Roco z21 NewGen

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: Roco z21 NewGen

Příspěvekod horak » pát 18 zář, 2026 8:03 am

B-bus nepoužívam (zatiaľ), ale mám DIGIKEIJS booster, ten má taktiež B-bus. Zatiaľ som nemal potrebu...
Používam čiernu Z21 a boostre pripojené cez CAN.
Na segmentovke oddeľujem jednotlivé úseky kvôli tomu, aby to "nezhaslo" ako celok - obdobne ako používajú modulári na LocoNet-e.
Záložné riešenie je biela z21 bez boostra. Mohol by som k tomu použiť DIGIKEIJS booster DR5033 [bol som lenivý to vyskúšať].
V oboch prípadoch využívam spätnú väzbu cez R-bus (2x konvertor DIGIKEIJS DR 4088RB-CS // R-BUS -> S88). Počet úsekov postačuje a jedna skupina 8 vstupov spätnej väzby S88 na segmente je tak akurát, niekedy aj veľa.

Pardon za odbočenie od temy - Fulda sa pýtal, tak odpovedám.
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod fulda » pát 18 zář, 2026 8:46 am

OK, to je zhruba v souladu. R-bus s převodníkem, který už se nedá koupit a B-bus nikoli.

A vlastně, co jsem ještě nepřipomněl. Když jsem s Houmrem diskutoval ten B-bus, tak jsem mimo jiné ukazoval, že se dá derivovat s RocoNetu pomocí prostého kabelu. Je otázka, jestli Roco ještě používá tuhle featuru.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod JendaTT » pát 18 zář, 2026 8:49 am

Také se přidám, mimo téma.
Používám na kolejišti černou Z21, bez boosteru, na R-Bus připojený DIGIKEIJS DR 4088RB-CS a k němu připojené S88 moduly.
Na zkušebním modulu pak bílou z21 a opět na R-bus připojený DR4088RB-CS. Obě připojeny pře LAN do domácí sítě, ovládáno mobilem nebo z NTB přes domácí wifi.
JendaTT

Příspěvekod kpt.Budha » pát 18 zář, 2026 7:31 pm

Také mimo téma, ale ještě k NG myši - jak jsem z toho byl drobně rozladěný, tak jsem si řekl, že to prostě udělám jinak a nejjednodušší cestou - mobil + enkodér :D Teď už to jen nacpat do krabičky...
Obrázek
Obrázek
kpt.Budha

Předchozí

Zpět na DCC v praxi