Měl jsem možnost během pobytu v Rumunsku navštívit jejich úzkorozchodku. Je to vlak co sváží dřevo z hor na severu Rumunska blízko ukrajinských hranic. Vlakem jsem nejel - vyjíždí do hor již v 6 ráno Tady je pár fotek, kdyby měl někdo zájem se podívat.
Hele v 6 ráno?Co já vim tak jede až se všichni sejdou ,takže to může být klidně i v 9.Jinak,když jsem tam byl já,tak těch vlaků tam jelo víc,nejdřív opleny pro dřevo,pak nějaký drezíny(vw transporter,ford tranzit apod.)a pak ještě nějakej vlak se sypákama,asi na opravu svršku.Tušim tam měl i plošiňák na převoz lesní techniky.Až ty fotky najdu,dám sem odkaz
Ty německé názvy jsou asi proto, že to Němci teď mají v opatrovnictví. Kecal jsem tam s místíma a právě Němci jim tu úzkorozchodku vybudovali a pořád jí ještě udržují provozuschopnou.
Fakt vlak odjel v 6 ráno na sběr dřeva a vrací se zpět kolem 15 h odpo. Jestli jsou nějaké jízdy mimo např. pro návštěvníky to nevím.
nechci se hádat ale podle vyobrazení se podle mě jedná o vyřazené nebo jinak přesunuté vozy ze zubačky WAB (Wegneralpbahn) právě ze Švýcarska jak uvádí Jano.Svědčí o tom i označení na boku vozů.Německé resp.švýcarské nápisy jsou buď raritou nebo leností ponechány.Určitě ne kvůli německy mluvící klientele.
Pro srovnání foto ze srpna 2009 - Lautrbrunnen
HO ZATÍM PLÁNUJI,OD 28.8.2009 ZÁČÍNÁM STAVĚT diegovaho.blog.cz GOTHIC FOREVER
mám na predaj knihy o hnacích vozidlách úzkorozchodky v oblasti Kovasna a Komando v Rumunsku. kniha je napísaná v 4 jazykoch (maďarsky, rumunsky, nemecky anglicky) má cca 250 strán, prevážne obrázkov, tlačená na kvalitnom kriedovom papieri. cena 30€