láska :D
Atkins

Předchozí

Zpět na Stavba osobních a nákladních vozů