Tax píše:Zdravím, pán Berka. Chcem sa dotázať na voz DF, na webe ho máte v cenníku ako hotový model, budete ho robiť aj ako stavenicu ? K tomuto vozu mám trocha srdcový vzťah, občas sa v ňom vozím ako čierny pasažier. Je zachovaný v prevádzkyschonom stave v MDC Bratislava
http://www.mdc.sk/objects_image/46.jpg alebo aj
http://www.mdc.sk/e-fond/SubjectDetail/ ... vlaky.htmlInak stavebnice z Evergreenu sú veľmi dobrý nápad, možno by stálo za to vytvoriť nejaký prípravok a tie bočnice a čelá dodávať už vyseknuté. Určite by to privítali aj menej skúsení modelári, ako napr. ja. Vozov ADA Plastik originál aj upravovaných sa u mňa nájde dosť, už naozaj len ten vhodný služobák chýba.

A to jsem měl dnes v ruce publikaci M. Kratochvíla "B1-modely osobních vozů", a znám lidi, co to podle toho stavěli z papíru. (Pro první vůz s dřevěnou skříní jsem před 15ti lety rýhy prken vyrýval do plastové desky, a taky to šlo...ach jo, kde ty doby jsou.)
Nicméně Fk zvládli postavit 13-14ti letí kluci za víkend! Tak se toho nebojte!
Nicméně i DF by mělo být v budoucnu jako stavebnice, jen s tím rozdílem, že na něj jsou bočnice již nalité z rezinu. Jenže to byl první model, do kterého jsem se pustil hromadně. Navíc je s funkčními posuvnými dveřmi. Takže je sestavování tak pracné, že bez pořádného návodu to asi nedáte. A ten nemám čas dodělat.

Jediné řešení vidím, že nafotím serii vozů, které dokončuji a přiložím Vám ke stavebnici CD s fotkami. Nebo je vystavím na webu.
Ale nemám k němu zatím obtisky, vůz jsem nechával potisknout u p. Banka, takže než budou, tak bude někdy v první polovině příštího roku.
Ale opravdu jsem netušíl, že v MDC existuje, to je perfektní zpráva.
PS: K vizualizacím pro MSTS:
Tyto vozy měly plochou střechu podobně jako osobní vozy od ADY, dobře je to vidět na fotkách na mém webu u Ddk. A v popisu u Ddk Vám vypadlo to "k". Jinak perfektní práce. A výkres pro Fk máte v emailu.