ROCO 477.0 HO

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: ROCO 477.0 HO

Příspěvekod Bedlisch » pon 05 říj, 2026 7:22 pm

Petr_J píše:Ty jo fakt? Kde se prosím v manuálu píše, jak lze změnou CV zapínat samostatně reflektor?

To byste chtěl po tom Roco trochu moc, když ani není schopné úvest jaké CV tam má. Ale na straně 92 se píše
PIN 7 - Licht vorne weiß / Front light white / Avant la lumière blanc
PIN 22 - Aux. 6 Oberes Stirnlicht / upper headlight / Feu supérieur

Z čeho lze usuzovat, že nebude problém hlavní refelktor zapínat zvlášť. Taktéž není problém změnit klávesu F15 tak, aby se světla nezhasínaly, nýbrž rozsvěcely.
Nejsem H0-kář, tak nemohu posloužit výčtem potřebných CV ke změně. Leda, že by se někdo u mě s mašinou stavil.
Bedlisch

Příspěvekod Petr_J » pon 05 říj, 2026 9:22 pm

Bedlisch píše:
Petr_J píše:Ty jo fakt? Kde se prosím v manuálu píše, jak lze změnou CV zapínat samostatně reflektor?

To byste chtěl po tom Roco trochu moc, když ani není schopné úvest jaké CV tam má. Ale na straně 92 se píše
PIN 7 - Licht vorne weiß / Front light white / Avant la lumière blanc
PIN 22 - Aux. 6 Oberes Stirnlicht / upper headlight / Feu supérieur

Z čeho lze usuzovat, že nebude problém hlavní refelktor zapínat zvlášť. Taktéž není problém změnit klávesu F15 tak, aby se světla nezhasínaly, nýbrž rozsvěcely.
Nejsem H0-kář, tak nemohu posloužit výčtem potřebných CV ke změně. Leda, že by se někdo u mě s mašinou stavil.

Kéž by to bylo tak jednoduché. Aktivací výstupu F0f (světla vpředu) se rozsvítí jak pozičky, tak reflektor - ověřeno přiřazením výstupu na jiné tlačítko. Prostě bez úpravy zapojení to nepůjde. Roco manuál beru s rezervou, uvádí AUX6 jak na pinu 21, tak na pinu 22 :roll:
A pro úplnost, aktivací výstupů AUX6, nebo AUX7 se na mašině neděje nic.
Petr_J

Příspěvekod jipol57 » úte 06 říj, 2026 7:41 am

Když mají v popisu, že jsou světýlka na různých výstupech, tak to určitě půjde oddělit, podle našich zvyklostí. Mě by ještě zajímaly dolní pozičky, aby šly zapojit pro posun do kříže. Nejhorší by byla jedna ledka se světlovody. Ale to snad nebude.
Myslím, že až nějaký dobrovolník propůjčí Papouška Jackovi, tak jak jsem zatím poznal, se do něho ze zajímavosti pustí, a nastaví světla jak je zvykem včetně svých zvuků. Ty už má vypracované, pro univerzální použití. Jistě je naroubuje pro ROCO. On si ho kupovat nebude, protože je TTčkář.
Já to ještě nemám na čem vyzkoušet, protože mám objednaného s kouřem.
jipol57

Příspěvekod Jindřich Bek » úte 06 říj, 2026 8:16 am

Kulsud píše:
Jindřich Bek píše:
radeksindy píše:Od pátku si projiždím model a jsem velice spokojený. Vzhledově se velmi povedl,kompromisů kvůli obloukům moc není resp. jsou chytře udělané a nejsou tolik vidět. Rám je u středních náprav zúžený, otočné body podvozků jsou jinde než u skutečné loko, ale nic co by vyloženě rušilo. Samozřejmě veškeré diskuze a místní výkřiky kolem modré jsou zcela zbytečné. Největším hnusem jsou ty velké okolky na běhounech, ale to stejně půjde pryč, takže osobně mi to tak nevadí, ani hnací nejsou RP25. Určitě si ještě nějaký pořídím, jak velké, tak malé dosazené vany, i černá varianta bude hezká.

