Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Tomáš píše:Bohužel jsou tu i tací,co si nedovedou vyrobit lepšího propracovanějšího Hektora z leptu.Takže se budou asi muset spokojit s tím továrním modelem.Bylo tu napsáno,proč tu zatím nikdo nedělá malosériově lokomotivy...mě by na začátek stačilo kdyby tady byl třeba někdo kdo by sestavoval ty stavenice z leptu...tzn.koupím stavebnici někomu ji zašlu a od mi za nějakej danej peníz postaví skříň a nalakuje...Dalo by se to rozdělit i do různých kategorii podle propracovanosti modelu.
jaryn píše:Trochu zpět k tématu. Já osobně do tohoto hektora nepůjdu. Můj názor je takový, že pokud model se české (československé) předlohy drží jen v hrubých obrysech, tak nekupovat. Protože příští model bude odfláknutý stejně tak. Výrobci se musí vychovávat. Opravdu nám ttčkářům stačí cokoli, co má na sobě logo ČD/ČSD?
jaryn píše:Trochu zpět k tématu. Já osobně do tohoto hektora nepůjdu. Můj názor je takový, že pokud model se české (československé) předlohy drží jen v hrubých obrysech, tak nekupovat. Protože příští model bude odfláknutý stejně tak. Výrobci se musí vychovávat. Opravdu nám ttčkářům stačí cokoli, co má na sobě logo ČD/ČSD?
Radek(T) píše: Kromě toho "absolutní shodu se vzorem" ctí malá část případných kupců. Větší část to "nějak skousne" a největší část je šťastná za každou "alespoň trochu českou mašinku". Nejsem schopen posoudit jestli je to dobře nebo špatně, ale je to tak.
Radek(T) píše:"absolutní shoda se vzorem" je oblíbený termín z plastikového modelářství, kde už nějakou dobou svým způsobem "probíhá boj" mezi zastánci výše zmíněného (bodovacích soutěží) a zastánci různých "španělských / nordických a dalších škol" (soutěží líbí/nelíbí). Tady na fóru mi to občas připadá jako konference "počítačů nýtů" - to je zajisté OK, já také chci mít modely hezké - přesné - odpovídající realitě - a proto tady jsem. Ale velké firmy vyrábějí "hračky" pro masy a že mi tady budeme "nadávat", že to nekoupíme je jim úplně úplně fuk (je to smutné, ale je to tak). To vůbec neznamená, že by to neměli udělat pořádně, ale oni jsou si celkem jisti, že to prodají i tak a většina kupců bude nadšená. Něco jiného jsou domácí malovýrobci, kteří by se měli snažit a měli by uspokojovat potřeby místních fajnšmekrů.
PS. Pokud se dohadujeme, jestli okap nebo stříška a dáváme sem vysvětlujjící obrázky, potom nevím co víc už by měla být shoda se vzorem
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků