Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
petrh píše: ..... je prave na snade otazka, zda by si to nechtel nejaky vyrobce vzit jako pobidku;) byt by byl misto 3990 udajna MC treba 5990, ale mel by vse co ma mit .....
petrh píše: ..... edit: k tematu: neni lepsi nez cekat na tilliga a jeho model na 3/4 cesty zkusit zapremyslet nad timto od m-modelu? - www .m-model. wz.cz/ vyrobky/lok435.html
VoVo píše:Buďme rádi, že ten Hektor bude. Stejně se z něj poslintáte až ho uvidíte v prvním obchodě a začnete šetřit, chyby nechyby. Protože jestli to máte do kolejiště, tak to poznáte tak akorát vy, že má okap místo stříšky. Ono mít tam kinematiku, kvalitní pojezd a vzhled továrního modelu, to má taky něco do sebe...
Můj seznam chyb byl ale obsáhlejší. Není pro mě problém souhlasit, že je toto konkrétně vážně maličkost, navíc vcelku jednoduše napravitelná. Ale nezlobte se na mě, mě ta skříň prostě nepříjde jako adekvátní výsledek 4 let práce. Kdo se podívá na model pořádně, nalezne další nepřesnosti i v oblasti čela skříně a střechy. Já myslel, že zrovna železniční modelářství je záležitost detailu. Někomu to tedy nevadí a mě by to bylo taky asi jedno, nebýt těch pověstí o dokonalosti modelu.VoVo píše:...tak to poznáte tak akorát vy, že má okap místo stříšky...
vvitty píše:rozdil mezi vagonkem a lokomotivou je nejen v pripadnem prodanem objemu. v neprospech lokomotiv hraje i to, ze maji motor. tim, ze maji motor a nejakou tu elektroniku muzete k vyrobnim nakladum na formy prihodit odhadem 50-100.000 CZK za certifikaci pojezdu. Pokud to tedy ma byt prodavano firmou, tj. koser s veskerymi atesty ktere dle zakona maji byt.
tento aspekt nikdo z mistnich malovyrobcu a manufaktur neresi...
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: vmucha a 4 návštevníků