Pochopitelně by ROCO rádo předstihlo TRIX ve vydání lokomotivy s velkými vanami, jde o to urvat si z trhu s tou lokomotivou co nejvíc. Modelové ztvárnění ROCO je minimálně o třdu výš než Märklin (srovnáno s 498.1), takže se dá čekat, že část lidí bude ochotna upustit od objednávky Trix a přejít na ROCO.

Poprosil jsem kamarády z Pardubic o nafocení modelu od Trixe vystaveného v Lipsku. Pokud žebřík zastrčený mezi žebříky na zadní straně vodojemu, myslí u Trixů/Märklinů vážně, tak koupě nepadá v úvahu. Možná slyším trávu růst , možná to byl mustr? Zajímalo by mne , kdo Märklinu radí? On totiž čas běží vážení, vám mladším a mladým to tak nepřipadá ale vím o čem píšu.
.

Kde jste to viděl? Nějak mi to uniklo.

Nebyl jsem v Lipsku, pověřil jsem kamaráda který úkol splnil. Vitrína Märklin.
Přílohy
WhatsApp Image 2026-10-03 at 13.34.58.jpeg
Jindřich Bek

Příspěvekod Jindřich Bek » úte 06 říj, 2026 8:23 am

Chápu snahu o čistou lokomotivu. Žebřík není součástí lokomotivy, vím že na Papouškovi není tak dlouhý žebřík kam dát. V provozu se žebříky zakazovaly s ohledem na bezpečnost práce protože došlo k pádům. Scan je svým způsobem paráda ale chce to také výkresovou dokumentaci. Komín má jednu velkou oválnou díru tak doufejme že na hotovém modelu budou díry dvě. No dost, diskuze je o modelu ROCO.
Jindřich Bek

Příspěvekod Jindřich Bek » úte 06 říj, 2026 8:24 am

shodan píše:co je špatného na žebříku?

Chápu snahu o čistou lokomotivu. Žebřík není součástí lokomotivy, vím že na Papouškovi není tak dlouhý žebřík kam dát. V provozu se žebříky zakazovaly s ohledem na bezpečnost práce protože došlo k pádům. Scan je svým způsobem paráda ale chce to také výkresovou dokumentaci. Komín má jednu velkou oválnou díru tak doufejme že na hotovém modelu budou díry dvě. No dost, diskuze je o modelu ROCO.
Jindřich Bek

Příspěvekod radeksindy » úte 06 říj, 2026 8:43 am

V provozu se žebříky zakazovaly s ohledem na bezpečnost práce protože došlo k pádům.

Přesto existují provozní fotografie, kde si ho zasunutý za žebříky zadní stěny vezou.
radeksindy

Příspěvekod Kulsud » úte 06 říj, 2026 10:56 am

radeksindy píše:
V provozu se žebříky zakazovaly s ohledem na bezpečnost práce protože došlo k pádům.

Přesto existují provozní fotografie, kde si ho zasunutý za žebříky zadní stěny vezou.

Nepochybně bych pár takových fotek našel. Nevím ale, jestli zrovna o Papouškovi.

Apropo nemohl by Admin tuto diskusi přesunout do nového vlákna třeba TRIX 477.0?
Kulsud

Příspěvekod Kulsud » úte 06 říj, 2026 10:59 am

Mám fotky Papoucha zezadu i s žebříkem. Nemám povolení to zveřejnit, tak ale pokud by byl zájem, hodím sem výřez.
Kulsud

Příspěvekod radeksindy » úte 06 říj, 2026 11:32 am

Není třeba nic vkládat, stačí otevřít knížku o 477.0 z Corony. Jenom jsem prolistoval kus druhého dílu a když jsem našel desátou se žebříkem vzadu, tak jsem ji zaklapl. A to se lokomotivy zezadu fotily výrazně méně. Na muzejní 043 si ho vozí dodnes, proto bude na modelu.
radeksindy

Příspěvekod Zdenek Valter » úte 06 říj, 2026 12:19 pm

Jindra Charvat píše:Víte někdo, jaký je rozdíl mezi 7130033 a 7110033?

Roco má i AC verzi - to by pro Tebe mohlo bát zajímavé
https://www.roco.cc/rde/produkte/lokomo ... 8-csd.html
Zdenek Valter

Předchozí

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)